Stiri despre zalau

  8144 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tânăr din Stârciu, strivit de tractor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tânăr din Stârciu, strivit de tractor

  Bărbatul, în vârstă de numai 28 de ani, a murit aseară, în jurul orei 22.30, după ce tractorul pe care îl conducea s-a răsturnat. Decesul s-a produs instantaneu, volanul tractorului strivindu-i tânărului pieptul.

 • Greii culturismului românesc şi-au încordat muşchii la Zalău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Greii culturismului românesc şi-au încordat muşchii la Zalău

  Zalăul a fost astăzi pentru câteva ore capitala naţională a culturismului, Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu găzduind Campionatele Naţionale de Culturism Masters, de Fitness Juniori şi de Bodyfitness junioare

 • Sălajul a luat 250 de milioane de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sălajul a luat 250 de milioane de euro

  Judeţul Sălaj este pe primul loc în regiune şi pe al treilea din ţară la atragerea fondurilor  nerambursabile. Din 1996 şi până acum, în judeţ au intrat 250 milioane de euro. Din aceşti bani au fost realizate lucrări de infrastructură, cum ar fi pietruiri sau asfaltări de drumuri, aducţiuni de apă, ori au fost reabilitate reţelele existente, şcoli şi au fost construite săli de sport, parcuri, poduri şi podeţe.

 • Sălajul îşi caută identitatea în oală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sălajul îşi caută identitatea în oală

  DEZBATERE. Tradiţia culinară a fost un subiect gustat în cadrul întâlnirilor pe tema definirii identităţii Sălajului. La iniţiativa autorităţilor judeţene, sălăjenii se căznesc de aproape patru luni să îşi recupereze şi să îşi definească identitatea locală.

 • Memoria unui erou anticomunist din Sălaj va fi recuperată de CICCR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Memoria unui erou anticomunist din Sălaj va fi recuperată de CICCR

  Rămăşiţele unui erou anticomunist vor fi deshumate marţi la Gâlgău (pe Someş) de către o echipă a Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România (CICCR). Aurel Ionac a fost, înainte de victimă a Securităţii, soldat medaliat pentru fapte de armă.

 • Evidenţe stricte pe documente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evidenţe stricte pe documente

  Primăriile din judeţ au primit temă de casă de la Prefectură să rezolve problema locuinţelor ridicate fără autorizaţie de construcţie şi pe cea a ţiganilor care nu au acte de identitate.

 • Dosarelor de handicap, la control
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dosarelor de handicap, la control

  Sălăjenii care beneficiază de indemnizaţie de handicap sau de venit minim garantat în plată vor fi verificaţi, prin sondaj, la domiciliu, autorităţile dorind să vadă astfel aceştia primesc meritat ajutoarele sociale.

 • Primii medici din judeţ amendaţi pentru concedii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primii medici din judeţ amendaţi pentru concedii

  Cei doi au eliberat certificate medicale fără să aibă toate documentele cerute de noile prevederi legislative. Doi medici din Zalău au fost amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate cu câte 5.000 de lei pentru că nu aveau în momentul controlului declaraţiile pe proprie răspundere ale pacienţilor şi adeverinţele de la angajatori.

 • Locuinţele în 2010, mai ieftine cu 40 la sută faţă de 2008
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Locuinţele în 2010, mai ieftine cu 40 la sută faţă de 2008

  Constructorii din Zalău spun că preţurile locuinţelor sunt atât de scăzute, încât nu merită să investească în proiecte noi. Ei se rezumă la conservarea proiectelor de construcţii începute în 2008 sau 2009. Agenţiile imobiliare susţin că vând puţin şi ieftin. În acest an, preţul unei locuinţe a scăzut cu 30, chiar 40 la sută faţă de cel din 2008.

 • Se caută confecţionere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se caută confecţionere

  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă pune la dispoziţia sălăjenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă 188 de joburi, aproape jumătate dintre ele fiind în industria confecţiilor.

 • Hoţi prinşi la Hida
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hoţi prinşi la Hida

  Poliţiştii din Hida au prin ieri trei ţigani din comuna Dragu, care în ultimele trei luni au dat nu mai puţin de 12 spargeri în casele hidanilor. Toţi cei trei sunt cunoscuţi cu antecedente penale.

