Stiri despre viitor

  314 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • IBM: Până în 2017, vom controla maşinile cu puterea minţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  IBM: Până în 2017, vom controla maşinile cu puterea minţii

  De zeci de ani de zile, fanii cărţilor şi filmelor SF au visat doar la maşini care ne vor citi gândurile. Aşteptarea a luat sfârşit, conform specialiştilor grupului IBM, care spun că aceste aparate vor putea fi construite până în 2017. Pe lângă faptul că vor putea citi gândurile, aceste maşini vor fi capabile să recunoască identatea interlocutorului.

 • Lecția de fizică din viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecția de fizică din viitor

  Elevii de la două licee prestigioase din România au avut, ieri, ocazia unică să fie primii din țară care asistă la o oră de fizică ieșită din comun, o lecție virtuală. Capitolul ,,Instrumente optice” din programa de fizică a clasei a IX-a a reprezentat o experiență inedită atât pentru bobocii de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, cât și pentru elevii de la Colegiul Național ,,Unirea” din Focșa

 • Tableta viitorului, de la Samsung
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tableta viitorului, de la Samsung

  Gigantul sud-coreean a publicat un clip în care este prezentată o tabletă transparentă, flexibilă, capabilă să redea imagini 3D.

 • Sora geamănă a Terrei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sora geamănă a Terrei

  O planetă nou-găsită de specialiştii NASA ar putea găzdui omenirea în viitor. Anul are 290 de zile pe Kepler – 22b, iar temperatura medie este de 22 de grade Celsius.

 • Lentilele viitorului: ştiri direct în ochi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lentilele viitorului: ştiri direct în ochi

  Un om de ştiinţă american a realizat un prototip de lentile de contact computerizate, care afişează în faţa ochilor imagini şi texte. În curând, nu vom mai fi nevoiţi să ne uităm la un gadget pentru a citi ştiri şi pentru a admira imagini.

 • Nicolas Popescu caută gloria tatălui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicolas Popescu caută gloria tatălui

  Fiul lui Gică Popescu, în vârstă de numai 8 ani, e vârf de atac la grupa de copii a Şcolii „ProLuceafărul“ şi e socotit unul dintre cei mai promiţători puşti. Băiatul fostului căpitan de la Barcelona joacă de aproape doi ani la filiala din Bucureşti a clubului Viitorul Constanţa, patronat de unchiul Gică Hagi.

 • Zece întrebări pentru viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece întrebări pentru viitor

  Moises Naim, editorialist al El Pais şi fost redactor şef al revistei Foreign Policy, propune câteva întrebări, ale căror răspunsuri vor transforma lumea în care vor trăi generaţiile următoare.

 • Câţi dintre noi rezistăm prezentului, ca să ne pregătim viitorul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câţi dintre noi rezistăm prezentului, ca să ne pregătim viitorul?

  Înainte de a-i acuza pe politicieni de toate relele lumii, câţi dintre noi se gândesc că România de astăzi nu este o moștenire de la părinţii noștri, ci o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri? Și câţi dintre noi rezistăm cu adevărat prezentului, ca să ne pregătim viitorul? Câţi nu ne lăsăm trași înapoi în mocirla lipicioasă a sistemului?

 • Gimnastică: ne-am întors cu 30 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gimnastică: ne-am întors cu 30 de ani

  Delegaţia României a revenit fără nicio medalie de la Campionatele Mondiale de gimnastică disputate la Tokyo, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 1981, de la Moscova.

 • Lady GaGa nu vrea familie şi copii în viitorul apropiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lady GaGa nu vrea familie şi copii în viitorul apropiat

  Lady GaGa a declarat în emisiunea „The Jonathan Ross Show" de la o televiziune britanică că se gândeşte să-şi întemeieze o familie şi să aibă mai mulţi copii, dar nu foarte curând.

 • Cum va fi şcoala viitorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum va fi şcoala viitorului

  În următorii cinci ani, România ar trebui să „pompeze“ 20 de milioane de euro în informatizarea unităţilor de învăţământ. Banii ar putea veni prin fonduri structurale de la UE.

 • Visul american în loc de studenţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Visul american în loc de studenţie

  Plecaţi la muncă peste ocean pentru câteva luni de vară, prin programul Work and Travel, mulţi tineri moldoveni rămân să-şi continue aventura vieţii în Statele Unite ale Americii. Lasă în urmă familia, prietenii sau facultatea de acasă, în speranţa unui trai mai bun pe „tărâmul făgăduinţei", iar criza nu-i sperie.

 • Robotul care caută în gunoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Robotul care caută în gunoi

  Un model de robot folosit deja în Franţa urmează să intre în funcţiune şi în Marea Britanie pentru a selecta automat gunoiul. O nouă tehnologie promite să facă mai uşoară colectarea selectivă a gunoiului. Robotul Magpie triază toate deşeurile neali­mentare cu ajutorul unor jeturi de aer.

