Stiri despre xenofobie

  139 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Scandări „bărbăteşti”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandări „bărbăteşti”

  Gîndul meu nu se sparie de simplul fapt al existenţei ultraşilor. Gîndul meu se sparie cînd fie preşedintele Iohannis, fie preşedintele Gică Popescu fac nişte declaraţii naţionaliste.

 • Iohannis: „Condamn orice încercare de a captura politic protestele. Manifestările violente, extremismul şi xenofobia sunt de neacceptat”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis: „Condamn orice încercare de a captura politic protestele. Manifestările violente, extremismul şi xenofobia sunt de neacceptat”

  Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România este o democraţie funcţională şi matură, în care libera exprimare a opiniilor este garantată, însă sunt intolerabile manifestările violente, extremismul şi xenofobia, toate acestea „ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viaţa şi sănătatea tuturor”.

 • Eu dintotdeauna am fost inteligent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eu dintotdeauna am fost inteligent

  Ştiu bine că am fost inteligent dintotdeauna, şi am ştiut cum merg lucrurile pe lume încă de pe când eram student, nu doar acum, la vârsta înţelepciunii, cum citesc că i se zice.

 • De la carismă la dictatura maselor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la carismă la dictatura maselor

  Lumea trebuie ferită de politicienii cu carismă, pe care adulaţia maselor îi naşte şi îi ridică la vîrful puterii pentru a deveni apoi dictatori.

 • Cum e să ai sânge de român pe mâini?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum e să ai sânge de român pe mâini?

  Paranoicul care a ucis nouă străini, între care un tânăr român, şi pe propria mamă în Germania este un produs al discursului urii şi al teoriilor conspiraţioniste pe care le promovează gânditorii extremei drepte şi intelectualii inadaptaţi la secolul XXI, precum Traian Ungureanu.

 • Discursul ucigaş al extremei-drepte germane, eşecul Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discursul ucigaş al extremei-drepte germane, eşecul Europei

  Trebuia să se întâmple şi asta, după ani în care politicienii s-au făcut că nu ştiu, că n-au văzut, că n-au auzit semnalele de alarmă prevestind intrarea în zodia violenţei, singurul argument de fond la care recurge extrema-dreaptă atunci când simte că vremurile-i sunt prielnice şi ar putea prelua astfel puterea politică.

 • RFI.ro: Două magazine româneşti din Londra, atacate de xenofobi „analfabeţi“. „Luaţi-vă ţiganii cu voi!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RFI.ro: Două magazine româneşti din Londra, atacate de xenofobi „analfabeţi“. „Luaţi-vă ţiganii cu voi!“

  Două magazine româneşti din Burnt Oak, o zonă românească a Londrei, au fost ţinta unor atacuri cu mesaje de tip xenofob: „Plecaţi acasă, luaţi-vă ţiganii cu voi“. Unul dintre antreprenori spune că iniţiatorii mesajelor trimise printr-o scrisoare sunt nişte „analfabeţi“, relatează secţia română a Radio France International.

 • Resursele tragediei din Ditrău şi rezolvarea ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Resursele tragediei din Ditrău şi rezolvarea ei

  De înjurat şi condamnat locuitorii din Ditrău e uşor. Mai greu e să-i depistăm pe făptaşii morali, care, împreună cu sătenii şi prin ei, au declanşat oribilul incident rasist al refuzului celor doi brutari asiatici.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Ce caută srilankezii în secuime, pe înţelesul tuturor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Ce caută srilankezii în secuime, pe înţelesul tuturor

  E greu cînd locuieşti în parohiala ţară a secuilor şi ai auzit toată viaţa că şi România e ţară străină, şi Bucureştiul îţi ia banii (cînd de fapt îţi dă mai mult decît îţi ia), şi să te vezi la ştiri în România doar o dată la trei ani (cînd SRI face un raport despe marele pericol revizionist) sau la patru (la Budapesta, cînd sunt alegeri) şi să accepţi uşor ideea că vin nişte oameni tocmai din Oceanul Indian ca să lucreze la brutăria din sat.

 • Iohannis: Pericolul revenirii atitudinilor xenofobe şi antisemite este mereu prezent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis: Pericolul revenirii atitudinilor xenofobe şi antisemite este mereu prezent

  Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, 27 ianuarie, la ceremonia de decorare a unor entităţi şi a unor supravieţuitori romi ai Holocaustului, că pericolul revenirii atitudinilor xenofobe şi antisemite este „mereu prezent“. „Aceste evoluţii reprezintă un atac frontal la adresa statului de drept şi a principiilor democratice, tocmai de aceea contraofensiva trebuie să fie fermă şi în acord cu valorile europene“, a spus el.

 • „Arbeit macht frei“, sintagma sinonimă cu oroarea Holocaustului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Arbeit macht frei“, sintagma sinonimă cu oroarea Holocaustului

  “Munca vă face liberi”, asta este inscripţia de la intrarea lagărului Auschwitz-Birkenau, cea pe care o vedeau prizonierii aduşi din toate părţile Europei, evrei în primul rând, apoi toţi cei care cădeau pradă sinistrului program de curăţare etnică închipuit de Hitler şi pus în aplicare cu meticuloasă eficienţă de acoliţii săi din structurile celui de-al Treilea Reich.

 • Don Macu, secretar de stat la cultură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Don Macu, secretar de stat la cultură

  Ministerul culturii a ajuns, de mulţi ani, o glumă proastă. Nu numai că lista celor care l-au condus în calitate de ministru este cea mai lungă dintre toate portofoliile guvernamentale, dar a devenit o sursă inepuizabilă de stupefacţii şi umor involuntar. Când ai putea crede că „mai rău nu se poate”, fiecare partid ajuns la putere se străduieşte să demonstreze că e mereu loc de mai rău, mai prost, mai nefuncţional.