 • Moştenirea lui Maniu, aproape de ruină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moştenirea lui Maniu, aproape de ruină

  Casa în care s-a născut Iuliu Maniu stă să cadă sub privirile neputincioase ale autorităţilor sălăjene, care-l invocă pe ilustrul om politic interbelic doar în momente festivisto-populiste. În ultimii 20 de ani, puţini sălăjeni s-au implicat cu adevărat în conservarea singurei moşteniri materiale rămase de la ilustrul om politic – „Casa Maniu“ din  Bădăcin.

 • Poliţiştii-hoţi au fost prinşi pentru că au fost prea lacomi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poliţiştii-hoţi au fost prinşi pentru că au fost prea lacomi

  Poliţiştii de la TF Jibou şi angajaţii staţiei CFR, arestaţi preventiv aseară pentru 29 de zile, au atras atenţia asupra lor pentru că ar fi fost prea lacomi şi ar fi furat cantităţi foarte mari de motorină, cred oamenii care lucrează pe platforma CFR din Jibou. Angajaţi de la depoul Jibou au explicat pentru „Adevărul de Seară“modul în care se fura din gară: „Furau în special noaptea, dar oricum nu se temeau de nimeni

 • Mama şi doi copii, intoxicaţi cu ciuperci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mama şi doi copii, intoxicaţi cu ciuperci

  Trei membri ai unei familii din localitatea Popeni, comuna Mirşid, au ajuns în această după-amiază la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare culese de ei din pădure.

 • Greva în primării s-a suspendat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Greva în primării s-a suspendat

  Funcţionarii publici din administraţiile locale renunţă la greve, nu însă şi la proteste. Programul de lucru cu publicul se va desfăşura de mâine în condiţii normale.

 • Poliţiştii TF din Jibou, hoţi de combustibil (UPDATE)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poliţiştii TF din Jibou, hoţi de combustibil (UPDATE)

  În loc să prevină furturile din gară şi din trenuri, cinci din cei şase poliţişti ai staţiei Jibou s-au „servit” cu motorină din locomotive. Cinci poliţişti de la Transporturi Feroviare din Jibou şi alţi patru angajaţi ai CFR au fost reţinuţi, ieri, de către procurorii sălăjeni, sub acuzaţia de furt şi vânzare de motorină. Combustilul era furat din locomotivele care opreau în staţia CFR Jibou.

 • Protestul profesorilor, pe ultima sută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protestul profesorilor, pe ultima sută

  Mai puţin de 400 de profesori din Sălaj au rămas în grevă şi astăzi. Cei mai mulţi sunt din Zalău, de la Colegiul Naţional „Silvania“, Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai“ şi de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian“.

 • Cărţi pentru românii din Italia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi pentru românii din Italia

  Zălăuanii sunt chemaţi să doneze, până în 15 iunie, la Biblioteca Judeţeană, cărţi şi manuale de limba română, istorie şi geografie pentru copiii românilor care lucrează în Italia.

 • Sindicaliştii sălăjeni ies vineri în stradă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sindicaliştii sălăjeni ies vineri în stradă

  Sindicaliştii din Sălaj vor protesta vineri în faţa Prefecturii, manifestându-şi astfel nemulţumirea faţă de deciziile luate, în ultima perioadă, de Guvernul Boc.

 • Nu distrugeţi copilul cu mâncarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu distrugeţi copilul cu mâncarea

  A-i face copilului toate poftele înseamnă, aproape întotdeauna, condamnarea la obezitate, susţine profesorul universitar Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, prezent zilele trecute la o conferinţă la Zalău.

 • Medalie de bronz la matematică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medalie de bronz la matematică

  Sălajul va avea anul viitor trei reprezentanţi la Olimpiada Naţională de Matematică pentru elevi de clasa a VI-a, graţie medaliei de bronz obţinute de unul din participanţi la ediţia desfăşurată la sfârşitul lunii mai la Călăraşi.

 • Prea săraci să rămână în grevă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea săraci să rămână în grevă

  Numărul dascălilor care au decis să-şi continue şi astăzi protestul este, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, de 1.315, ceea ce reprezintă 36 la sută din totalul personalului didactic din judeţ.

 • Primul la biologie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul la biologie

  Un elev sălăjean s-a situat primul între cei mai buni comunicatori de vârsta sa din ţară, la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice la biologie de la Galaţi.

Modifică Setările