Stiri despre vin

  827 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Popasuri pe „Drumul vinului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Popasuri pe „Drumul vinului“

  Mai multe localităţi din judeţul Prahova, renumiţe pentru podgoriile lor, au fost incluse într-o nouă etapă a proiectului regional şi european intitulat „Drumul vinului“.

 • Mihail Rotenberg face vin şi colecţionează artă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihail Rotenberg face vin şi colecţionează artă

  Toată viaţa a călătorit prin lume în calitate de doctor în automatică. Meseria l-a făcut să iubească două lucruri: arta şi vinul. Are timp să li se dedice abia acum, când, spune el, e în pragul pensionării. 

 • Mircea Ungurean, avocatul pasionat de vinuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Ungurean, avocatul pasionat de vinuri

  Pornind de la o simplă curiozitate, Mircea Ungurean a ajuns să-şi cultive în timp o adevărată pasiune pentru vinuri. Născut în Apuseni, zonă săracă în cultura viţei de vie, a avut întotdeauna o curiozitate mare pentru ceea ce înseamnă un vin bun şi unul de calitate îndoielnică.

 • Există viaţă după nota de plată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există viaţă după nota de plată

  Pentru cei care nu ştiu la ce să se aştepte atunci când intră într-un restaurant sau au reţineri în a-i reproşa unui ospătar serviciul defectuos, de teama unui scuipat în ciorbă, s-a lansat cartea „Povestiri cârciumăreşti” editată de portalul Vinul.ro.

 • PORTRET / Orădeanul Cristian Drimba ştie povestea vinului românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET / Orădeanul Cristian Drimba ştie povestea vinului românesc

  Orădeanunl a început să pătrundă în tainele viei şi ale vinului în urmă cu un deceniu. În drumurile pe care le întreprindea prin străinătate, tânărul orădean a ajuns într-un orăşel din Belgia. A fost extrem de impresionat de un local cu două stele Michelin, Oscarul restaurantelor.

 • Meşterii şampaniei de lux nu şi-au mai luat salariile de doi ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Meşterii şampaniei de lux nu şi-au mai luat salariile de doi ani

  Renumita firmă SC Veritas Panciu are datorii către proprii angajaţi de 960.000 de lei, restanţele financiare datând din octombrie 2008. Sunt furioşi: n-au ce pune pe masă copiilor deşi produc una dintre cele mai scumpe şampanii din România: „Panciu". Este cazul celor 80 de angajaţi neplătiţi.

 • Tămâioasa de Pietroasa, premiată la Timişoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tămâioasa de Pietroasa, premiată la Timişoara

  Vinul  Tămâioasă românească din recolta anului 1986 produs la Staţiunea Pietroasa din judeţul Buzău a primit marea medalie de aur la unul din cele mai importante concursuri de specialitate desfăşurat, săptămâna asta, la Timişoara.

 • Vinul vândut la poartă rotunjeşte pensia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vinul vândut la poartă rotunjeşte pensia

  Pentru a-şi completa veniturile în perioada sărbătorilor pascale, mulţi pensionari au ieşit cu licoara lui Bachus la poartă. Vânzătorii sunt oameni trecuţi de 70 de ani şi se plâng că vânzările merg prost. Micii producători se plâng că vor rămâne în continuare cu vinul în beci.

 • Producătorii de vin, ucişi de noul Cod Fiscal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Producătorii de vin, ucişi de noul Cod Fiscal

  Ţăranii nu îşi mai pot vinde vinul din cauza noilor modificări din Codul Fiscal ce intră în vigoare de la 1 aprilie. Viticultorii din Vrancea au în stoc 100.000 de tone de vin din anii trecuţi şi nu au bani să înceapă lucrările la vie din acest an.

 • Nicolae Dobrin a ajuns nume de vin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicolae Dobrin a ajuns nume de vin

  O sticlă de vin „Prinţul din Trivale“, care se va lansa pe piaţă peste trei săptămâni, va costa între 10 şi 20 de euro. O firmă spaniolă va scoate pe piaţă, imediat după Paşte, vinul „Prinţul din Trivale“, dedicat celui mai mare fotbalist român din toate timpurile, dorit în anii ’70 şi de Real Madrid.

 • Vin şi palincă de Satu Mare, la Târgul de turism de la Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vin şi palincă de Satu Mare, la Târgul de turism de la Berlin

  Judeţul Satu Mare a reuşit să atragă atenţia la cel mai mare târg de turism din lume prin vinurile Nachbil şi palinca Zetea. În perioada 10-14 martie, la Berlin a avut loc cel mai mare Târg de Turism din lume, Internationale Tourismus Börse. Pe o suprafaţă de 160.000 mp au expus peste 11.000 de expozanţi, din 187 de ţări.

 • Vinul ROM aduce bani pentru ţigani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vinul ROM aduce bani pentru ţigani

  Noul soi de vin va fi pus în vânzare mâine, la Milano, iar banii încasaţi vor fi folosiţi pentru educarea copiilor de ţigani români.Vinul ROM va fi lansat la iniţiativa profesoarelor italiene ale unor elevi români de etnie rromă care au fost evacuaţi dintr-o tabără ilegală.

 • Sibiu: Mega-afacere cu zeci de tone de vin de la Mitropolie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibiu: Mega-afacere cu zeci de tone de vin de la Mitropolie

  Instituţia produce zeci de mii de litri de vin anual. Licoarea este folosită de preoţi la liturghie şi la împărtăşania credincioşilor, dar şi de sibienii de rând, care îl cumpără pentru uz casnic, botezuri, nunţi sau înmormântări.

 • O altfel de ofertă specială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O altfel de ofertă specială

  O angajată a casei de licitaţii Sotheby din Londra prezintă o sticlă de vin specială, nu doar datorită băuturii din interior, dar şi graţie capacităţii sale.

 • Adevărul e în vin, la fel şi toleranţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul e în vin, la fel şi toleranţa

  Fundamentaliştii musulmani ar trebui să înveţe să bea vin pentru că astfel ar deveni mai toleranţi, susţine filosoful Roger Scruton ( 65 de ani), profesor de psihologie în Washington şi la Oxford, citat de „The Daily Telegraph“.

 • Ploieşti: Vinul promovează judeţul Prahova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ploieşti: Vinul promovează judeţul Prahova

  Pentru a face cunoscute mărcile de vin produse în judeţul Prahova, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a găsit o metodă inedită.

 • FOTO Piedone a ajuns vin demisec
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Piedone a ajuns vin demisec

  Edilul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi-a pus fotografia pe etichetele vinului de protocol. Sticlele sunt distribuite la evenimente şi întâlniri oficiale. „E poza mea şi o pun unde vreau“, spune primarul. „Primarul demisec“ i-a pus sticlele personalizate sub nas până şi delegaţiei italiene sosite recent la Bucureşti pentru semnarea unui protocol.

Modifică Setările