Stiri despre virusuri

  60 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce răceşti mai des decât alţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce răceşti mai des decât alţii

  Unele persoane nu răcesc deloc în sezonul rece, în vreme ce altele se plâng că fac de şase-şapte ori infecţii respiratorii într-o iarnă. În asemenea cazuri, de vină ar putea fi câteva greşeli legate de obiceiurile zilnice sau de alimentaţie.

 • Care este cel mai rău lucru pe care îl poţi contracta din metrou
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care este cel mai rău lucru pe care îl poţi contracta din metrou

  Mijloacele de transport prin care bacteriile se răspândesc cel mai uşor sunt avioanele, vasele de croazieră şi metrourile. Mâna unui om găzduieşte aproximativ 150 de specii de bacterii, ele reproducându-se la doar 20 de minute de la ultima spălare. Astfel, transmiterea virusurilor se poate face foarte uşor prin atingerea mânerelor, a barelor, a scaunelor sau a uşilor din trenul de metrou.

 • Virusurile, tratament inedit al acneei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Virusurile, tratament inedit al acneei

  Un studiu recent realizat de cercetătorii americani arată că virusurile ar putea fi folosite pentru tratarea acneei atunci când antibioticele nu sunt eficiente, scrie „The Daily Mail".

 • Pericolul din piscină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolul din piscină

  O activitate foarte plăcută vara, înotul într-un bazin, poate avea urmări neplăcute. Accidentele, infecţiile sau iritaţiile pielii sunt doar câteva dintre ele.

 • Iată la ce boli te predispune grupa de sânge!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iată la ce boli te predispune grupa de sânge!

  Unele grupe de sânge ne fac mai vulnerabili în faţa anumitor bacterii sau virusuri, iar altele ne cresc predispoziţia pentru cancer. Fiecare are însă avantaje şi dezavantaje. Nu există o grupă de sânge ideală.

 • Giurgiuvenii prea săraci să îşi cumpere vaccinul antigripal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Giurgiuvenii prea săraci să îşi cumpere vaccinul antigripal

  Aceştia preferă să aştepte dozele gratuite de la Ministerul Sănătăţii decât să şi le procure din farmacii. Oamenii îşi riscă sănătatea fiind dispuşi să aştepte oricât pentru a beneficia de dozele cu vaccin antigripal distribuite gratuit în teritoriu de către Ministerul Sănătăţii. 

 • Când microbii îşi rafinează atacul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când microbii îşi rafinează atacul

  Dezvoltarea tot mai inteligentă a microorganismelor le face rezistente în faţa tratamentelor, îmbolnăvirile cauzate de ele devenind un pericol real la nivel global. La această problemă am „contribuit” şi noi prin abuzul de antibiotice.

 • Botosani: Viruşii pândesc copiii la începutul şcolii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Botosani: Viruşii pândesc copiii la începutul şcolii

  Medicii spun că problemele respiratorii ale elevilor se vor înmulţi când aceştia vor reintra în colectivităţi. Peste 40 de cazuri noi de pneumonie sau laringită sunt înregistrate zilnic la Secţia de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Pediatrie.

 • Virusurile, noua terapie anticancer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Virusurile, noua terapie anticancer

  Acelaşi virus care a dus la eradicarea variolei în anii 70 este folosit acum în lupta cu cancerul. Este doar unul dintre virusurile modificate de specialişti cu scopul de a distruge tumorile maligne.