 • Reţeaua de românism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţeaua de românism

  Constanţa, oraş european, 2011. De la începutul săptămânii, metropola estivală a ţării nu are apă caldă şi se spală la lighean. Nu este un accident, nu este o avarie oarecare. Este revizia anuală pentru înlocuirea sau repararea ţevilor de apă caldă din reţea.

 • Lipsa unei strategii a României încurcă viitorul buget al UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lipsa unei strategii a României încurcă viitorul buget al UE

   Mai avem puţin timp pentru a ne prezenta cu un program naţional de investiţii publice, dar până acum nu s-a conturat nimic. Calculele bugetului UE pe perioada 2014‑2020, care trebuie încheiate în acest an, sunt îngreunate din cauza inexistenţei unei perspective din partea României.

 • Viitorul buget al UE: realist şi ambiţios
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul buget al UE: realist şi ambiţios

  Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi Comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş,  explică proiectul de buget 2014-2020, pentru „Adevărul Europa“. Proiectul reflectă dorinţa de a ţine în frâu cheltuielile, dar va oferi mai mult contribuabilului european, scriu cei doi oficiali.

 • Vasluianul care ghiceşte viitorul cu ajutorul a doi papagali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vasluianul care ghiceşte viitorul cu ajutorul a doi papagali

  Constantin Ţurcanu foloseşte păsări exotice pentru magia albă de şase decenii şi spune că este o ocupaţie moştenită din familie. De dorul celor doi copii ai săi, plecaţi în lume, băcăuanul şi-a botezat papagalii cu aceleaşi nume: Andrei şi Anca.

 • Bacău: Viitorul, ghicit de papagali vrăjiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacău: Viitorul, ghicit de papagali vrăjiţi

  Constantin Ţurcanu foloseşte păsări exotice pentru magia albă de şase decenii şi spune că este o ocupaţie moştenită din familie. De dorul celor doi copii ai săi, plecaţi în lume, băcăuanul şi-a botezat papagalii cu aceleaşi nume: Andrei şi Anca.

 • De ce reuşeşte Polonia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce reuşeşte Polonia?

  Polonia preia preşedinţia UE cu  ambiţiile unei naţiuni care a traversat cu bine criza financiară şi care îşi afirmă rolul de putere regională, privind cu încredere la propriul viitor. Polonia doreşte să avanseze într-o serie de dosare la care Europa are restanţe: strategia de apărare, politica energetică sau Parteneriatul Estic.

 • Absolvenţii de-a VIII-a intră în focuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Absolvenţii de-a VIII-a intră în focuri

  Cea de a doua probă a Evaluărilor Naţionale, cea de Matematică, va fi susţinută mâine de elevii care tocmai au terminat gimnaziul. Notele testelor pe care absolvenţii claselor a VIII-a le susţin în această săptămână pot fi hotărâtoare în privinţa admiterii în liceul dorit.

 • Viitorii medici caută inspiraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorii medici caută inspiraţie

  Actorul Mircea Albulescu le-a vorbit tinerilor despre profesie şi motivaţie. Timp de cinci săptămâni, 100 de studenţi ai Universităţii de Medicină „Carol Davila“ au participat la un program de educaţie în leadership, organizat de Fundaţia Leaders.

 • Studenţii învaţă să se angajeze inteligent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studenţii învaţă să se angajeze inteligent

  Consilierea privind cariera le este oferită tinerilor olteni din ultimii ani de facultate şi de master, în cadrul proiectului „Students Jobs Club“. Înscrierile pentru orele de informare şi de consiliere profesională au început săptămâna trecută la Casa de Cultură a Studenţilor.

 • Cum va arăta Clujul peste nouă ani, în viziunea „arhitecţilor viitorului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum va arăta Clujul peste nouă ani, în viziunea „arhitecţilor viitorului“

  41 de proiecte realizate de echipe formate din trei - cinci elevi au intrat în competiţia „Arhitectul viitorului în anul 2020". Câştigătorii concursului au fost premiaţi în cadrul unei festivităţi care a avut loc duminică, 29 mai, în Piaţa Unirii. Valoarea totală a premilor a fost de 30.000 lei.

 • Viitorul turismului rural se decide la Alba
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul turismului rural se decide la Alba

  Reprezentanţii unor companii implicate în turismul rural din mai multe ţări europene au fost prezenţi, ieri, la Alba Iulia, la Primul Congres Internaţional de Turism Rural din România.

 • Gadgeturi auto care revoluţionează şofatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gadgeturi auto care revoluţionează şofatul

  Inovaţiile IT din domeniul auto sunt din ce în ce mai performante, astfel încât şoferii se simt tot mai confortabil şi mai în siguranţă în propria maşină. Producătorii auto echipează maşinile cu gadgeturi noi, de la sisteme de prevenire a depăşirii marcajelor şi până la benzi amplasate pe şosea pentru încărcarea bateriilor.