Ultimele cadre cu cele mai avansate lucrări la autostrada peste Carpaţi au fost surprinse la finele acestei săptâmâni, în Sibiu.
Imagini noi cu Autostrada Sibiu - Piteşti: „În august vom şti când vom circula pe aici” VIDEO

Ultimele cadre cu cele mai avansate lucrări la autostrada peste Carpaţi au fost surprinse la finele acestei săptâmâni, în Sibiu.
Unul dintre cele mai frumoase imobile istorice din staţiunea balneoclimaterică Băile Govora - Vâlcea, inclus într-un proiect de salvare prin restaurare, a apărut într-un episod al emisiunii „Last Week Tonight with John Oliver” de pe HBO.
Lansată în toamna anului trecut, Dacia Jogger este cel mai nou vehicul de familie al producătorului auto român. Maşina se bucură deja de mare succes în Marea Britanie, potrivit unei prezentărie făcute în această lună pe cel mai mare canal de YouTube din lume dedicat maşinilor.
Youtube aduce noi modificări platformei online de care se pot bucura toţi utilizatorii, nu doar cei care au abonament Premium.
Un grav eveniment rutier a avut loc vineri dup-amiaza într-o intersecţie din Sibiu, soldat cu două victime, dintre care una nu a supravieţuit.
În urma unei întâlniri cu reprezentantul firmei austriece PORR - managerul tehnic de proiect Vlad Oţet, prefectul de Sibiu, Mircea Creţu, a transmis că şansele de a se circula până la finele acestui an pe primul lot al Autostrăzii A1 Sibiu - Piteşti cresc din ce în ce mai mult.
Un sens giratoriu de la graniţa oraşelor Sibiu şi Cisnădie, construit în afara drumului principal, necentrat pe axul acestuia, închis la o zi de la darea în funcţiune pentru că era pericol public, a fost redat circulaţiei.
Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au dat la finalul acestei săptămâni verdictul definitiv în procesul în care manelistul Dani Mocanu a fost trimis în judecată acum doi ani, fiind acuzat că a lansat în aprilie 2019 un videoclip pe canalul YouTube, în care incita la ură împotriva femeilor.
Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA) a revocat licenţa de pilot privat a lui Trevor Jacob, un influencer cu aproximativ 133.000 de abonaţi pe YouTube, după ce s-a stabilit că bărbatul a prăbuşit intenţionat o aeronavă pentru a filma un clip video, scrie New York Times.
Un desen animat din perioada sovietică a fost cenzurat în Rusia, pentru că personajele explicau că litera Z este un semn fascist. Astfel, Studioul de film „Soyuzmultfilm” a scos de pe canalul său de YouTube desenul animat „Comoara Corăbiilor Scufundate”, care a fost lansat în 1973, relatează cotidianul moldovean Timpul.
Cine şi-ar fi imaginat că un canal de YouTube care conţine doar clipuri cu puţină animaţie, spre deloc, ar putea aduna aproape 1,5 milioane de urmăritori fideli?
Google anunţă că a închis canalul oficial al camerei inferioare a Parlamentului de Moscova, Duma de Stat. Motivul invocat este violarea condiţiilor de utilizare ale serviciului.
Deocamdată, lăsând în răstimp militarii şi civilii ucraineni să moară sub atacurile din ce în ce mai dure ale ruşilor, liderii lumii libere nu par să ştie care este cea mai bună opţiune.
În prima parte a acestei analize, am încercat să scoatem în evidenţă în principal felul în care se vede Turcia prin prisma unor teoreticieni renumiţi în geopolitică.
Ştiţi ce este VK? O prescurtare, pentru Vkontakte. Adică - În Contact. Ce să fie? Un serviciu de media şi reţele sociale în Rusia. Audienţă? Din martie 2022 este al patrulea cel mai popular site web din Rusia şi al 16-lea cel mai vizitat site web din lume. Pe 23 iunie, la ora 10 dimineaţa, pe contul său de pe BKOHTAKTE, fostul preşedinte rus Dimitri Medvedev a publicat, în limbile rusă şi engleză, noi rânduri de amărăciune geopolitică.
