Stiri despre zinc

  51 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cât de sănătoasă
este ciocolata neagră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de sănătoasă este ciocolata neagră

  Într-adevăr, ciocolata neagră conţine compuşi care oferă reale beneficii pentru sănătate şi o putem consuma fără să ne simţim vinovaţi, chiar şi în fiecare zi. Dar, ca de fiecare dată, cantitatea contează.

 • Riscurile dietei fără gluten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Riscurile dietei fără gluten

  Un regim alimentar fără gluten poate face mai mult rău decât bine persoanelor care nu suferă de boala celiacă sau nu au sensibilitate la această substanţă, atrag atenţia medicii nutriţionişti. Privarea organismului de anumite vitamine şi minerale, gustul mai rău al produselor şi costul mai mare sunt doar câteva riscuri ale dietei fără gluten.

 • Riscurile dietei
vegetariene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Riscurile dietei vegetariene

  În mod obişnuit, numim vegetarieni acele persoane care nu consumă carne şi fructe de mare. Dieta are atât beneficii, cât şi riscuri, acestea din urmă legate de lipsa anumitor nutrienţi esenţiali din organism.

 • Arborele care secretă răşină cu metal. Cum a evoluat o specie de plante ajungând să se hrănească chiar cu metale grele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arborele care secretă răşină cu metal. Cum a evoluat o specie de plante ajungând să se hrănească chiar cu metale grele

  Natura continuă să fascineze şi să surprindă deopotrivă, inclusiv prin felul în care plantele sau animalele reuşesc să se adapteze şi să facă faţă provocărilor sau condiţiilor ostile. Uneori, anumite plante se adaptează atât de bine încât ajung să profite tocmai de mediul care în mod normal ar fi trebuit să le pună în pericol existenţa.

 • Ciocolata neagră
nu conţine colesterol, însă este bogată în grăsimi vegetale. De ce şi cât ar trebui să consumăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciocolata neagră nu conţine colesterol, însă este bogată în grăsimi vegetale. De ce şi cât ar trebui să consumăm

  Pe piaţă există diverse sortimente de ccea ce de regulă numim ciocolată, dar este de fapt un dulce. Acesta conţine pe lângă cacao şi cantităţi variabile de lapte, nuci, alune, înlocuitori de unt de cacao, fructe, ca să nu mai vorbim de aditivii alimentari. Ciocolata veritabilă este însă cea neagră şi trebuie să conţină peste 70% cacao, unt de cacao şi zahăr.

 • Ce semnale dă organismul când avem lipsă de zinc şi la ce boli ne expunem. Alimente care conţin mineralul esenţial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce semnale dă organismul când avem lipsă de zinc şi la ce boli ne expunem. Alimente care conţin mineralul esenţial

  Cele mai comune simptome ale lipsei de zinc sunt tulburările de somn şi de comportament, mătreaţa, întârzierea procesului de vindecare a rănilor, diareea, eczeme, psoriazis sau acnee, retard de creştere, cu precădere la copii, căderea părului, despicarea unghiilor, pierderea gustului sau mirosului, scăderea apetitului, uscarea pielii şi apariţia iritaţiilor.

 • Folosirea
zincului în tratamentul modern al acneei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Folosirea zincului în tratamentul modern al acneei

  Ştiai că între 90-95% din adolescenţii cu vârste cuprinse între 15-17 ani suferă de o formă de acnee? Acne Vulgaris este una dintre cele mai răspândite forme de acnee care se poate manifesta atât la adolescenţi, cât şi la adulţi. Prima categorie este, însă, cea mai afectată din cauza perioadei de pubertate în care hormonii sunt mai activi.

 • Ce simptome dă excesul de zinc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce simptome dă excesul de zinc

  Ai nevoie de un mineral ca zincul pentru un sistem imunitar eficient, dar contează mult alegerea surselor şi păstrarea limitei de 40 mg pe zi. În caz contrar, pot apărea o serie de efecte nedorite.

 • Cauzele amenoreei
secundare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cauzele amenoreei secundare

  Multe dintre motivele pentru care menstruaţia dispare nu sunt grave, dar trebuie investigate medical. Greutatea corporală anormală, stresul sau exerciţiile fizice excesive se pot număra printre cauze.

 • Ce să mănânci pentru a scăpa de răceală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să mănânci pentru a scăpa de răceală

  Ajută-ţi sistemul imunitar să facă faţă schimbărilor bruşte de temperatură, când eşti mai predispusă ca oricând răcelii. Iată care sunt metodele rapide care vin în ajutorul tău!

 • Alimente care
întăresc sistemul imunitar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care întăresc sistemul imunitar

  Avem nevoie oricând de un sistem imunitar puternic, mai ales iarna, când organismul trebuie să facă faţă unor provocări suplimentare. Anumite alimente vin să ne dea o mână de ajutor.

 • Deficienţa de zinc, o problemă reală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deficienţa de zinc, o problemă reală

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), forul responsabil cu sănătatea publică la nivel global, a estimat că, la nivel global, prevalenţa deficienţei de zinc, este mai mare de 20%, apreciind că aceasta reprezintă o afecţiune extrem de importantă şi îngrijorătoare care necesită tratament adecvat.

 • 3 combinaţii alimentare pe care le faci greşit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 combinaţii alimentare pe care le faci greşit

  Ştiai că există anumite alimente a căror combinaţie poate fi dăunătoare pentru sănătate? Astfel de combinaţii alimentare ar trebui evitate, deorece ele împiedică absorbţia corectă a substanţelor nutritive esenţiale.

 • Scapă de răceală fără medicamente!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scapă de răceală fără medicamente!

  Neplăcutele răceli de sezon pot fi vindecate şi cu ajutorul plantelor, mai ales dacă începi tratamentul de la debutul bolii. Până să ajungi la medic, poţi încerca şi remediile din natură.

 • Zincul scurtează durata răcelilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zincul scurtează durata răcelilor

  Oligoelement necesar în numeroase funcţii ale organismului, zincul joacă un rol important în imunitate, ajută la tratarea acneei, are acţiune antioxidantă, iar beneficiile nu se opresc aici.

 • Războiul resurselor. Uniunea Europeană dă în judecată China pentru taxele impuse pe 11 metale rare folosite în baterii, electronice şi industrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul resurselor. Uniunea Europeană dă în judecată China pentru taxele impuse pe 11 metale rare folosite în baterii, electronice şi industrie

  Uniunea Europeană (UE) a iniţiat o acţiune legală împotriva Chinei la Organizaţia Mondială a Comerţului din cauza restricţiilor pe care aceasta le-a impus asupra exporturilor pentru 11 metale şi minereuri rare folosite îndeosebi în producerea bateriilor pentru electronice, în realizarea de circuite electrice, dar şi în industria vopselurilor şi maselor plastice.

 • Dieta care opreşte căderea părului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta care opreşte căderea părului

  Ceea ce mâncăm influenţează, în mare măsură, starea podoabei capilare. Iată de ce este este important să ştim ce alimente să nu ne lipsească din dietă dacă vrem să prevenim probleme precum căderea părului.

Modifică Setările