Stiri despre viniciu moroianu

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Stagiunea Filarmonicii continuă, în regim live, fără spectatori. Mahler, Haydn, Beethoven, în programul de pe 15 octombrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stagiunea Filarmonicii continuă, în regim live, fără spectatori. Mahler, Haydn, Beethoven, în programul de pe 15 octombrie

  Joi, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Theo Wolters, îl are invitat, în regim live, fără spectatori, pe scena Ateneului, pe solistul Viniciu Moroianu. În program, Adagietto din Simfonia nr. 5, de Mahler, Simfonia nr. 104 de Haydn, Fantezia pentru pian, cor şi orchestră de Beethoven. Corul Filarmonicii, condus de Iosif Ion Prunner, revine, alături de orchestră, în stagiunea online.

 • Dialog muzical la distanţă cu talentata violoncelistă Iris Gloanec şi pianistul concertist Viniciu Moroianu VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dialog muzical la distanţă cu talentata violoncelistă Iris Gloanec şi pianistul concertist Viniciu Moroianu VIDEO

  Proiect excepţional româno-francez, între Bucureşti şi Brest, în vremuri de coronavirus: tânăra şi promiţătoarea violoncelistă franceză Iris Gloanec Lanchec (9 ani), elevă în anul doi în clasa Laurei Buruiană la Conservatorul din Brest, şi solistul internaţional Viniciu Moroianu, profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, interpretează de la distanţă, dar împreună, magnificul Salut d'Amour al compozitorului Edward Elgar.

 • Bursa de canto „Iolanda
Mărculescu“…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bursa de canto „Iolanda Mărculescu“…

  … a fost acordată pentru a 26-a oară la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti de către prof. univ. Georgeta Stoleriu, iniţiatoarea demersului, drept omagiu adus propriei îndrumătoare istorice, soprana Iolanda Mărculescu (Bucureşti 1923 – Milwaukee, Wisconsin 1992).

 • Enescu şi Lipatti. Inestimabile valori camerale pe scenele Ateneului 
Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu şi Lipatti. Inestimabile valori camerale pe scenele Ateneului Român

  O primă audiţie românească, o primă audiţie europeană, o viziune instrumentală inedită! ...un eveniment în adevăr special l-a reprezentat, recent, prezentarea celebrei Sonate enesciene, a 3-a, „în caracter popular românesc“; ...în transcripţie pentru violă şi pian. Fapt pe cât de inedit, pe atât de neaşteptat!

 • Pianiştii noştri…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianiştii noştri…

  …cei de toate zilele; aduc în continuare bucurii însemnate; …oferite marelui public, adresate publicului de specialitate.

 • Casa Artelor deschide Anul Lipatti în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Casa Artelor deschide Anul Lipatti în România

  Primăria Sectorului 3 prin Centrul Cultural Casa Artelor invită publicul din Sectorul 3 la cea de-a doua editie a Zilei Culturii Naţionale, eveniment care va marca atat Centenarul Dinu Lipatti, cât şi ziua de naştere a marelui poet naţional Mihai Eminescu.

 • Conservatorul – Academia – Universitatea de Muzică la 150 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conservatorul – Academia – Universitatea de Muzică la 150 de ani

  Cu 150 de ani în urmă, domnitorul Alexandru-Ioan Cuza semna decretul de înfiinţare a Conservatorului de Muzică şi Declamaţiune din Bucureşti, instituţie care a format, în timp, o strălucită pleiadă de artişti de marcă, interpreţi, cercetători sau creatori de anvergură internaţională, intraţi definitiv în cartea de istorie a vieţii noastre muzicale şi nu numai.

 • Concert extraordinar de pian cu maestrul Viniciu Moroianu la Botoşani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert extraordinar de pian cu maestrul Viniciu Moroianu la Botoşani

  Şefii de la Filarmonica Botoşani erau să rămână fără singurul pian din dotarea instituţiei. Instrumentrul împrumutat de la clubul parlamentarilor a fost revendicat cu avocaţi de proprietari. După numeroase demersuri,parlamentarii au lăsat pianul Filarmonicii din Botoşani iar instituţia sărbătoreşte cum nu se putea altfel, cu un concert la pian. Invitat este celebrul pianist Viniciu Moroianu.

 • Momente de muzică, momente de cultură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Momente de muzică, momente de cultură

  La Ateneul Român, recitalul pianistului Viniciu Moroianu readuce în atenţia publică, cu sens de exemplaritate, prezenţa muzicii româneşti în marele context european al valorilor.

 • Craiova: Muzică de cameră, la filarmonică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Muzică de cameră, la filarmonică

  Recitalul pregătit melomanilor pentru această seară are protagonişi celebri atât în ţară, cât şi în străinătate. Este vorba despre violistul Lucian Moraru şi pianistul Viniciu Moroianu.

Modifică Setările