Stiri despre wolfgang amadeus mozart

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Astăzi se împlinesc 264 de ani de la naşterea lui Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Astăzi se împlinesc 264 de ani de la naşterea lui Mozart

  În urmă cu 264 de ani, pe 27 ianuarie 1756, se năştea Wolfgang Amadeus Mozart, care rămâne unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori nu doar pentru stilul clasic pe care-l reprezintă, ci pentru întreaga istorie a muzicii: generaţii întregi au fost fascinate de spiritul luminos al muzicii sale, ca şi de paleta foarte diversă de creaţii în care a excelat, de la sonate pentru pian până la partituri de operă.

 • Podlovschi, les adieux
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Podlovschi, les adieux

  Când muzica vorbeşte, se ajunge ca Uvertura Leonora 3să răsune la Ateneu exact în momentul în care scandalul demiterii directorului Filarmonicii a atins punctul de fierbere. Pentru că geneza operei Fidelio, trecând prin etapa Leonore, nu face decât să afirme încă o dată greutatea drumului spre libertate. Un paradox este că această operă singulară a lui Beethoven provoacă emoţie indiferent dacă este cântată bine sau nu.

 • Mozart. O viaţă. O recenzie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mozart. O viaţă. O recenzie

  O traducere binevenită, cartea istoricului şi jurnalistului politic Paul Johnson, Mozart. O viaţă, la editura Humanitas, acelaşi autor care a fost descoperit de cititorii din România printr-o altă traducere, de la aceeaşi editură, a volumului „Intelectualii”.

 • INTERVIU Vlad Conta, dirijor: „Ca
şi Don Giovanni, nici Mozart nu are mormânt“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Vlad Conta, dirijor: „Ca şi Don Giovanni, nici Mozart nu are mormânt“

  Opera Naţională Bucureşti (ONB) prezintă duminică, 17 februarie, de la ora 18.30, la Sala Mare, premiera spectacolului „Don Giovanni“, de Wolfgang Amadeus Mozart. Noua producţie ONB este montată de regizoarea Anda Tăbăcaru Hogea. Orchestra este dirijată de Vlad Conta, iar în rolul lui Don Giovanni a fost distribuit baritonul Daniel Pop.

 • A fost descoperit un nou portret al lui Mozart
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost descoperit un nou portret al lui Mozart

  Un tânăr cu un chip rotund care apare într-un portret din secolul al XVIII-lea ce i-a pus în încurcătură pe experţi timp de secole are acum un nume: Wolfgang Amadeus Mozart.

 • Opera „Don Giovanni“ se distribuie vineri cu ziarul „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera „Don Giovanni“ se distribuie vineri cu ziarul „Adevărul“

  Opera lui Wolfgang Amadeus Mozart se distribuie împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 19,99 lei. Pachetul conţine două înregistrări audio şi video, pe CD şi pe DVD, şi o carte de 64 de pagini, cu informaţii despre opera „Don Giovanni“.

 • Un pian folosit de Mozart a fost descoperit în Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un pian folosit de Mozart a fost descoperit în Germania

  Un pian la care se presupune că a cântat compozitorul Wolfgang Amadeus Mozart în timpul şederii la Strasbourg a fost descoperit de un maestru care se ocupă de construcţia pianelor, în localitatea germană Baden-Baden.

Modifică Setările