Stiri despre woodrow wilson

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Woodrow Wilson. Liberal în străinătate, rasist acasă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Woodrow Wilson. Liberal în străinătate, rasist acasă?

  La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul de Administraţie al Universităţii Princeton din Statele Unite, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din SUA, a decis să elimine numele fostului preşedinte american Woodrow Wilson din denumirea uneia dintre cele mai renumite şcoli de politici publice şi afaceri internaţionale a naţiunii americane.

 • Contestarea americană a istoriei SUA sau despre un perfect
montat exerciţiu de autodemolare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Contestarea americană a istoriei SUA sau despre un perfect montat exerciţiu de autodemolare

  Fractura politică produsă de „epoca Trump” în societatea americană este de foarte mari dimeniuni şi se transformă deja într-o vulnerabilitate care ameninţă să provoace rescrierea a numeroase părţi ale istoriei şi să oblige la reconsiderarea faptelor, contribuţiei şi importanţei unora dintre cele mai mari personalităţi care au marcat nu numai viaţa socială şi politică din SUA, ci şi întreg avansul societăţii omeneşti a timpului său.

 • Anul
Centenar: Modelul Wilson
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul Centenar: Modelul Wilson

  Se împlinesc 100 de ani de la discursul preşedintelui american Woodrow Wilson, cuprinzând cele 14 puncte necesare pentru încheierea războiului mondial şi reconstruirea păcii europene. Între ele, dreptul la autodeterminare al naţionalităţilor, în temeiul căruia a fost adoptată, la Oradea, în 12 octombrie 1918, Declaraţia de Independenţă a românilor transilvăneni, pas decisiv spre Marea Unire.

 • Patria (ne)recunoscătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patria (ne)recunoscătoare

  Exact acum 100 de ani, pe 8 ianuarie 1918, preşedintele american Woodrow Wilson prezenta în faţa Congresului SUA cele „14 Puncte“, o declaraţie ce conţinea principiile ce urmau să ghideze poziţia Americii la negocierile de pace de la sfârşitul Primului Război Mondial.

 • Centenarul intrării SUA în Primul Război Mondial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centenarul intrării SUA în Primul Război Mondial

  Din 1914 şi până în 1918, mai toate naţiunile europene s-au aflat cuprinse într-o încleştare pe viaţă şi pe moarte definită în secolul trecut de către istoricul şi diplomatul american George Kennan ca fiind „sămânţa roditoare a marii catastrofe a acestui secol”.

 • Întoarcerea lui Nixon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întoarcerea lui Nixon

  În „Diplomaţia”, Henry Kissinger vorbeşte despre cele trei şcoli de gândire care conturau posibilele strategii de politică externă ale Statelor Unite înainte de Nixon:

 • Woodrow Wilson şi iluzia păcii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Woodrow Wilson şi iluzia păcii

  La 8 ianuarie 1918, în sesiunea comună a Congresului, preşedintele Statelor Unite ale Americii Woodrow Wilson (1856-1924, al douăzeci şi optulea preşedinte al SUA, între 1913-1921) făcea cunoscute lumii ”Cele 14 Puncte”, care se constituiau în fapt într-o declaraţie menită să aşeze pe baze noi politica internaţională.

 • FOTO Noul Hollywood e made in China
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Noul Hollywood e made in China

  China construieşte propria Cetate a Filmului, în regiunea Qingdao, pentru a contracara invazia filmelor nord-americane. Oriental Metropolis Film e un complex extravagant unde vor fi realizate mai multe pelicule, în viitor. La deschidere au luat parte vedete precum Nicole Kidman, Kate Beckinsale, John Travolta, Leonardo DiCaprio sau Catherine Zeta-Jones.