Stiri despre virusul ebola

  34 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Virusul Ebola, reactivat. O
infirmieră s-a îmbolnăvit din nou, după ce fusese declarată vindecată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Virusul Ebola, reactivat. O infirmieră s-a îmbolnăvit din nou, după ce fusese declarată vindecată

  O infirmieră britanică a fost internată ieri, în stare gravă, la spitalul londonez Royal Free, din cauza reactivării virusului Ebola. Femeia de 39 de ani s-a infectat cu Ebola după o misiune în Sierra Leone, iar în ianuarie fusese declarată vindecată. Acum, virusul s-a reactivat, pacienta suferind „complicaţii tardive neobişnuite legate de boala precedentă”, informează France Presse.

 • RETROSPECTIVĂ Ebola, virusul ucigaş din 2014. Patru suspiciuni, în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RETROSPECTIVĂ Ebola, virusul ucigaş din 2014. Patru suspiciuni, în România

  Virusul Ebola a pus în alertă experţii din întreaga lume în 2014. La final de an, numărul deceselor provocate de febra hemoragică a ajuns la peste 7.500, în ciuda încercărilor specialiştilor de a găsi un tratament pentru virusul ucigaş. Acesta continuă să facă victime, iar ultimele date prezentate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) indică o creştere a numărului de noi decese.

 • Sucevean suspect de Ebola după o vizită în Sierra Leone, ţara unde virusul face ravagii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sucevean suspect de Ebola după o vizită în Sierra Leone, ţara unde virusul face ravagii

  Un bărbat din comuna Baia care s-a întors săptămâna trecută din statul african Sierra Leone este monitorizat de autorităţile sanitare privind o posibilă infectare cu virusul Ebola. Cu 3.700 de cazuri confirmate, Sierra Leone se află pe primul loc în lume după numărul de îmbolnăviri. Până acum, în Sierra Leone au fost înregistrate o treime dintre decesele provocate de Ebola în întreaga lume.

 • Cum a ajuns Ebola să bată la porţile Occidentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns Ebola să bată la porţile Occidentului

  De aproape patru decenii, Occidentul, implicit şi noi, cei aflaţi la periferia lui, a preferat să privească teroarea răspândită de temutul virus Ebola ca pe un exotism. În acelaşi timp, în îndepărtata Africă, în junglele şi aşezările din vestul şi centrul Continentului Negru, virusul făcea ravagii cu regularitate.

 • Un
spital din Dallas, complet părăsit în urma epidemiei de Ebola
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spital din Dallas, complet părăsit în urma epidemiei de Ebola

  Spitalul Presbiterian din Dallas (Texas) unde a decedat un pacient bolnav de Ebola şi unde două asistente au luat virusul a rămas aproape gol, pacienţii evitând instituţia medicală, transformată, potrivit postului ABC News, într-un fel de „oraş-fantomă”.

 • Supravieţuitorii - portrete ale celor care au învins Ebola
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Supravieţuitorii - portrete ale celor care au învins Ebola

  Peste 4.400 de oameni au murit din cauza virusului Ebola în Africa de Vest. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că vor exista aproximativ 10.000 de cazuri noi pe săptămână în Guinea, Liberia şi Sierra Leone, până la finalul lui 2014. În timp ce toată lumea se concentrează pe numărul morţilor din cauza Ebola, există un grup trecut cu vederea: supravieţuitorii.

 • Ebola şi securitatea naţională, cea internaţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ebola şi securitatea naţională, cea internaţională

  Despre pandemii se vorbeşte de mulţi ani ca de un pericol major, ce se poate concretiza în pierderi devastatoare de vieţi omeneşti, cu un impact sever asupra infrastructurii ce ţine o societate modernă. În ţările civilizate şi cu forţă economică, există centre naţionale de prevenire şi combatere a unor molime, sunt programe educaţionale în acest scop.

 • Primul caz de infectare cu virusul Ebola în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul caz de infectare cu virusul Ebola în Europa

  Primul caz al unui pacient infectat cu febră hemoragică Ebola în afara Africii a fost anunţat luni seară de către presa iberică. O infirmieră din Spania, care a tratat un bolnav al acestei epidemii, a fost infectată la rândul ei cu Ebola, informează BBC.

 • INFOGRAFIE Cum se pregăteşte România să facă faţă virusului Ebola
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Cum se pregăteşte România să facă faţă virusului Ebola

  Autorităţile se pregătesc să dea piept cu virusul letal. Un spital de campanie şi echipamentele de protecţie pentru doctori şi asistente urmează să fie cumpărate în cel mai scurt timp din cei 25 de milioane de lei primiţi de la Guvern. În România au fost două suspiciuni neconfirmate de Ebola până în acest moment

 • INFOGRAFIE Ebola, epidemia perfectă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Ebola, epidemia perfectă

  Peter Piot, cercetătorul care a descoperit virusul Ebola în 1976, avertizează că actuala epidemie – cea mai gravă din istorie – este asemenea unei „furtuni perfecte”, care loveşte categoric şi fatal.

 • INFOGRAFIE Sierra Leone va intra în carantină naţională din cauza epidemiei de Ebola
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFIE Sierra Leone va intra în carantină naţională din cauza epidemiei de Ebola

  Sierra Leone a anunţat instituirea carantinei naţionale pe fondul epidemiei de Ebola, timp în care cetăţenii nu vor avea voie să iasă din casă. Măsura va fi luată în perioada 18-21 septembrie pentru ca autorităţile medicale să poată identifica noi cazuri de infectare cu visurul Ebola şi să prevină răspândire epidemiei.

 • OMS: Peste 20.000 de oameni s-ar putea infecta cu virusul Ebola
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OMS: Peste 20.000 de oameni s-ar putea infecta cu virusul Ebola

  Virusul Ebola ar putea îmbolnăvi până la 20.000 de oameni la nivel mondial. Aşa au declarat experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care susţin că în următoarele şase luni sunt necesare fonduri de 500 de milioane de dolari pentru lupta împotriva maladiei.

 • Specialişti: „Sunt slabe şanse ca virusul Ebola să apară pe teritoriul României. Autorităţile sunt, însă, pregătite să acţioneze în caz de urgenţă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Specialişti: „Sunt slabe şanse ca virusul Ebola să apară pe teritoriul României. Autorităţile sunt, însă, pregătite să acţioneze în caz de urgenţă”

  După ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decretat stare de urgenţă pe nivelul întregului mapamond în ceea ce priveşte epidemia cu Ebola, care deja a făcut peste 1.000 de victime, autorităţile s-au întâlnit pentru a lua măsuri împotriva răspândirii virusului. Specialiştii susţin că românii nu sunt în pericol dar că au toate pârghiile necesare pentru a ţine sub control virusul, dacă este necesar.

 • Lupta cu virusul ucigaş Ebola, îngreunată de contaminarea personalului medical. Ce trebuie să ştii despre răspândirea bolii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta cu virusul ucigaş Ebola, îngreunată de contaminarea personalului medical. Ce trebuie să ştii despre răspândirea bolii

  Numai în ultima săptămână, virusul Ebola a ucis peste 700 de oameni, iar din primăvară până în prezent, în Africa de Vest au fost raportate, oficial, peste 1.300 de cazuri în Guineea, Sierra Leone şi Liberia. Virusul se răspândeşte necontrolat, inclusiv în oraşe, ceea ce nu s-a mai întâmplat în trecut, potrivit „The New Yorker“.

Modifică Setările