 • Stigmatul etnic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stigmatul etnic

  După catastrofa degradantă a Holocaustului, ne-am fi aşteptat ca incriminarea cuiva după criterii etnice să nu mai funcţioneze niciodată în dezbaterea publică. Sau să fie amendată prompt, mergînd pînă la soluţii penale.

 • Alegerile trec, noi rămânem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile trec, noi rămânem

  Campania electorală a început cu un mare bluf, pe care l-am cam înghiţit cu toţii. Un interviu cu un sociolog, PSD-ist dar ce mai conta, care ne spunea că este gata victoria democraţiei.

 • USR Sibiu anunţă că BEC a decis ca filiala PSD să şteargă postările xenofobe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR Sibiu anunţă că BEC a decis ca filiala PSD să şteargă postările xenofobe

  USR Sibiu anunţă că BEC a decis ca filiala PSD să şteargă postările xenofobe. În opinia USR Sibiul aceste postări sunt încă o dovadă că în această campanie electorală ”competitorii s-au bazat mai mult pe campanie negativă, defăimătoare şi nu pe o campanie a proiectelor şi ideilor pentru România”.

 • Cât de
absent a fost CNCD în cursul încheiatei
campanii electorale?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de absent a fost CNCD în cursul încheiatei campanii electorale?

  România şi românii, fie ei din ţară sau din străinătate, îşi aleg azi preşedintele, adică persoana în care, pentru următorii cinci ani, îşi pun speranţa că apărând litera şi spiritul Constituţiei va face astfel încât să le îndeplinească aspiraţiile de mai bine.

 • Despre responsabilitatea socială a unui formator de opinie. Cazul becisnicului xenofob CTP
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre responsabilitatea socială a unui formator de opinie. Cazul becisnicului xenofob CTP

  Nu este pentru prima dată când CTP dă cu bâta-i în balta noastră mioritică; o face sistematic, din asta se hrăneşte. Şi, totuşi, când vine vorba de invective aduse unei minorităţi naţionale vulnerabilă la rasism, doar pentru că are ambâţ să dea de pământ cu Dăncilă, nu poate să treacă nesancţionat într-un stat European.

 • Patriotismul altfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patriotismul altfel

  Pentru foarte mulţi, de pretutindeni, patriotismul e un exerciţiu de retorică. Despre ţară se vorbeşte „frumos“, „înaripat“, „înlăcrimat“, „eroic“, şi cu dor, şi cu jale, gata şi de sacrificiu, şi de festivităţi, şi de suficienţă făloasă, şi de victimizare „istorică“.

 • Un procuror a decretat că portretul lui Ceauşescu poate fi agăţat într-un birou de primar deoarece nu este spaţiu public. „Dar audienţele unde le ţine, pe hol?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un procuror a decretat că portretul lui Ceauşescu poate fi agăţat într-un birou de primar deoarece nu este spaţiu public. „Dar audienţele unde le ţine, pe hol?“

  Cazul primarului din comuna prahoveană Podenii Noi, care ţine în biroul din sediul Primăriei un tablou de mari dimensiuni cu portretul dictatorului Nicolae Ceauşescu, stârneşte controverse cu privire la modul în care simboluri extremiste, a căror promovare în public este interzisă prin lege, pot fi folosite totuşi în România.

 • Fără migranţi, modelul economic şi social european e în primejdie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără migranţi, modelul economic şi social european e în primejdie

  Dezbaterea privind politica europeană de azil va fi, extrem de probabil, una dintre temele care vor fi puse prioritar pe agendă în perioada următoare, atât în instituţiile europene cât şi în perioada ce se anunţă a fi foarte agitată a campaniei pentru europarlamentare în toate Statele Membre.

 • Xenofobia vine în camping-car
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Xenofobia vine în camping-car

  La mine în sat a fost, astăzi, zi de teatru amator. „Fericirea în camping-car“. Doamna şi domnul, francezi, căsătoriţi de mult, pensionari, reciproc plictisiţi unul de celălalt, cumpăra un camping-car pentru a îşi face vacanţele în libertate deplină.

 • Institutul „Elie Wiesel“ reacţionează dur după ce Vâlcov l-a comparat pe Iohannis cu Hitler. Ce spune legea despre răspândirea de simboluri fasciste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Institutul „Elie Wiesel“ reacţionează dur după ce Vâlcov l-a comparat pe Iohannis cu Hitler. Ce spune legea despre răspândirea de simboluri fasciste

  Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a criticat la postarea lui Draius Vâlcov, consilier al prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care acesta îl compară pe preşedintele Klaus Iohannis cu Adolf Hitler şi foloseşte svastica. Institutul atrage atenţia că gestul lui Vâlcov este infracţiune care poate fi pedepsită chiar cu închisoarea.

 • „Vlaicu Vodă“.
Naţionalişti şi xenofobi de 116 ani încoace
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vlaicu Vodă“. Naţionalişti şi xenofobi de 116 ani încoace

  În Piaţa Constituţiei se joacă, zilele acestea, o montare cu piesa lui Alexandru Davila din 1902, Vlaicu Vodă, o producţie a Teatrului Excelsior în regia lui Horia Suru. La începutul verii, s-a iscat un miniscandal legat de costurile foarte mari ale spectacolului, care-l fac, la prima vedere, cel mai scump al acestei stagiuni în Bucureşti, cel puţin.

Modifică Setările