Stiri despre vino la vot

  52 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Înţelegem, domnule Meleşcanu, dar nu acceptăm!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înţelegem, domnule Meleşcanu, dar nu acceptăm!

  „Ce bine este că au voinţă românii ăştia!" Au. Doamna care trece cu copilul de nici un an în cărucior este mulţumită: a votat şi a avut noroc că nu a trebuit să stea la coadă. Persoanele în vârstă şi părinţii însoţiţi de copii au prioritate la intrarea în secţia de vot. Cristian este şi el mulţumit: este aici, în faţa consulatului român din Paris, de pe la 5 şi jumătate, dar măcar de data aceasta a votat.

 • Votul pozitiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Votul pozitiv

  Pentru prima dată, dupa enorm de mult timp, un candidat are şansa de a câştiga alegerile cu un vot pozitiv. Victor Ponta, spre deosebire de contracandidatul său, mizează pe un vot pozitiv, un vot care să îi susţină proiectul şi care să îi valideze opţiunile.

 • Nu votezi. Mai
contezi? Există o datorie morală de a merge la vot? Dezbatere Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu votezi. Mai contezi? Există o datorie morală de a merge la vot? Dezbatere Adevărul Live

  Felul în care votăm, dacă votăm, poate schimba calitatea conducătorilor în bine sau în rău. Un truism. Dacă nu ştim de la Kant treaba asta, ar trebui să ne-o spună măcar bunul-simţ. Totuşi, există o datorie morală de a vota? Mai mult: ce înseamnă responsabilitatea de a vota corect? Adevărul Live şi Centrul de Cercetare în Etica Aplicată au reluat ,vineri, seria de dezbateri morale cu o temă de ultimă actualitate.

 • Dacă nu ai votat în turul întâi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă nu ai votat în turul întâi

  Ieri după-amiază m-a strigat un necunoscut pe o stradă din Bruxelles. S-a dovedit a fi un compatriot care voia să ştie dacă vor fi mai multe secţii de votare în Bruxelles, oraş invadat literalmente de români – s-a deschis până şi o băcănie românească vizavi de bursă pentru a servi toată această comunitate în creştere.

 • Celor de aproape şi celor de departe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celor de aproape şi celor de departe

  Mă îndeamnă inima să-mi îmbărbătez prietenii din proximitate şi din mari depărtări. Să le spun: curaj, om bun, cinstit. Doar l-aţi văzut pe om la lucru. E un gospodar solid, care a mai câştigat alegeri. Va-nvinge iar.

 • 150 de arginţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  150 de arginţi

  Aţi fost şi sunteţi de un secol încoace, una dintre forţele tăcute ale ţării astea încercate. Dar aţi reuşit, din 40 de opincuţe şi 20 de traiste, cu puţin praf de cretă, să faceţi cea mai tare şi reală alchimie. Aţi transformat vorbele în aur şi din gură în gură, aţi pus mână de la mână, an de an, la facerea minţii acestui neam, condus astăzi, 2014, de un stat al strategiilor feudale.

 • Dragă românule nehotărât,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragă românule nehotărât,

  Am decis cu greu să mi te adresez astfel. Citesc în presa românească tot felul de scrisori deschise sau mesaje către candidaţi. Eu nu doresc să mă adresez lor, ci ţie. Cel care ai stat acasă pe 2 noiembrie. Cel care ai considerat că niciunul nu merită votul tău. Cel care ai gândit că „nu e important câţi votează, important e cine numără voturile“.

 • Am venit să votez, nu să mă
cert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am venit să votez, nu să mă cert

  Irina are 31 de ani, o înălţime medie, nişte ochi foarte frumoşi şi expresivi, deşi e nevăzătoare. Nu am să intru în amănunte, am să vă spun doar că până la vârsta de nouă ani a văzut ca noi toţi.

 • Fizica şi politica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fizica şi politica

  O doamnă, rudă apropiată, îmi povesteşte că, fiind elevă în clasa a IX-a, a rămas cu totul uimită atunci când, la o lecţie de Fizică, a aflat că există o diferenţă, şi nu una oarecare, ci una esenţială, între DIRECŢIE şi SENS. Direcţia este reprezentată grafic printr-o linie continuă, care se prelungeşte virtual la Infinit. Dar, în această linie, putem marca un segment de linie, care are două limite, A şi B.

