Stiri despre zalau

  8080 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Sălaj: Părinţii vor vedea online cataloagele copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sălaj: Părinţii vor vedea online cataloagele copiilor

  18 şcoli din Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu vor avea acces la un catalog electronic, ce va putea fi accesat online, în orice moment, de către părinţi. Asta dacă Inspectoratului Şcolar îi va fi aprobată aplicaţia depusă astăzi prin POS, prin care solicită două milioane de lei pentru acest proiect de realizare a unui catalog electronic cu notele şi absenţele elevilor.

 • Furtuna de aseară a făcut ravagii în Sălaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Furtuna de aseară a făcut ravagii în Sălaj

  Zeci de localităţi lăsate fără curent electric, drumuri blocate de copaci smulşi din rădăcini, subsoluri inundate şi o casă care a luat foc după ce a fost lovită de un trăznet. Este bilanţul furtunii care a cuprins aseară Sălajul, răvăşind între judeţul prin vântul extrem de puternic şi prin cantitatea mare de ploaie căzută într-un interval scurt de timp.

 • Începe admiterea la liceele din Sălaj!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe admiterea la liceele din Sălaj!

  Astăzi sunt programate primele probe de aptitudini şi de limbă pentru liceele vocaţionale şi pentru clasele cu predare bilingvă. De  joi, cei peste 2.500 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Sălaj vor trebui să se ocupe de completarea fişelor cu opţiunile lor pentru liceu.

 • Sălaj: Doi localnici din Sărmăşag, striviţi de o remorcă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sălaj: Doi localnici din Sărmăşag, striviţi de o remorcă

  Două persoane au murit şi alte două au fost rănite în urma unui accident rutier ce a avut loc în această seară, în jurul orei 18.30, în apropierea satului Moiad, comuna Sărmăşag, pe drumul naţional 1F. Cele două victime care nu au supravieţuit, o femeie de 34 de ani şi un băiat de numai 15 ani, se aflau în remorca unui tractor care a fost lovit de un TIR.

 • Reducerile de paturi lovesc spitalele publice sălăjene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reducerile de paturi lovesc spitalele publice sălăjene

  Din şase unităţi, una singură a scăpat cu structura integră. În spitalele publice din judeţ se vor reduce 190 de paturi din totalul de 1.353, a anunţat ieri Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj. Dacă în unele unităţi sanitare reducerea merge până la 50 de procente, Spitalul Orăşenesc din Jibou rămâne cu aceeaşi structură ca şi până acum. Dar în termen de un an după aparţia actelor normative ca

 • Farmaciile din Sălaj, fără fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate până în iulie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Farmaciile din Sălaj, fără fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate până în iulie

  Farmaciile din judeţ au epuizat până vineri banii de reţete alocaţi pentru tot anul. Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Claudiu Bârsan, spune că o rectificare bugetară se întrevede abia pentru luna iulie. Bolnavii de cancer şi celelalte categorii de pacienţi cuprinşi în programele naţionale de sănătate nu vor fi afectaţi, cel puţin deocamdată, de lipsa fondurilor.

 • Vandali minori, prinşi de comunitarii zălăuani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vandali minori, prinşi de comunitarii zălăuani

  Patru minori au fost surprinşi duminică noaptea de poliţiştii comunitari în timp ce deteriorau un chioşc de ziare din centrul Zalăului. Comunitarii au constatat că tinerii mai vandalizaseră un stâlpişor ornamental din zona centrală a Zalăului şi un suport de ziare.

 • Sindicalişti sălăjeni în lanţul uman din faţa Parlamentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sindicalişti sălăjeni în lanţul uman din faţa Parlamentului

  Reprezentanţii sindicatelor din Sălaj vor protesta împotriva tăierilor de pensii şi salarii anunţate de Guvern, în timpul dezbaterilor pe moţiune. Din delegaţia sălăjeană vor face parte sindicalişti din Primăria Zalău, Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură şi Direcţia Sanitar Veterinară.

 • Sălaj: A murit la două zile după ce a absolvit liceul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sălaj: A murit la două zile după ce a absolvit liceul

  Vladiana Ciocan, o adolescentă de 18 ani din comuna Băiuţ, judeţul Maramureş, şi-a găsit sfârşitul în apele învolburate ale Someşului.Tragedia a avut loc în apropierea comunei sălăjene Surduc, la confluenţa Văii Gârboului cu Someşul. Vladiana a fost luată de curenţii puternici de apă şi n-a mai putut fi salvată. Astăzi, la aproape 24 de ore de la dispariţie, trupul ei a fost găsit la trei kilometri de locul în care s-a

 • Caii cu anemie au fost eliminaţi în Sălaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caii cu anemie au fost eliminaţi în Sălaj

  Cele 423 de cabaline bolnave de anemie infecţioasă identificate de către DSVSA Sălaj au fost scoase din efective, iar proprietarii îşi vor primi banii cel târziu săptămâna viitoare, a declarat directorul instituţiei. În luna februarie existau în evidenţe circa 590 de cai bolnavi, restul animalelor nefiind găsite în momentul derulării acţiunii de scoatere din gospodării. 