Ce înseamnă că Ucraina şi Moldova au fost primite în cercul candidatelor la aderare? E doar un gest simbolic, privind ambele ţări? Sau şi un pumn în figura hidoasă a regimului Putin?
Întâlnirea cu Claus Peymann, Ioan Holender, Emil Hurezeanu şi George Banu ca moderator al dialogului va rămâne unul din momentele de mare impact al acestei ediţii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu.
Cei doi ani de izolare pandemică au fost resimţiţi de unii oameni ca un spaţiu-timp constrângător, ce a pus în aşteptare trăirea socială autentică şi creativitatea. Alţii au acceptat provocarea şi au reflectat la acest nou fel de a te raporta (mediat) la lume, cu creşterea exponenţială a relaţionării şi a cunoaşterii virtuale.
Îmi amintesc "scandaloasa" montare cu Oedipe a lui Andrei Şerban pe care am apărat-o cu modestele mele arme de critic muzical de 25 de ani în faţa condeielor “sacre” ale vremii din anii 90, încă puternic ancoraţi în rigiditatea comunistă.
Ceva e diferit anul acesta cu 24 iunie. Văd peste tot în jurul meu oameni care poartă cu drag ia şi mă bucur că fiecare publică selfie-uri pe Facebook sau Instagram. Dar de data aceasta, ceva în plus şi foarte important… recenta adoptare a legii cu privire la „Ziua iei”.
Ceva nu e în regulă! Ministrul Educaţiei ne spune că suntem într-un minim al calităţii educaţiei, că invatamanatul online a fost un „dezastru”, o catastrofă naţională”, am avut patru semestre de şcoală pierdute şi totuşi, la Evaluarea Naţională obţinem cel mai bun rezultat din ultimii 12 ani: peste 82% au luat medii peste 5, ne anunţă plin de sine ministrul Cîmpeanu.
Am fost înnebunit, transfigurat când am citit prima oară „Noaptea de Sânziene“, de fapt în întregime proza fantastică a lui Mircea Eliade. Vedeam peste tot „semne“, mă plimbam obsedant pe strada Mântuleasa şi pe străzile din jurul Căii Moşilor, îmi petreceam Ajunul şi Noaptea de Sânziene în pădurea Băneasa, în preajma căreia locuiesc. Azi nu mă mai încântă aceste „mituri, ghicitori, eresuri“...
La standul editurii Hoffman a fost expusă cea de-a II-a ediţie consacrată cărţii lui Ionuţ Niculescu intitulată „Directorii Teatrului Naţional din Bucureşti” (primii 44).
Dumbrăveniul armenesc, memorie, diplomaţie şi duduk. Eveniment cultural în trei părţi:vernisaj expoziţie, simpozion istoric şi concert la duduk.
Câţi copii, tineri aparent banali din România, nebăgaţi în seamă, ignoraţi, neajutaţi, dar talentaţi într-un fel sau altul-orice copil, orice om are un talent anume la ceva-se pierd anual, sunt îngropaţi de lipsa de interes, de strategie, de preocupare din partea instituţiilor statului în principal, dar şi a lipsei atenţiei şi a neputinţei multora dintre părinţii acestora care nu-i ajută?
Este omul un automat moral? Are el reflexe „bune”, posedă el instinctul binelui? Dacă este aşa, atunci suntem în plin paradox moral: ar însemna că omul acţionează din propria lui voinţă abia atunci când se eliberează de „natura” lui şi săvârşeşte primul act împotriva ei; îşi dobândeşte libertatea – adică însăşi condiţia fundamentală a actului moral – alegând răul.
Am aflat noaptea trecută despre dispariţia fizică a lui Ancelin Roseti. Nepotrivit moment. Lucra la o ultimă carte, pe care o şlefuise timp de 16 ani. Am vorbit despre editarea ei, sper ca familia să aibă acest manuscris şi el să apară cât mai repede.
Domeniul eSports si gaming nu este doar despre bani, cu toate că vorbim despre o industrie ce va ajunge la peste 3 miliarde de dolari în 2023, ci mai ales despre educaţie şi despre şanse oferite tuturor celor implicaţi. Vă propun spre lectură un material un pic mai lung, însă în care mă raportez la cercetarea academică pentru a explica acest domeniu.