stiri despre warren buffett

Sistemul medical românesc era, din punct de vedere al salarizării, un bolnav suferind de malnutriţie severă. Creşterea salariilor trebuia să se întâmple, la fel cum un înfometat are nevoie de hrană. Atât doar că, în mâinile neprofesioniştilor, prea multă hrană administrată prea repede poate duce la moartea pacientului. Se numeşte sindrom de realimentare.

acum 18 ore · comentarii (39)

E vremea pronosticurilor la Bruxelles, în paralel cu negocieri de ultim moment, înainte de Consiliul European de joi şi vineri, la care şefii de state şi guverne din UE sunt chemaţi să se pronunţe asupra poziţiilor de la vârful UE. Dezacordul franco-german întreţine suspansul. Între timp, preşedintele României este menţionat, azi, din nou, ca posibil succesor al lui Donald Tusk.

acum 22 ore · comentarii (0)

Văd un val întreg de reacţii negative faţă de legea care creşte nivelul indeminzaţiilor foştilor deţinuţi politic din perioada comunistă cât şi a persoanelor deportate şi strămutate din ordinul comuniştilor. Pe principiul: de asta ne doare pe noi? Hai să construim autostrăzi şi spitale, nu să dăm bani la „asistaţi“.

acum 5 ore · comentarii (7)

Sistemul de reguli a fost propus şi implementat pentru a asigura sănătatea finanţelor publice în Uniunea Europeană, pentru a asigura un mecanism automat de stabilizare la nivel macroeconomic. Regulile fiscale sunt încălcate grav, 12 ţări din UE sunt în procedură de deviere semnificativă în 2019. În 2020 lucrurile se complică. Reforma este din ce în ce mai necesară.

acum 21 ore · comentarii (4)

România alocă în 2019 Ministerului Cercetării şi Inovării (Minister, de aici încolo) 0,17% din PIB, identic cu procentul de anul trecut. Este cel mai mic procent din PIB alocat cercetării în ultimii 10 ani, fiind chiar mai mic decât cel alocat în perioada de criză economică (0,23% din PIB în 2009).

acum 24 ore · comentarii (0)

În 1940, România avea să cedeze fără un singur foc de armă teritorii importante: Basarabia, Cadrilaterul, Bucovina şi o bună parte din Ardeal. Totul avea să se petreacă în doar câteva luni, dar nu atât de mult presiunea marilor puteri ale continentului a constituit principalul motiv al colapsului, cât mai ales clasa politică interbelică, în frunte cu regele Carol al II-lea.

acum 19 ore · comentarii (5)

Nimeni nu mai înţelege nimic, dacă urmăreşte cifrele anunţate de Ministerul Educaţiei. Culmea este că nici functionarii ministerului nu-şi dau seama că cifrele pe care le oferă publicului sunt contradictorii. Nimeni nu ştie care este situaţia reală a elevilor de clasa a VIII-a, deşi în funcţie de acest număr se formează clasele, catedrele profesorilor, se plătesc salariile.