Stiri despre xenofobie

  113 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fără migranţi, modelul economic şi social european e în primejdie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără migranţi, modelul economic şi social european e în primejdie

  Dezbaterea privind politica europeană de azil va fi, extrem de probabil, una dintre temele care vor fi puse prioritar pe agendă în perioada următoare, atât în instituţiile europene cât şi în perioada ce se anunţă a fi foarte agitată a campaniei pentru europarlamentare în toate Statele Membre.

 • Xenofobia vine în camping-car
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Xenofobia vine în camping-car

  La mine în sat a fost, astăzi, zi de teatru amator. „Fericirea în camping-car“. Doamna şi domnul, francezi, căsătoriţi de mult, pensionari, reciproc plictisiţi unul de celălalt, cumpăra un camping-car pentru a îşi face vacanţele în libertate deplină.

 • Institutul „Elie Wiesel“ reacţionează dur după ce Vâlcov l-a comparat pe Iohannis cu Hitler. Ce spune legea despre răspândirea de simboluri fasciste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Institutul „Elie Wiesel“ reacţionează dur după ce Vâlcov l-a comparat pe Iohannis cu Hitler. Ce spune legea despre răspândirea de simboluri fasciste

  Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a criticat la postarea lui Draius Vâlcov, consilier al prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care acesta îl compară pe preşedintele Klaus Iohannis cu Adolf Hitler şi foloseşte svastica. Institutul atrage atenţia că gestul lui Vâlcov este infracţiune care poate fi pedepsită chiar cu închisoarea.

 • „Vlaicu Vodă“.
Naţionalişti şi xenofobi de 116 ani încoace
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vlaicu Vodă“. Naţionalişti şi xenofobi de 116 ani încoace

  În Piaţa Constituţiei se joacă, zilele acestea, o montare cu piesa lui Alexandru Davila din 1902, Vlaicu Vodă, o producţie a Teatrului Excelsior în regia lui Horia Suru. La începutul verii, s-a iscat un miniscandal legat de costurile foarte mari ale spectacolului, care-l fac, la prima vedere, cel mai scump al acestei stagiuni în Bucureşti, cel puţin.

 • Promovarea şi ascensiunea unui fenomen periculos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promovarea şi ascensiunea unui fenomen periculos

  Discriminarea a ajuns la ordinea zilei, dar este percepută, tratată şi sancţionată selectiv, în funcţie de persoanele implicate, acuzate sau considerate victime! Nici discriminarea în România nu mai este ce a fost. În opinia şi activitatea instituţiilor care au menirea să combată acest lucru extrem de nociv, la noi se sancţionează mai mult discriminarea pe criterii politice, de influenţă, de stare a aşa ziselor victime.

 • Cine a fost părintele antisemitismului în România. Visa la deportarea evreilor în Madagascar, dar era foarte politicos cu ei când se întâlneau faţă în faţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a fost părintele antisemitismului în România. Visa la deportarea evreilor în Madagascar, dar era foarte politicos cu ei când se întâlneau faţă în faţă

  A.C. Cuza a fost unul dintre părinţii antisemitismului în România. Profesor universitar şi om politic, acesta a inspirat extrema dreaptă românească cu discursurile sale xenofobe şi antisemite. Cu toate acestea, a cochetat cu socialismul, vorbea mai mult în franceză şi pe deasupra era foarte politicos cu evreii, atunci când se întâlnea faţă în faţă cu aceştia.

 • Fabule
europene. Franţa, decapitarea Gorgonei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fabule europene. Franţa, decapitarea Gorgonei

  Violentă, înverşunată, incertă...campania pentru prezidenţialele Franţei din primul tur. S-a calificat un Perseu necunoscut în politică - Emmanuel Macron (mişcarea En Marche), cu 23,9% , secondat de o „gorgonă” cu vechime, Marine Le Pen, şefa partidului antieuropean şi antimigraţie Frontul Naţional, cu 21,4% din voturi.

 • Viitorul Operei Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul Operei Naţionale

  Se face un an de când proiectul lui Johan Kobborg de a construi o companie de balet competitivă a fost distrus. Un an de când cea mai importantă dansatoare din istoria baletului românesc, Alina Cojocaru, a fost agresată public de către un grup de angajaţi ai ONB (membri ai corului şi ai orchestrei, printre ei), cu celebrul strigăt de luptă care defineşte integral şovinismul românesc: „Afară cu străinii!”.

 • Patrie, credinţă, suveranitate!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patrie, credinţă, suveranitate!

  Se aglomerează scena radicală din România, apar ca ciupercile după ploaie partide „naţionaliste“. O analiză a partidelor de extremă dreapta din România.

 • Rasism post-BREXIT în Marea Britanie. Urmează Europa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rasism post-BREXIT în Marea Britanie. Urmează Europa?

  Colegi britanici din Bruxelles mi-au transmis o serie de sinteze oficiale, inclusiv unele realizate de poliţia britanică, privind creşterea spectaculoasă a incidentelor rasiste, înainte şi, mai ales, după anunţarea rezultatelor referendumului.

 • Scriitoarea Elif Shafak: „Cum se întâmplă asta? Cum se transformă în xenofobi oameni drăguţi, binevoitori?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitoarea Elif Shafak: „Cum se întâmplă asta? Cum se transformă în xenofobi oameni drăguţi, binevoitori?“

  Dacă ar fi să scrie despre Brexit, scriitoarea turcă Elif Shafak ar imaginea felul în care un om, unul binevoitor, se transformă radical şi devine xenofob. Deşi existau semne ale nemulţumirilor din societatea britanică, rezultatul referendumului va crea consecinţe dureroase pentru Londra, oraşul cosmopolit şi deschis în care scriitoarea spune că a găsit tot ceea ce Istanbulul nu are.

 • România ca ţintă. Ne dăm seama de urmările BREXIT-ului?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România ca ţintă. Ne dăm seama de urmările BREXIT-ului?

  Azi, în mod normal, ar fi trebuit să scriu ceva despre mizele foarte complicate ale Consiliului European care începe mâine. Însă nu mă lasă inima să ignor un nou episod din seria „România pusă la zid şi umilită“ petrecut în Olanda unde, imediat după BREXIT, au apărut aceste afişe care pun întrebarea de ce Marea Britanie trebuie să părăsească UE şi nu România.