Stiri despre vot direct

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tot ce trebuie
să ştii despre alegerile din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce trebuie să ştii despre alegerile din Republica Moldova

  La 30 octombrie, moldovenii cu drept de vot îşi vor alege preşedintele ţării în mod direct, pentru prima oară de la reforma constituţională din anul 2000, când s-a trecut la alegerea şefului statului în Parlament.

 • Proştii la referendum. Despre limitele democraţiei plebiscitare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proştii la referendum. Despre limitele democraţiei plebiscitare

  Există o veche butadă care spune că nu există răspunsuri proaste, ci numai întrebări tâmpite. Ce credeţi că ar răspunde răspunde majoritatea românilor la întrebări de genul: vreţi să fie castraţi chimic toţi homosexualii?; sau: sunteţi de acord ca fiecare zi cu cruce roşie în calendarul ortodox să fie zi liberă?; ori: sunteţi de acord să fie predat evoluţionismul în şcoală sau doriţi să fie predată doar teoria creaţionistă?

 • Păcatele „părinţilor întemeietori“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Păcatele „părinţilor întemeietori“

  Dacă n-ar fi atât de elocventă, recenta decizie a Curţii Constituţionale de la Chişinău, prin care este invalidată alegerea preşedintelui Republicii Moldova de către Parlament şi se revine la votul direct, ar fi de un ridicol fără egal în lumea civilizată.

 • Despre moldoveni şi preşedinţii
lor. Şi despre cinism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre moldoveni şi preşedinţii lor. Şi despre cinism

  Principalul proiect politic al Platformei Demnitate şi Adevăr pare să fie modificarea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Liderii şi susţinătorii Platformei par convinşi de faptul că reintroducerea votului direct în alegerile prezidenţiale va schimba cardinal situaţia din Republica Moldova în bine. E vorba despre situaţia din toate domeniile: economic, politic.

 • Liviu Dragnea:
Preşedintele PSD nu va fi  rodul unor combinaţii, ci ales prin vot direct
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Dragnea: Preşedintele PSD nu va fi  rodul unor combinaţii, ci ales prin vot direct

  Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat miercuri seară la B1 TV, că dacă Victor Ponta va fi ales preşedintele României, imediat după alegeri va exista o discuţie în cadrul PSD pentru organizarea unui congres în care să fie ales următorul lider al partidului şi asigurat că noul şef social-democrat nu va fi rodul unor combinaţii.