Stiri despre vladimir nabokov

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU Psihologul Aurora Liiceanu: „Nabokov era
talentat, dar nu puternic“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Psihologul Aurora Liiceanu: „Nabokov era talentat, dar nu puternic“

  În noua carte, „Tânăra cu părul alb. Misterul Nabokov“, Aurora Liiceanu încearcă să înţeleagă ce anume i-a făcut pe scriitorul Vladimir Nabokov şi pe soţia sa, Vera, să rămână împreună 52 de ani, afirmând că scriitorul nu ar fi devenit celebru fără devotamentul soţiei sale.

 • Un jurnal cu visele scriitorului Vladimir Nabokov dezvăluie un experiment despre fluxul de timp care merge în sens invers
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un jurnal cu visele scriitorului Vladimir Nabokov dezvăluie un experiment despre fluxul de timp care merge în sens invers

  Notiţe din 1964 ale scriitorului Vladimir Nabokov, în care se regăsesc descrieri a peste 50 de vise pe care le-a avut- erotice, violente sau suprarealiste- sunt publicate pentru prima dată, după cum informează The Guardian. Notaţiile care se întind pe 80 de zile sunt publicate în „Vise de insomniac” (”Insomniac Dreams”), unde intrările în jurnal sunt puse în contextul mai larg al vieţii scriitorului.

 • Cinci scriitori ale căror opere au fost interzise
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci scriitori ale căror opere au fost interzise

  Nu toate cărţile care sunt cunoscute şi citite astăzi în aproape întreaga lume au fost apreciate de la început, de la publicarea primelor ediţii. Adevărul.ro prezintă cinci scriitori care au avut probleme de pe urma cărţilor lor care au fost, la prima publicare, interzise, iar unele chiar arse.

 • Viaţa dincolo de artă. Cum şi-au câştigat existenţa cinci scriitori celebri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa dincolo de artă. Cum şi-au câştigat existenţa cinci scriitori celebri

  Înainte de a ajunge faimoşi pentru povestirile, nuvelele sau romanele lor, marii scriitori ai lumii au avut nevoie de slujbe pentru a-şi duce traiul. Unele dintre aceste slujbe erau bizare, altele legate de pasiuni ale celor care aveau să ajungă scriitorii ale căror texte le citim astăzi. De la producători de manechine din gips , la piraţi de stridii, prezentăm cinci autori şi slujbele pe care le-au avut înainte ca numele lor să fie cunoscute.

 • 10 cărţi de citit în 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 cărţi de citit în 2016

  10 cărţi de citit în 2016. Umberto Eco, marele scriitor decedat recent, Mario Vargas Llosa, un alt premiat Nobel de notorietate planetară, Gabriel Liiceanu, recent premiata cu Nobel Svetlana Alexievici, alţi premiaţi mai vechi cu Nobel precum Herta Muller, J.M. Coetzee şi Orhan Pamuk se numără printre autorii ale căror noi cărţi vor apărea în 2016. Să nu-l uităm nici pe Vladimir Nabokov, autorul iconicei „Lolita“.

 • Cum se scrie un roman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se scrie un roman

  Există romancieri care ştiu cum se scrie un roman şi romancieri care fură meseria. Aproape de fiecare dată, cei care ştiu sunt şi cei care au vocaţie de romancieri.

 • Prima Lolită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima Lolită

  La Vladimir Nabokov, stilist desăvârşit şi cu un rar intelect al expresivităţii, totul este încărcat de o lubricitate delicată, niciodată vulgară, perversitatea fiind indusă. Scrisă în limba rusă în 1939, dar rămasă nepublicată, nuvela „Vrăjitorul“ este o avanpremieră a romanului „Lolita“ publicat de Nabokov în 1955.

 • Vladimir Nabokov, scriitor de epistole înamorate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Nabokov, scriitor de epistole înamorate

  O editură americană va dezvălui anul viitor o ipostază intimă a celebrului scriitor de origine rusă - cea de autor de scrisori de dragoste. Acestea vor apărea în volum, la prestigioasa editură Knopf, sub titlul „Letters to Vera“ („Scrisori către Vera“).

 • Nostalgia după Rusia pierdută
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nostalgia după Rusia pierdută

  Editura Polirom a publicat integrala prozei scurte a lui Vladimir Nabokov, în seria dedicată celebrului scriitor din secolul XX. În povestirile din volum, scrise în perioada 1920-1950, după emigrarea în Occident, domină discret spiritul Rusiei natale, paradisul pierdut.

 • Cărţile aşteptate ale acestui an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţile aşteptate ale acestui an

  Editurile româneşti vor lansa pe parcursul lui 2010 romane ale unor mari scriitori: Herta Müller, Orhan Pamuk şi Vladimir Nabokov. Humanitas Fiction le oferă cititorilor „Leagănul respiraţiei“ de Herta Müller, Polirom mizează pe „Muzeul inocenţei“ de Orhan Pamuk.

Modifică Setările