 • Victor Ponta, îngenuncheat de propria-i lăcomie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta, îngenuncheat de propria-i lăcomie

  Lăcomia e unul dintre cele şapte păcate capitale şi e de presupus că la câte biserici a vizitat, la câte icoane şi moaşte a pupat, Victor Ponta e la curent cu faptul că „mai binele e duşmanul binelui”. Victor Ponta a vrut să ajungă la Cotroceni cu un vot masiv, umilitor pentru Klaus Iohannis şi ultra-legitimizant. Dar se pare că niciunul dintre consilierii săi spirituali nu i-au spus că „lacomii nu vor vedea împărăţia lui Dumnezeu”.

 • Politicieni în delir
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politicieni în delir

  Inventarul abuzurilor, al jocului impur (şi costisitor) de imagine pe care Victor Ponta şi echipa lui l-au pus în scenă în campania electorală e cunoscut de toată lumea:

 • Bucureştiul nu crede în lacrimile Parisului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureştiul nu crede în lacrimile Parisului

  Mă tem că Bucureştiul nu crede în lacrimi. Nici în cele ale Timişoarei, nici în cele ale Clujului, nici măcar în cele ale Londrei sau Parisului. Altfel nu-mi explic faptul că Ministrul de Externe, Titus Corlăţeanu, nu acceptă cererea din ce în ce mai sonoră a românilor, din diasporă sau din ţară, de a suplimenta numărul secţiilor de votare.

 • Trist. Bucureştiul a devenit din ce în ce mai ROŞU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trist. Bucureştiul a devenit din ce în ce mai ROŞU

  Votul de dumică mi-a produs o mare dezamăgire. Nu e vorba neapărat de rezultatul general al alegerilor din primul tur, ci mai degrabă de un sentiment ciudat pe care îl trăiesc, la nivel personal, legat de oraşul meu de adopţie, Bucureştiul.

 • Micro-campania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Micro-campania

  Există „macro-campania”, bătălia la vedere. Atîta cîtă e. Toată lumea îşi dă seama că nu e o întrecere cinstită, pe doctrine, proiecte şi profesionalism. E un simplu caft de cartier. Niciodată nu s-a coborît atît de jos în materie de „proceduri” electorale.

 • Alegeri prezidenţiale 2014. Nimeni nu e mai presus de lege!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri prezidenţiale 2014. Nimeni nu e mai presus de lege!

  Începând de azi dimineaţă de la ora 7, românii sunt aşteptaţi la secţiile de votare spre a-şi alege viitorul preşedinte. Vor trebui să o facă la capătul unei campanii electorale care nu a lămurit, în fond, mai nimic.

 • Umilinţa românilor din diaspora: la Paris, Londra şi Munchen se aşteaptă şi câte patru ore pentru a vota
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Umilinţa românilor din diaspora: la Paris, Londra şi Munchen se aşteaptă şi câte patru ore pentru a vota

  Românii din diaspora au trebuit să aştepte chiar şi patru ore pentru a-şi putea exercita dreptul la vot. „Aşa suntem umiliţi“, ne-a transmis unul dintre românii care a stat la coadă la Consulatul din Munchen ca să îşi aleagă preşedintele. Timpul de aşteptare a fost la fel de îndelungat şi în Franţa, Marea Britanie sau Italia. Pentru scrutinul din 2 noiembrie s-au tipărit 600.000 de buletine de vot, care au fost distribuite în 294 de secţii.

 • Hai la Vot!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hai la Vot!

  Ieşiţi oameni buni la Vot! Pe internet cu toţii sunteţi eroi, vă daţi cu părerea, daţi Like, uneori Share şi cu toate acestea nu vă asumaţi un rol în lumea reală, ci doar în cea virtuală. România nu este un joc pe calculator, ci o realitate zilnică.

 • Paris: „Ne-am cam săturat...“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paris: „Ne-am cam săturat...“

  „Pourquoi tous ces gens ici? Ce sont des élections en Roumanie!" Proprietarul barului „Le Campanella", din Paris, rue Saint Dominique, este fericit. În această duminică mohorâtă de noiembrie, când majoritatea francezilor îşi face încă somnul prelungit de dimineaţă, la grasse matinée de post-Haloween, românii din diaspora franceză stau la coadă de la ora 7, când s-au deschis cele 8 secţii de votare din Hexagon.

