Stiri despre vino la vot

  52 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Înţelegem, domnule Meleşcanu, dar nu acceptăm!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înţelegem, domnule Meleşcanu, dar nu acceptăm!

  „Ce bine este că au voinţă românii ăştia!" Au. Doamna care trece cu copilul de nici un an în cărucior este mulţumită: a votat şi a avut noroc că nu a trebuit să stea la coadă. Persoanele în vârstă şi părinţii însoţiţi de copii au prioritate la intrarea în secţia de vot. Cristian este şi el mulţumit: este aici, în faţa consulatului român din Paris, de pe la 5 şi jumătate, dar măcar de data aceasta a votat.

 • Votul pozitiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Votul pozitiv

  Pentru prima dată, dupa enorm de mult timp, un candidat are şansa de a câştiga alegerile cu un vot pozitiv. Victor Ponta, spre deosebire de contracandidatul său, mizează pe un vot pozitiv, un vot care să îi susţină proiectul şi care să îi valideze opţiunile.

 • Nu votezi. Mai
contezi? Există o datorie morală de a merge la vot? Dezbatere Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu votezi. Mai contezi? Există o datorie morală de a merge la vot? Dezbatere Adevărul Live

  Felul în care votăm, dacă votăm, poate schimba calitatea conducătorilor în bine sau în rău. Un truism. Dacă nu ştim de la Kant treaba asta, ar trebui să ne-o spună măcar bunul-simţ. Totuşi, există o datorie morală de a vota? Mai mult: ce înseamnă responsabilitatea de a vota corect? Adevărul Live şi Centrul de Cercetare în Etica Aplicată au reluat ,vineri, seria de dezbateri morale cu o temă de ultimă actualitate.

 • Dacă nu ai votat în turul întâi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă nu ai votat în turul întâi

  Ieri după-amiază m-a strigat un necunoscut pe o stradă din Bruxelles. S-a dovedit a fi un compatriot care voia să ştie dacă vor fi mai multe secţii de votare în Bruxelles, oraş invadat literalmente de români – s-a deschis până şi o băcănie românească vizavi de bursă pentru a servi toată această comunitate în creştere.

 • Celor de aproape şi celor de departe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celor de aproape şi celor de departe

  Mă îndeamnă inima să-mi îmbărbătez prietenii din proximitate şi din mari depărtări. Să le spun: curaj, om bun, cinstit. Doar l-aţi văzut pe om la lucru. E un gospodar solid, care a mai câştigat alegeri. Va-nvinge iar.

 • 150 de arginţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  150 de arginţi

  Aţi fost şi sunteţi de un secol încoace, una dintre forţele tăcute ale ţării astea încercate. Dar aţi reuşit, din 40 de opincuţe şi 20 de traiste, cu puţin praf de cretă, să faceţi cea mai tare şi reală alchimie. Aţi transformat vorbele în aur şi din gură în gură, aţi pus mână de la mână, an de an, la facerea minţii acestui neam, condus astăzi, 2014, de un stat al strategiilor feudale.

 • Dragă românule nehotărât,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragă românule nehotărât,

  Am decis cu greu să mi te adresez astfel. Citesc în presa românească tot felul de scrisori deschise sau mesaje către candidaţi. Eu nu doresc să mă adresez lor, ci ţie. Cel care ai stat acasă pe 2 noiembrie. Cel care ai considerat că niciunul nu merită votul tău. Cel care ai gândit că „nu e important câţi votează, important e cine numără voturile“.

 • Am venit să votez, nu să mă
cert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am venit să votez, nu să mă cert

  Irina are 31 de ani, o înălţime medie, nişte ochi foarte frumoşi şi expresivi, deşi e nevăzătoare. Nu am să intru în amănunte, am să vă spun doar că până la vârsta de nouă ani a văzut ca noi toţi.

 • Fizica şi politica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fizica şi politica

  O doamnă, rudă apropiată, îmi povesteşte că, fiind elevă în clasa a IX-a, a rămas cu totul uimită atunci când, la o lecţie de Fizică, a aflat că există o diferenţă, şi nu una oarecare, ci una esenţială, între DIRECŢIE şi SENS. Direcţia este reprezentată grafic printr-o linie continuă, care se prelungeşte virtual la Infinit. Dar, în această linie, putem marca un segment de linie, care are două limite, A şi B.

 • Victor Ponta, îngenuncheat de propria-i lăcomie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta, îngenuncheat de propria-i lăcomie

  Lăcomia e unul dintre cele şapte păcate capitale şi e de presupus că la câte biserici a vizitat, la câte icoane şi moaşte a pupat, Victor Ponta e la curent cu faptul că „mai binele e duşmanul binelui”. Victor Ponta a vrut să ajungă la Cotroceni cu un vot masiv, umilitor pentru Klaus Iohannis şi ultra-legitimizant. Dar se pare că niciunul dintre consilierii săi spirituali nu i-au spus că „lacomii nu vor vedea împărăţia lui Dumnezeu”.

 • Politicieni în delir
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politicieni în delir

  Inventarul abuzurilor, al jocului impur (şi costisitor) de imagine pe care Victor Ponta şi echipa lui l-au pus în scenă în campania electorală e cunoscut de toată lumea:

 • Bucureştiul nu crede în lacrimile Parisului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureştiul nu crede în lacrimile Parisului

  Mă tem că Bucureştiul nu crede în lacrimi. Nici în cele ale Timişoarei, nici în cele ale Clujului, nici măcar în cele ale Londrei sau Parisului. Altfel nu-mi explic faptul că Ministrul de Externe, Titus Corlăţeanu, nu acceptă cererea din ce în ce mai sonoră a românilor, din diasporă sau din ţară, de a suplimenta numărul secţiilor de votare.

 • Trist. Bucureştiul a devenit din ce în ce mai ROŞU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trist. Bucureştiul a devenit din ce în ce mai ROŞU

  Votul de dumică mi-a produs o mare dezamăgire. Nu e vorba neapărat de rezultatul general al alegerilor din primul tur, ci mai degrabă de un sentiment ciudat pe care îl trăiesc, la nivel personal, legat de oraşul meu de adopţie, Bucureştiul.

 • Micro-campania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Micro-campania

  Există „macro-campania”, bătălia la vedere. Atîta cîtă e. Toată lumea îşi dă seama că nu e o întrecere cinstită, pe doctrine, proiecte şi profesionalism. E un simplu caft de cartier. Niciodată nu s-a coborît atît de jos în materie de „proceduri” electorale.