Stiri despre viitor

  327 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Utopii, strategii şi realităţi dure ale viitorului UE. Căderea în realitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Utopii, strategii şi realităţi dure ale viitorului UE. Căderea în realitate

  Starea Uniunii Europene, prezentată de către Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, săptămâna trecută, în Parlamentul European, este mai mult decât o obligaţie a Excutivului european sau o formalitate cerută de uzanţele şi politeţea faţă de Parlamentul de la Strasbourg.

 • Spitalul viitorului: Digitalizare în beneficiul pacienţilor şi al personalului medical
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spitalul viitorului: Digitalizare în beneficiul pacienţilor şi al personalului medical

  Dacă pandemia COVID-19 ne-a învăţat un lucruz, este că trebuie să regândim şi să reformulăm modul în care facem lucrurile. Intensitatea acestui virus ne-a provocat să reflectăm la cum va arăta spitalul viitorului. Ne-am dat seama că a accelerat trei tendinţe care existau si înainte de pandemie. Acestea sunt:

 • Avem haos general! Ce o să fie de la toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avem haos general! Ce o să fie de la toamnă

  Avem nevoie urgent de măsuri adecvate şi eficiente, care să nu mai fie combătute ci respectate, care să nu se mai bată cap în cap şi să fie contestate, care să ne scoată din haos şi incertitudine! Să avem o direcţie clară de acţiune. Vor fi în stare guvernanţii, Legislativul, Executivul şi politicienii de la butoane, autorităţile să scoată ţara din situaţia actuală? Să fie responsabili?

 • Un promis „mai bine“ care mie îmi dă fiori încă de astăzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un promis „mai bine“ care mie îmi dă fiori încă de astăzi

  Cum-necum, pare-se că ajungem la liman şi cu Bacalaureatul acesta. Cam tot la fel cum am făcut-o şi cu aşa-zisa Evaluare naţională. Principiul de bază al reuşitei fiind acela al închisului ochilor. Să admitem că nu s-ar fi revenit, totuşi, la formula copiatului cu „binecuvântare“. Dar nici exigenţă nu a fost.

 • Ţara care îşi bate joc de propriul viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara care îşi bate joc de propriul viitor

  Unii fac cele mai umile şi degradante munci fizice, alţii golănesc pe străzi, cerşesc, fură, tâlhăresc, dau în cap semenilor, devin alcoolici, drogaţi. Sunt un permanent pericol pentru societate, dar şi pentru familiile proprii, cei care mai au familii. Sigur, mulţi dintre ei nu ar fi ajuns sau vor ajunge în astfel de situaţii dacă ar fi fost ajutaţi de sistem şi de familii, de societatea civilă, de noi toţi.

 • Se pregăteşte o transformare a
Statelor Unite ale Americii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se pregăteşte o transformare a Statelor Unite ale Americii?

  Am aşteptat să treacă mai multe zile de la începutul violenţelor din Statele Unite ale Americii, pentru a-mi forma o imagine şi a putea oferi o analiză de ansamblu a situaţiei, plecând de la context, tradiţie şi istorie. Ideea este că se prefigurează o nouă transformare a SUA.

 • Reforma de la începutul reformelor. Statul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reforma de la începutul reformelor. Statul

  Primul val al crizei COVID-19 pare să fi trecut. Societatea a trecut un important test de rezilienţă, de răbdare, de înţelegere a provocărilor uriaşe aduse de această criză. La fel, şi noi, ca indivizi. Şi, mai ales, am dat dovadă de solidaritate cu statul şi cu instituţiile sale, am acceptat şi - în mare parte - am respectat reguli şi restricţii fără precedent în ultimii 30 de ani.

 • Întrebări şi răspunsuri esenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întrebări şi răspunsuri esenţiale

  Ce a reprezentat, în realitate, comunismul? Mai înseamnă el ceva cu adevărat astăzi? Este o idee moartă sau, măcar, pe vecie compromisă ori merită el să i se mai dea o şansă?

 • Evanghelia după Sonmi. O ficţiune mai actuală
decât oricând, în epoca Coronavirusului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evanghelia după Sonmi. O ficţiune mai actuală decât oricând, în epoca Coronavirusului

  Un alt film potrivit pentru a fi (re)văzut în aceste zile este „Atlasul norilor“, ecranizarea după romanul lui David Mitchell, pentru că ne face să înţelegem legăturile dintre epoci care subîntind Istoria, legături care-ncep să devină vizibile şi în această perioadă. Totodată, filmul aruncă un clin-d’œil spre viitorul (sunt două, unul totalitar şi unul postapocaliptic) în care riscăm să glisăm dacă nu gestionăm cum trebuie această criză.

 • Democraţie sau tejghetăreală?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţie sau tejghetăreală?

  Începe o săptămână ce va fi marcată de evenimente de importanţă maximă. Cele două mari partide ale ţării- PNL şi PSD- se vor confrunta la scenă deschisă, iar confruntarea lor poate fi decisivă nu doar pentru viitorul raporturilor de forţă din viaţa politică, pentru cine va fi la putere şi cine în opoziţie în următorii patru ani, ci şi pentru cine le va conduce pe fiecare dintre ele de aici încolo.

 • Reforma la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reforma la români

  Sunt necesare reformele în România? Răspunsul este unanim: Da! De ce avem nevoie de reforme? Răspunsul este simplu: ca să intrăm în rândul lumii civilizate.