 • Sălaj: Şase medici amendaţi pentru concedii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sălaj: Şase medici amendaţi pentru concedii

  Şase medici din Sălaj au fost amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate cu câte 5.000 de lei pentru lipsa documentelor prevăzute de noile reglementări privind acordarea concediilor medicale, intrate în vigoare luna trecută. După medicii prescriptori, la control le vine, acum, rândul pacienţilor aflaţi în concediu medical, care în perioada următoare vor fi verificaţi la domiciliu.

 • Criză de muncitori în industria textilă din Sălaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criză de muncitori în industria textilă din Sălaj

  Patronii firmelor de confecţii se plâng că reuşesc cu greu să angajeze muncitori, deşi în evidenţele AJOFM sunt 250 de persoane cu experienţă în domeniu. Cele mai multe locuri de muncă disponibile în ofertele săptămânale ale AJOFM sunt cele din industria textilă.

 • Aniversare: 10 ani de „Acasă”, în Zalău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aniversare: 10 ani de „Acasă”, în Zalău

  Una dintre organizaţiile neguvernamentale şi non-profit cele mai prezente în comunitate, Fundaţia româno-olandeză „Acasă” a sărbătorit 10 ani de existenţă. Organizaţia prestează servicii medicale şi sociale pentru sălăjeni, dar şi pentru persoane din alte colţuri ale ţării.

 • Sala media a bibiliotecii din Zalău se mută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sala media a bibiliotecii din Zalău se mută

  Începând de luni, secţia media a bibliotecii judeţene nu se va mai găsi pe Strada Unirii (în clădirea cantinei „Meseş”), ci în sediul central al instituţiei. Acolo se mai găsesc sala de lectură şi sala destinată activităţilor pentru tineri (la mansardă).

 • Ministrul Borbely vine la Zalău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Borbely vine la Zalău

  Încă un ministru al cabinetului Boc (al patrulea în cursul lui 2010) vizitează judeţul nostru. László Borbély, ministrul Mediului şi Pădurilor va participa mâine şi la  „festivalul verde” organizat în comuna Pericei.

 • La un colegiu din Zalău, 27 din cei 30 de elevi ai unei clase a XII-a au terminat anul şcolar cu media 10
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La un colegiu din Zalău, 27 din cei 30 de elevi ai unei clase a XII-a au terminat anul şcolar cu media 10

  Chiar dacă se spune că nu există elev de 10 la toate materiile, cataloagele din licee demonstrează contrariul. Zeci de elevi au încheiat anul şcolar cu media perfectă, unii dintre ei reuşind această perfomanţă patru ani la rând. 27 dintre cei 30 de elevi ai unei clase a XII-a de la Colegiul Naţional „Silvania“ au terminat ultimul an de liceu cu media 10.

 • Zălăuanii cu televizorul pe Meseş, la meci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zălăuanii cu televizorul pe Meseş, la meci

  În comunism, microbiştii erau obligaţi să urmărească meciuri de Mondiale pe dealuri, cu tot cu televizoare şi antene improvizate.În epoca Ceauşescu, TVR transmitea doar meciurile naţionalei de fotbal, astfel că microbiştii găseau singuri soluţii pentru a vedea la lucru echipe străine.

 • Salarii diferite pentru aceeaşi activitate la Evidenţa Populaţiei în Sălaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salarii diferite pentru aceeaşi activitate la Evidenţa Populaţiei în Sălaj

  15 dintre cei 53 de angajaţi ai serviciilor de evidenţa populaţiei din Sălaj câştigă mai mult decât colegii lor pentru că au fost detaşaţi de la Poliţie. Deşi lucrează în aceleaşi condiţii şi conform aceluiaşi program, angajaţii serviciilor pentru evidenţa populaţiei sunt plătiţi diferit. Cei detaşaţi din cadrul Poliţiei au salarii şi de trei ori mai mari faţă de funcţionarii „civili”.

 • Sălaj: Bălăceală de weekend la „Broscărie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sălaj: Bălăceală de weekend la „Broscărie”

  Astăzi se deschide satul de vacanţă de sub Măgura Şimleului. Dacă sunteţi în căutarea unui refugiu pentru sfârşitul de săptămână, unde să vă odihniţi, să mâncaţi bine şi să faceţi puţină mişcare înotând, puteţi să vă îndreptaţi satul de vacanţă „Broscărie”, sub Măgura Şimleului.

 • Zălăuani, poftiţi la „Poker!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zălăuani, poftiţi la „Poker!

  Zălăuanii pot viziona duminică seara, de la ora 19.00 la Cinematograful „Silvania“, cel mai recent film regizat de  Sergiu Nicolaescu, din a cărui distribuţie face parte regretatul Jean Constantin.

 • Invitaţie la drumeţie pentru zălăuani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Invitaţie la drumeţie pentru zălăuani

  Sfârşitul de săptămână, care se anunţă extrem de cald, poate fi petrecut într-o drumeţie prin Pădurea Meseş, pe traseele amenajate de către Primăria Municipiului Zalău. Excursioniştii se pot aventura prin pădure până la castrul roman de ka Moigrad-Porolissum.

 • Zalău: Afacerile cu amanet nu se predau
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zalău: Afacerile cu amanet nu se predau

  Pentru o sută, două de lei, locuitorii din Zalău îşi amanetează frigiderele sau verighetele. În căutarea unei soluţii financiare de ultim moment, unii se îndreaptă spre casele de amanet. Proprietarii caselor spun că, în ciuda crizei, numărul oamenilor care apelează la ei rămâne constant.

Modifică Setările