 • Votul meu din California contează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Votul meu din California contează

  Cînd partidele politice se schimbă şi alianţele se fac şi se desfac, e greu ca imigrant să înţelegi ce se petrece in politică. Şi totuşi, de data asta, alegerile prezidenţiale par chiar şi de la mare depşrtare mai importante ca niciodata acum. De aceea, azi o sa votez.

 • Un vot pozitiv şi
confruntarea cu sistemul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un vot pozitiv şi confruntarea cu sistemul

  De-abia sâmbătă m-am trezit că a doua zi, duminică, 2 noiembrie, se votează în primul tur. Sunt unul dintre cei care  au ajuns să dea „ignore” politicii şi politicienilor, deşi mă lovesc la fiecare pas de consecinţe, de sistem. Vi se pare un scenariu cunoscut?

 • VIDEO Mihaela Miroiu, profesor universitar şi activistă feministă: „Dacă nouă ni se face lehamite să votăm, nu cumva ni s-a cam urât cu binele?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Mihaela Miroiu, profesor universitar şi activistă feministă: „Dacă nouă ni se face lehamite să votăm, nu cumva ni s-a cam urât cu binele?“

  „Părintele intelectual“ al feministelor din România şi profesor de politică şi etică la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, Mihaela Miroiu, a vorbit pentru „Adevărul“ despre dreptul de a alege pe cel sau pe cea care ne conduce, „un dar care nu a căzut din cer“.

 • De ce contează votul tău din primul tur?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce contează votul tău din primul tur?

  Acest articol e un mic ghid de informaţii pentru cei indecişi, pentru cei care nu vor să se prezinte la vot, pentru tinerii sătui de clasa politică, pentru cei care nu cred în puterea votului.

 • Scriitorul Bogdan
Suceavă, SUA: „Voi vota cu aceeaşi
rigoare profesională cu care scriu un articol de matematică”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Bogdan Suceavă, SUA: „Voi vota cu aceeaşi rigoare profesională cu care scriu un articol de matematică”

  „Cred că una dintre cele mai nefericite consecinţe ale evoluţiilor din ultimele două decenii e faptul că trei milioane de oameni născuţi în România au considerat că au o şansă mai bună într-o altă societate. România de azi e o ţară cu puţine posibilităţi, cu o mobilitate socială din ce în ce mai redusă, cu speranţe tot mai puţine de împlinire profesională.”

 • Banii candidaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banii candidaţilor

  Campania electorală înseamnă bani. Mulţi bani. Am aflat din decalraţiile de avere ale candidaţilor pentru demnitatea supremă, Preşedintele/Preşedinta României, cât de săraci sau bogaţi sunt, câte case şi automobile deţin, care este venitul lor anual din ceea ce fac. În schimb, nu am aflat nimic despre banii pe care aceştia i-au investit în campania electorală şi, mai ales, cine a contribuit.

 • Scriitorul Alex Ştefănescu îi îndeamnă pe tineri la vot: „Istoria nu este un joc de noroc. Tinerii îşi decid singuri viitorul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Alex Ştefănescu îi îndeamnă pe tineri la vot: „Istoria nu este un joc de noroc. Tinerii îşi decid singuri viitorul”

  „E important în special pentru tineri. Eu vorbesc şi din dragoste faţă de tineri, pentru că un om ca mine nu mai are mult de trăit, în timp ce un tânăr are un viitor întreg în faţă”, spune scriitorul Alex Ştefănescu în mesajul pe care îl transmite românilor înainte de turul I al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie.

 • Manifest: Ce preşedinte aş vrea eu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manifest: Ce preşedinte aş vrea eu?

  Ce preşedinte aş vrea eu, Vasile Ernu, ca simplu cetăţean? Grea întrebare. E mult mai uşor să spunem ce nu vrem decît ce vrem. După 25 de ani de veşnică tranziţie spre nicăieri, de distrugere continuă, de demantelare a statului social şi de fărîmiţare şi polarizare extremă cu toţii am obosit să votăm negativ. Iarăşi votăm răul cel mai mic?

 • Scârba şi votul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scârba şi votul

  Motivele pentru care mulţi dintre noi nu se duc la vot sunt multe şi, în cea mai mare parte, juste. Nu am să încerc să-i contrazic, pentru că nu pot nega evidenţa. Şi nu vreau să apelez, în pledoaria mea pentru vot, la cuvinte mari ca patriotism sau conştiinţă socială, pe care oricum le-au pervertit tocmai aceşti politicieni care ne întreţin scârba. Dar nici nu cred că e normal să asistăm pasiv-mioritic.

Modifică Setările