 • Un scenariu plauzibil pentru
viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un scenariu plauzibil pentru viitor

  Motto: „Când duşmanul vine să atace, diviziunile interne sunt cauza ruinării acelui stat. Partidul cel mai slab devine instrumentul invadatorului, iar partidul cel mai tare se vede lispit de totalitatea resurselor naţionale”(Niccolò Machiavelli, 1469-1527).

 • Bârfa şi viitorul copiilor noştri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bârfa şi viitorul copiilor noştri

  Mulţi ani am căutat resurse şi m-am întrebat ce poate să mă ajute cel mai mult în a-mi creşte cei trei copii ca viitori adulţi sănătoşi emoţional, care să ajungă să facă o diferenţă în comunitatea lor, în societate.

 • Ce urmează pentru România după alegerea Laurei Codruţa Kovesi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce urmează pentru România după alegerea Laurei Codruţa Kovesi

  Voturile din Consiliul European, de pe data de 19 septembrie 2019, pentru candidatul român la şefia Parchetului European, îngroapă toate ”ievaluările”, toate încercările disperaţilor de a o lega pe Laura Codruţa Kovesi, care acum, se poate întoarce mai puternică împotriva corupţilor! Ce va urma este crucial, cum va fi gestionat acest moment şi stare de spirit extraordinare, care pot scrie istorie pentru România!

 • Miza: supremaţia în spaţiul cosmic. Roboţi umanoizi dotaţi cu inteligenţă artificială pentru misiuni civile şi militare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miza: supremaţia în spaţiul cosmic. Roboţi umanoizi dotaţi cu inteligenţă artificială pentru misiuni civile şi militare

  A început o nouă etapă teribil de interesantă în odiseea spaţială: lansarea în spaţiu a robotului umanoid Fedor (în transcrierea engleză, acronim pentru „Final Experimental Demonstration Object Research“), care a ajuns acum pe Staţia Spaţială Internaţională (după primă tentativă nereuşită de arimare), decolând de pe cosmodromul rus de la Baikonur din Kazahstan la bordul unei rachete Soiuz.

 • Da, băieţi, am scris iar despre Halep. Şi despre voi! Citiţi şi gândiţi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Da, băieţi, am scris iar despre Halep. Şi despre voi! Citiţi şi gândiţi!

  Pe lângă performanţa marii noastre campioane, Simona Halep, la care mă aşteptam, cel mai mult m-au impresionat aceşti tineri pe care nu-i cunoşteam! Nici ei nu mă cunoşteau pe mine chiar dacă, ocazional, poate mă mai văzuseră prin sat! În timpul setului doi, între ghemuri, m-am întors şi i-am privit pe tinerii din spatele meu. Nu cu mare atenţie, dat fiind faptul că disputa sportivă şi mai ales, Halep a noastră erau în prim plan.

 • 30 de joburi din viitor şi abilităţile pentru ele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30 de joburi din viitor şi abilităţile pentru ele

  Evoluţiile în inteligenţă artificială, automatizare, big data sau cele mai puţin tehnologice ca trenduri de îmbătrânire a populaţiei au efecte semnificative asupra meseriilor şi activităţii umane în viitor. Roboţii nu vin şi ne iau toate joburile, dar cu siguranţă multe din joburile clasice sunt în pericol de transformări semnificative pe perioada următoarelor decade.

 • Generaţii pierdute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţii pierdute

  O realitate cruntă, dar adevărată! Se întâmplă în România actuală! Aici unde se vorbeşte mult despre viitor, despre copii, despre oameni, dar nu se face mai nimic pentru ei! Avem o valoare inestimabilă, o resursă umană pe care alte ţări nu o au, dar pe care în loc să o valorificăm o ajutăm să se piardă! Nu interesează pe nimeni! Doar „perlele“ sunt interesante ca divertisment de sezon!

 • Adevărul Live, ora 12.00. Premieră în România: Congresul internaţional CLIMA, dedicat proiectării construcţiilor viitorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, ora 12.00. Premieră în România: Congresul internaţional CLIMA, dedicat proiectării construcţiilor viitorului

  La Adevărul Live, de la ora 12.00, discutăm cu Cătălin Lungu, de la Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, despre Congresul internaţional CLIMA 2019, care va avea loc la Biblioteca Naţională a României în perioada 26-29 mai. Evenimentul este pentru prima oară organizat în România şi va reuni 1000 de participanţi de pe şase continente.

 • Tu ce faci când ţi se dărâmă casa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tu ce faci când ţi se dărâmă casa?

  În timp ce citeşti acest articol, vreau să te rog să îţi imaginezi ceva. Imaginează-ţi casa în care ai crescut. Gândeşte-te la cele mai frumoase momente din copilăria ta, la joacă fără griji, la familia ta, la amintirile pe care nimeni nu ţi le va şterge.

 • Matei Dobrovie: Românii din Republica Moldova trebuie să înţeleagă că europarlamentarele sunt şi despre viitorul lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Matei Dobrovie: Românii din Republica Moldova trebuie să înţeleagă că europarlamentarele sunt şi despre viitorul lor

  Cetăţenii români din Republica Moldova trebuie să înţeleagă că actualele alegeri europarlamentare sunt şi despre viitorul lor. România şi Republica Moldova au un destin comun în Uniunea Europeană. Chiar dacă Moldova nu face parte din UE, România îi va fi avocat al integrării europene. Declaraţia aparţine deputatului român Matei-Adrian Dobrovie şi a fost făcută în platoul postului TVR Moldova, transmite IPN.