Stiri despre wagner

  42 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO Muzica clasică a scos peste şapte mii de bucureşteni la Promenada Operei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Muzica clasică a scos peste şapte mii de bucureşteni la Promenada Operei

  Întreaga esplanadă din faţa Operei Naţionale s-a umplut de melomani, sâmbătă-seara, încă de la ora 20.00. Mii de bucureşteni de toate vârstele s-au strâns să asculte fragmente din opere celebre precum „Faust“, „Otello“ sau „Rigoletto“, într-o atmosferă de epocă: interpreţii au urcat pe scenă după ce au coborât din maşini de colecţie ale secolului trecut sau din trăsuri vechi, trase de cai albi.

 • Concert coral la Ateneu pentru cei 200 de ani de la naşterea lui Verdi şi a lui Wagner
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert coral la Ateneu pentru cei 200 de ani de la naşterea lui Verdi şi a lui Wagner

  Cele două secole trecute de la naşterea compozitorilor Giuseppe Verdi şi Richard Wagner sunt prilej de sărbătoare la Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, unde se va ţine, pe 27 februarie, un concert coral de excepţie. Evenimentul va începe la ora 19.00, iar corul Filarmonicii va fi coordonat de dirijorul Iosif Ion Prunner.

 • Start
la Festivalul Enescu, dedicat lui Wagner
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Start la Festivalul Enescu, dedicat lui Wagner

  Pe 15 ianuarie, de la ora 10.00, se pun în vânzare abonamentele pentru Festivalului Internaţional „George Enescu“ din septembrie, urmând ca din aprilie să poată fi cumpărate şi biletele.

 • Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena i-a omagiat pe compozitorii Strauss, Richard Wagner şi Giuseppe Verdi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena i-a omagiat pe compozitorii Strauss, Richard Wagner şi Giuseppe Verdi

  Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonicii din Viena, devenit deja o tradiţie, este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din lume şi a fost transmis, în direct, marţi, de principalele canale de televiziune europene. Concertul a omagiat geniul celebrilor compozitori Strauss şi i-a sărbătorit pe Richard Wagner şi Giuseppe Verdi, cu prilejul bicentenarului naşterii lor, în 2013.

 • Invitaţie la Wagner
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Invitaţie la Wagner

  Îmi propun să revăd în 2011 „O lume pe dos“, cele trei piese într-un act ale unor americani contemporani, cu Tudor Chirilă şi Iarina Demian excepţionali, în rol de conducător de orchestră şi, respectiv, de mamă psihopată. În „Preludiu şi Liebestod“ de Terrence McNally  e vorba de muzica lui Wagner. „E vorba de iubire. Şi de moarte. Şi de trans-(futu-i)-figurare“.

 • Wagner, operă de colecţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Wagner, operă de colecţie

  VINERI, 26 NOIEMBRIE În cadrul seriei „Mari spectacole de operă“, „Lohengrin“, cunoscuta lucrare semnată de compozitorul german Richard Wagner, poate fi achiziţionată numai împreună cu ziarul „Adevărul“.

 • „Plimbări prin Cotroceni“, la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Plimbări prin Cotroceni“, la Operă

  Bucureştenii care vor merge mâine, la ora 18.30, la Opera Naţională Bucureşti (ONB) cu ocazia premierei naţionale a spectacolului „Seară Balanchine“ vor putea să admire după spectacol două expoziţii în foayer-ul operei.

 • Pisici pictate pe porţelan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pisici pictate pe porţelan

  Atelierul de porţelanuri pictate manual Wagner Arte Frumoase şi Poveşti şi Magnolia Spa au lansat aseară, la ora 19.00, o nouă formă de răsfăţ al simţurilor, cu ritualuri de spa, porţelanuri pictate şi ceaiuri din ţări îndepărtate.

Modifică Setările