Stiri despre yuja wang

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Camerale şi voci în festival (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Camerale şi voci în festival (II)

  Joyce DiDonato, diva muzicii baroce. A intrat în scenă plutind, distinsă, delicată, într-o rochie corail. (Avea s-o schimbe în partea secundă cu una de un auriu strălucitor, şi ea subliniindu-i silueta impecabilă.) Mi-a evocat apariţia pe scena Ateneului a legendarei Elisabeth Schwarzkopf acum multe zeci de ani, în văluri, parcă planând. Aceeaşi eleganţă, aceeaşi nobleţe, acelaşi farmec.

 • Festivalul George Enescu (III) Orchestre de excepţie, 

instrumentişti şi cântăreţi renumiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul George Enescu (III) Orchestre de excepţie, instrumentişti şi cântăreţi renumiţi

  Sigur că profilul simfonic rămâne central în programele festivalului, cu toate inserturile lirice. După Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Polish National Radio Sumphony Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, despre care am notat anterior, au urmat la Bucureşti alte importante ansambluri. Nu înseamnă că, în recital sau concert, pe afiş nu au apărut nume de cântăreţi renumiţi sau opere în primă audiţie românească.

 • Vacanţa – timpul
pentru a căuta paradisul la ceas de seară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vacanţa – timpul pentru a căuta paradisul la ceas de seară

  A sosit vara, călduri mari: unii au deja concediu, alţii visează la el, alţii dau examene... Eu visez deja la vacanţa la mare şi la acel moment preferat al zilei, când soarele apune şi ziua se îngână cu noaptea, acea oră albastră când gândurile au o vibraţie specială şi este potrivit, de ce nu, să-ţi imaginezi cum ar arăta paradisul.

 • De ascultat la final de an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ascultat la final de an

  Muzici spectaculoase, repertorii celebre, dar şi mai puţin cunoscute, nume care atrag un public larg – sunt doar câteva propuneri pentru cei care preferă care în timpul liber să asculte, printre altele, şi o muzică de calitate.

 • VIDEO. Trei pianişti
pentru mileniul 3
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO. Trei pianişti pentru mileniul 3

  Daniil Trifonov, Yundi, Yuja Wang – tineri pianişti care scriu istorie în prezent, legaţi şi de România prin prezenţa lor, trecută sau viitoare, în cadrul Festivalului Enescu. Din păcate, nu putem să-i ascultăm pe scene româneşti decât în cadrul Festivalului Enescu; o şansă de a-i cunoaşte mai bine sunt şi discurile pe care ei le semnează, posibil de audiat la Radio România Muzical, existente şi în magazinele de specialitate din România.

 • Un american în ţara Mioriţei. A short ride in a fast machine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un american în ţara Mioriţei. A short ride in a fast machine

  Există un soi de fatalitate de Mioriţă în seninătatea cu care noi, românii acceptăm nereuşitele. Ghinion, asta e situaţia. Mergem mai departe, cu acel neaoş „se poate şi mai rău“. Noroc cu muzica. La scară istorică, neizbânzile au, nu-i aşa, grade de comparaţie. Pentru noi.

 • O fiesta  - antidot pentru nişte zile triste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O fiesta  - antidot pentru nişte zile triste

  Am citit recent că ziua de luni din a treia săptămână a lui ianuarie este cea mai deprimantă zi din an. Iar ziua de 20 ianuarie 2014 a fost una dintre cele mai triste zile trăite vreodată în ianuarie: intens mediatizată, pe drept cuvânt, a fost tragedia aviatică din Munţii Apuseni, mai puţin marcată (dar totuşi marcată), a fost şi dispariţia unui mare dirijor: italianul Claudio Abbado.

 • Versiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Versiuni

  E-adevărat: Radu Lupu ne-a făcut pe toţi să gândim şi să simţim la fel! Nu se auzea nici musca în Ateneu, iar inimile ne băteau în acelaşi ritm. Mâna stângă a lui Radu Lupu din cel de-al patrulea bis (notele repetate într-un fel anume) ne-a „tras în sus“, vorba lui Goethe şi ne-a ţinut acolo cu bunătate iradiantă. Ne-a sincronizat mai întâi, apoi ne-a adus la unison.

 • Nonconformista Yuja Wang
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nonconformista Yuja Wang

  Concertul nr. 1 în si bemol minor pentru pian şi orchestră, op. 23 de Piotr Ilici Ceaikovski este unul pentru bărbaţi sau pentru Yuja WangSummary

 • Festivalul Enescu - zilele 2 şi 3 la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu - zilele 2 şi 3 la Sala Palatului

  Daniel Barenboim şi Radu Lupu în al doilea concert al lor din Festivalul Enescu, de data  aceasta Barenboim evoluând şi ca pianist; Orchestra Simfonică din Pittsburgh, dirijor Manfred Honeck, solistă pianista Yuja Wang; publicul din nou ovaţionând într-o sală arhiplină, emoţie, emoţie, emoţie!

 • Concert al Orchestrei Simfonice din Pittsburgh, împreună cu pianista Yuja Wang, pe 3 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert al Orchestrei Simfonice din Pittsburgh, împreună cu pianista Yuja Wang, pe 3 septembrie

  Pianista de origine chineză Yuja Wang va interpreta marţi, 3 septembrie, la Sala Mare a Palatului, partituri ale celebrilor Ceaikovski şi Şostakovici, alături de Pittsburgh Symphony Orchestra. Yuja Wang, în vârstă de 25 de ani, este recunoscută pe plan internaţional pentru interpretările ce combină spontaneitatea şi imaginaţia curajoasă specifice tinereţii, cu discpilina şi precizia unui artist matur.

 • Muzici de vacanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzici de vacanţă

  Pentru mine vor rămâne muzicile vacanţei 2013. Vouă vi s-a întâmplat să asociaţi inedit anumite lucrări muzicale cu un moment anume din viaţă? Pentru mine, Concertul nr.5 pentru pian şi orchestră de Beethoven înseamnă prima iubire din adolescenţă, Requiemul de Mozart, prima dezamăgire în dragoste. Iar muzicile lui Benjamin Wallfisch şi Sven Helbig vor rămâne muzicile vacanţei 2013.

Modifică Setările