Stiri despre viitor

  314 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Anticorpii artificiali, soluţia viitorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anticorpii artificiali, soluţia viitorului

  Santinele ale organismului, anticorpii sunt indispensabili în lupta cu bolile. Însă, în anumite condiţii, nivelul acestora scade, iar organismul rămâne vulnerabil. Cercetătorii au realizat în laborator anticorpi artificiali care ­ne‑ar putea proteja în astfel de situaţii.

 • Marea Neagră, rezervorul de gaze al viitorului?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea Neagră, rezervorul de gaze al viitorului?

  Marea Neagră ar putea deveni unul dintre cele mai mari rezervoare de gaze din lume, dacă estimărie din prezent se adeveresc, a declarat Adrian Băicuşi, directorul general al Transelectrica, prezent la Neptun la forumul regional pe teme energetice FOREN.

 • 80 de băcăuani pun la punct viitorul oraşului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  80 de băcăuani pun la punct viitorul oraşului

  Pentru proiect s-a primit finanţare de 230.000 de euro de la UE. Din echipa care gândeşte noua strategie de dezvoltare a Bacăului fac parte persoane din toate categoriile sociale.

 • Banii nemţilor scot municipiul Reşiţa din criza economică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banii nemţilor scot municipiul Reşiţa din criza economică

  Investitorii autohtoni nu mai reprezintă o soluţie pentru oraşul de pe Bârzava. Administraţia publică locală se laudă în faţa oamenilor de afaceri din Germania cu oportunităţile pe care le oferă municipiul Reşiţa.

 • VIDEO Ledurile, viitorul luminii artificiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ledurile, viitorul luminii artificiale

  Ledurile vor ocupa aproape jumătate din piaţa iluminatului comercial până în 2020. Diodele luminescente, recunoscute pentru eficienţa energetică, ar putea micşora facturile la energie în cazul iluminatului public, al celui comercial sau al instituţiilor publice.

 • Viitorul lui Mutu, în mâinile judecătorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul lui Mutu, în mâinile judecătorilor

  „Briliantul“ îşi va afla azi perioada de suspendare. Procesul, care se va desfăşura la Roma, va începe la ora 11.30. Decizia judecătorilor va fi irevocabilă în Italia. Procurorii Agenţiei Italiene Antidoping au solicitat o suspendare de un an a lui Adi Mutu, însă avocaţii românului speră ca sancţiunea să fie de cel mult şapte-opt luni.

 • Manifest pentru şcoala viitorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manifest pentru şcoala viitorului

  Învăţământul gratuit are performanţe îndoielnice în România, iar şcolile au ajuns maşinării de stors bani, cu orice ocazie, de la părinţi şi de la elevi. „Adevărul“ va publica în suplimentul „Şcoală şi educaţie“ dezbateri pe marginea „Manifestului pentru şcoala viitorului“ odată cu discuţiile pe proiectul noii legi.

 • Viitorul filmului românesc sună gri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul filmului românesc sună gri

  Diluare, exces de pastişă, monocromie. Asta le reproşează cineaştilor români criticii de film. Realismul minimalist - xeroxat la infinit. Viitorul? Lungmetrajul cu gospodina care pune murături. Criticii de film Ada Roseti, Anca Grădinariu, Andrei Gorzo, Mihai Chirilov şi Andrei Creţules-cu fac pronosticuri despre dezvoltarea cinemaului românesc.

 • Celulele stem,speranţă în bolile grave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Celulele stem,speranţă în bolile grave

  Sunt celule-minune care, probabil, în viitor, vor înlocui medicamentele. De ce? Pentru că au puterea de a reface organele afectate şi pot chiar să dea timpul înapoi, redându-ţi aspectul tânăr. Iar acest viitor nu este aşa de îndepărtat. Află ce poţi trata în România cu ajutorul celulelor stem.

 • VIDEO Bucătăria viitorului, fără tigăi şi cratiţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Bucătăria viitorului, fără tigăi şi cratiţe

  Electrolux a proiectat o plită de gătit a cărei suprafaţă îşi schimbă forma dintr-o atingere, recunoaşte ingrediente şi propune reţete. Ţine loc de masă de bucătărie, de aragaz şi chiar de bar, iar compania care a creat-o crede că plita botezată „inima casei“ va revoluţiona gătitul.

 • Sumatra poate fi devastată de un megacutremur de 8,5 grade pe sacara Richter
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sumatra poate fi devastată de un megacutremur de 8,5 grade pe sacara Richter

  Un megacutremur de cel puţin 8.5 grade pe scara Richter şi cu potenţialul de a forma un tsunami la fel de ucigător precum cel care a omorât 226.000 de persoane în 2004 se pregăteşte să aibă loc lângă insula indoneziană Sumatra, susţin mai mulţi oameni de ştiinţă, citaţi miercuri de Efe.

 • FMI, chemat să ne facă bugetul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FMI, chemat să ne facă bugetul

  Deşi autorităţile de la Bucureşti declarau că proiectul de buget pe 2010 este gata, acesta trebuie să primească undă verde de la finanţatorii externi. Puţine lucruri se ştiu despre viitorul buget: o creştere economică de 0,5% şi un curs de schimb de 4,25 lei pentru un euro. Datele ar putea fi însă altele după plecarea FMI.

 • Slatina: Maşina viitorului face spectacol în Slatina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slatina: Maşina viitorului face spectacol în Slatina

  Preţul unei maşini hibride care consumă puţin este între 22.000 şi 78.000 de euro. Cu un consum foarte redus şi o tehnologie avansată, maşina este dorită de tot mai mulţi slătineni.

 • Bucureşti: Liceenii din Capitală vor fi consiliaţi în alegerea carierei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti: Liceenii din Capitală vor fi consiliaţi în alegerea carierei

  Consilierii Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională împreună cu cei ai Inspectoratului Şcolar al Capitalei şi ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale vor oferi, timp de şase luni, până în mai 2010, sprijin logistic tuturor elevilor din clase terminale de liceu, în vederea orientării profesionale şi alegerii carierei lor viitoare.