Stiri despre vlad cristache

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mizantropul, ca un show rock
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mizantropul, ca un show rock

  S-a scris de-a lungul vremurilor şi consistent, şi bine despre ciudăţenia relaţiei dintre cel supranumit „Regele Soare“ şi Jean-Baptiste Poquelin, zis Molière.

 • Două
spectacole în regia lui Vlad Cristache
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două spectacole în regia lui Vlad Cristache

  Comentez azi două spectacole- unul ceva mai vechi, altul cum nu se poate mai recent- semnate de Vlad Cristache. Una dintre cele mai proeminente voci ale tinerei generaţii de directori de scenă, un regizor intens preocupată de modernizarea valorării poveştii în teatru.

 • Roboţii
faţă în faţă cu ultimul om
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roboţii faţă în faţă cu ultimul om

  Oricine ar avea curiozitatea de a cerceta colecţia mai vechii reviste “Teatrul” va fi, cu siguranţă, surprins de prezenţa în sumar a unei rubrici ce se chema „Cronica cronicii teatrale”. Surprins nu doar de aciditatea observaţiilor conţinute ăn textele semnate cu pseudonimul” Myosotis”, ci şi că cineva se gândise în anii 80 ai secolului trecut la crearea unui spaţiu editorial anume dedicat reflecţiei asupra comentariului teatral.

 • Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ şi Gheorghe Visu, în premiera „Umbre”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ şi Gheorghe Visu, în premiera „Umbre”

  Un spectacol tulburător va avea avanpremiera pe 17 şi 18 mai la Sala Atelier a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti: „Umbre”, în regia lui Vlad Cristache, are un subiect emoţionant şi o distribuţie de zile mari, din care fac parte: Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Gheorghe Visu, Ana Ciontea, Mircea Rusu şi Gavril Pătru.

 • Un 2017 plin de noutăţi din partea trupei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un 2017 plin de noutăţi din partea trupei "FIRMA". Daniel "Rocca", invitat la Adevărul LIVE

  Pentru băieţii de la FiRMA, anul 2017 ar face bine să fie unul plin, după cum o arată proiectele deja începute sau aflate în derulare. Un nou album, un concert pe 10 martie în Hard Rock Cafe şi o serie de "concerte live" în cadrul unui spectacol la Teatrul Mic sunt doar câteva crochiuri din tabloul care se colorează uşor pentru Rocca şi colegii lui de trupă.

 • Cum e când
aduni şi păstrezi monezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum e când aduni şi păstrezi monezi

  N.V. Gogol a scris celebra comedie Revizorul în anul 1836, în vreme ce nu mai puţin celebrul său roman Suflete moarte a apărut patru ani mai târziu, în 1842

 • Dragostea la
temperaturi scăzute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragostea la temperaturi scăzute

  Anul 2004 a fost, din câte se pare, unul foarte bun pentru omul de teatru american John Cariani. În calitate de actor, a obţinut o nominalizare la premiul Tony pentru rolul Motel din celebrul musical Scripcarul pe acoperiş. Nominalizării i s-a adăugat un premiu acordat de The Outer Critics Circle pentru acelaşi rol din musicalul jucat tocmai pe Broadway..

 • O lume rece ca un fiord
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lume rece ca un fiord

  Să fie oare simptomatic pentru eliptismul dialogurilor, dar şi pentru cel al situaţiilor dramatice ori pentru finalurile indecise la definitivarea cărora un rol important i-ar reveni cititorului/spectatorului faptul că titlurile majorităţii pieselor lui Jon Fosse sunt compuse dintr-un singur cuvânt?

 • Prea multă prudenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea multă prudenţă

  Aparent, avem de-a face cu o familie oarecare. Cu oameni cumsecade. Cu un tată „comme il faut”, de profesiune inginer. În consecinţă calculat, rece ca o ecuaţie, dar parcă fără nici o necunoscută. Raţional, mereu la costum, întotdeauna la patru ace.

 • FOTO „Urâtul” - Marketizarea fiinţei umane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO „Urâtul” - Marketizarea fiinţei umane

  Nu e întotdeauna foarte la îndemână să rezumi scrierile destinate scenei datorate lui Marius von Mayenburg. Aceasta tocmai fiindcă autorul lor e unul dintre cei mai titraţi autori de literatură post-dramatică şi post-post dramatică.

 • Povești despre dezintegrarea familiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povești despre dezintegrarea familiei

  Teatrul „Maria Filotti" din Brãila prezintã astăzi, de la ora 19.30, la sala studio a Teatrului Odeon din București, spectacolul „Poveşti de familie", după Biljana Srblianovici, în regia lui Vlad Cristache.

 • Vlad Cristache este cel mai tânăr regizor de la UNITER
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vlad Cristache este cel mai tânăr regizor de la UNITER

  A regizat piesa „Peer Gynt" care a deschis stagiunea 2010 - 2011 la Teatrul „Maria Filotti" Brăila. Este piesa cu care debutează oficial şi care i-a adus totodată o nominalizare la Gala Premiilor UNITER.

 • Regizorul brăilean Vlad Cristache este nominalizat la Premiile UNITER
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul brăilean Vlad Cristache este nominalizat la Premiile UNITER

  Regizorul Vlad Cristache este nominalizat la cea de-a XIX-a ediţie a Galei Premiilor UNITER pentru regia spectacolului "Peer Gynt" de Henrik Ibsen, la secţiunea debut. Teatrul „Maria Filotti" din Brăila a deschis stagiunea 2010/2011 cu premiera piesei „Peer Gynt" de Henrik Ibsen, în regia lui Vlad Cristache şi scenografia lui George Mosorescu.

Modifică Setările