Stiri despre vincent van gogh

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • IPOTEZĂ Urechea lui van Gogh a fost tăiată de Paul Gauguin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  IPOTEZĂ Urechea lui van Gogh a fost tăiată de Paul Gauguin?

  Vincent Van Gogh este unul dintre cei mai renumiţi pictori din lume. Deşi în timpul vieţii a vândut un singur tablou, astăzi majoritatea lucrărilor sale sunt considerate capodopere ale artei. Cel mai cunoscut detaliu biographic al acestuia este faptul că şi-a tăiat urechea. Totuşi, cei care au studiat documente în care apare numele artistului au ajuns la concluzia că urechea i-ar fi fost tăiată de altcineva.

 • Cinci picturi celebre şi poveştile din spatele lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci picturi celebre şi poveştile din spatele lor

  Marile opere de artă sunt admirate pentru frumuseţea lor, dar şi pentru poveştile care stau la baza creării lor. Cunoscând aceste poveşti, aflăm detalii despre cum au ajuns artiştii să aibă rezultatul final. De la versiuni multiple ale Monalisei şi până la omul căruia Van Gogh i-a făcut portretul, poveştile din spatele celor mai celebre picturi oferă o incursiune în crâmpeie din viele celor mai renumiţi artişti din istoria artei.

 • Frida Kahlo, cel mai nou emoji din telefoanele noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Frida Kahlo, cel mai nou emoji din telefoanele noastre

  Autoportrete ale artistei Frida Kahlo au fost transformate într-o serie de 160 de emoji, denumite FridaMoji, care vor fi disponibile în magazinul virtual al companiei Apple începând din luna martie, informează The Huffington Post. Distribuie pe Facebook.

 • Fabule europene. Românii îşi cumpără biserică
în satul lui Van Gogh
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fabule europene. Românii îşi cumpără biserică în satul lui Van Gogh

  E de poveste. La Auvers-sur-Oise s-a pus în vânzare o biserică. Un promotor imobiliar a vrut să-i dărâme turla şi să construiască în loc un bloc de locuinţe. Parohia română din apropiere, de la Cergy, a făcut o ofertă. Povestea cu suspans o spune părintele Răzvan Ionescu, teolog şi om de ştiinţă, preot paroh la St. Sulpice, la Paris.

 • Desenele ascunse ale lui Van Gogh, în librării din luna noiembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Desenele ascunse ale lui Van Gogh, în librării din luna noiembrie

  Un carnet cu desene inedite ale pictorului olandez Vincent Van Gogh, descoperit de curând, va fi publicat sub forma unui volum special, care va apărea în librăriile din mai multe ţări, simultan, în luna noiembrie, au anunţat reprezentanţii editurii franceze Seuil.

 • Cele mai scumpe tablouri din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai scumpe tablouri din lume

  Lista celor mai scumpe tablouri din lume include nume de mari artişti, precum Paul Gauguin, Paul Cezanne, Pablo Picasso şi Vincent van Gogh, pe primul loc, cu un record atins chiar la începutul acestui an, aflându-se tabloul „Nafea Faa Ipoipo”, pictat de francezul Paul Gauguin în 1892.

 • PIAŢA DE ARTĂ Clonele contraatacă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PIAŢA DE ARTĂ Clonele contraatacă

  PARADOX Există în licitaţiile de artă ceva mult mai preţios decât unicatele - este vorba de seriile celebre. Valoarea deosebită a operelor de artă vine (în termeni economici) în primul rând din caracterul de unicat al lucrărilor. Totuşi, cele mai scumpe opere din lume, şi unele dintre cele mai scumpe de pe piaţa românească, sunt părţi ale unor serii celebre, care nu micşorează, ci cresc valoarea individuală a operelor.

 • Capodoperă a lui Van Gogh, restaurată în faţa publicului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capodoperă a lui Van Gogh, restaurată în faţa publicului

  Noul exponat de la Muzeul de Artă din Cincinatti este un istoric de artă care, în timp real, restaurează tabloul „Arbust cu două personaje“, al lui Vincent van Gogh. Per Knutas, restauratorul care se ocupă de recondiţionarea picturii, a insistat ca microscopul său să fie conectat la un monitor, astfel încât vizitatorii să poată observa evoluţia lucrării.