Stiri despre viitor

  294 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ziua ta, îţi promit o
ţară în care să te întorci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ziua ta, îţi promit o ţară în care să te întorci

  Mi-a scris un om că sunt prea cumsecade să fac politică. Un altul, că toţi suntem la fel, vrem putere şi bani. Am auzit asta şi de la oameni de la care nu m-aş fi aşteptat să aud: că vreau putere şi bani.

 • Căutându-l pe Socrate – despre nevoia de schimbare în leadership
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căutându-l pe Socrate – despre nevoia de schimbare în leadership

  Zilele trecute, într-un workshop, întâlnesc un domn aproape de pensie cu o mare dragoste de cărţi şi de istorie. Şi, din vorbă în vorbă, despre sensul vieţii, meseria de coach, principii de colaborare şi binele pe care îl putem face societăţii noastre întrebându-ne ce e drept şi ce valori căutăm, ne oprim la Socrate.

 • Haideţi să scoatem politica românească din noroaie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Haideţi să scoatem politica românească din noroaie

  Ieri am aflat de la doamna Viorica Dăncilă că PSD „a scos ţara din noroaie“ prin programele PNDL I şi II. A amintit că prima fază a programului i se datorează lui Liviu Dragnea, pe vremea când era ministru al Dezvoltării, şi că de PNDL II depinde soarta multor comunităţi.

 • Viitorul uitat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul uitat

  Demult, în 1966, pe vremea cînd faima se potcovea cu 99 de ocale de prafuri şi zbura peste plopi plini de pere, un oarecare John Lennon a exclamat decisiv: sînt mai popular decît Isus! În mai puţin de 30 de ani - spun datele sociologice - Lennon a fost înghiţit de uitare.

 • Erasmus + „Be Brave, Take a Chance“. Viitorul Europei e pe mâini bune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erasmus + „Be Brave, Take a Chance“. Viitorul Europei e pe mâini bune

  De câte ori nu v-a venit în minte o idee de afacere? Pe care unii dintre voi aţi dus-o, poate, la capăt şi ideea a devenit o afacere, în timp ce alţii încă mai visează la ea. Şi câţi dintre voi nu v-aţi dorit să faceţi lumea un loc mai bun şi să rezolvaţi o problemă cu impact social?

 • Rezoluţii pentru România 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezoluţii pentru România 2019

  Bun obiceiul cu listele de rezoluţii (promisiuni) pentru Noul An. Se pare că are vreo 4000 de ani şi a început cu babilonienii (primii care au marcat formal şi trecerea dintre ani). Romanii aveau propria versiune a rezoluţiilor în faţa zeului Ianus. Mai târziu, tradiţia a prins rădăcini şi în creştinism. Pe când o listă de rezoluţii pentru România?

 • Suntem liberi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suntem liberi?

  Acum 29 de ani, la Revoluţie, trăiam într-un orăşel de provincie, într-un apartament cu caloriferele vopsite în verde. Asta îmi vine în minte prima dată despre locul în care am crescut: ziua în care mama a vopsit caloriferele, pentru că nu mai suporta verdele acela urât, cu iz de mucegai.

 • Unde îşi ating tinerii români potenţialul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde îşi ating tinerii români potenţialul

  Am fost zilele trecute la University of Warwick (UK), la invitaţia studenţilor de acolo. Aproape 150 de tineri români studiază acolo. Am rămas două zile şi am vorbit cu câteva zeci dintre ei.

 • VIDEO Filmele în care viitorul a fost anticipat cu precizie. Producţia din 1993 care a ilustrat tragedia produsă la World Trade Center nouă ani mai târziu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Filmele în care viitorul a fost anticipat cu precizie. Producţia din 1993 care a ilustrat tragedia produsă la World Trade Center nouă ani mai târziu

  Industria filmului pare însă a-i contrazice pe oamenii de ştiinţă care afirmă că viitorul nu poate fi anticipat cu precizie. Numeroasele producţii conţin aspecte, situaţii politice, sociale sau militare, şi elemente de tehnologie regăsite în realitate câteva decenii mai târziu. Inclusiv tragedia de la 11 septembrie 2001 este ilustrată profetic.

 • Nu există nu poţi, există nu vrei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu există nu poţi, există nu vrei

  Am auzit asta de mii de ori. Mama a crescut într-un bordei, într-o familie de ţigani, într-un sat sărac şi uitat de lume care nu este nici acum electrificat complet. Bunicii nu aveau încălţări şi bunicul nu a avut niciodată o curea pentru pantaloni. Mama avea de mers 6 kilometri până la şcoală, iar iernile din Budrea sunt dure şi cu multă zăpada.

 • Ascuţirea luptei de clasă şi consecinţele ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ascuţirea luptei de clasă şi consecinţele ei

  Lupta de clasă nu mai trebuie să fie nocivă şi distrugătoare. Lupta de clasă trebuie să promoveze valorile, ideile, dialogul, progresul, să unească şi nu să dezbine. Ce drum vor alege românii pentru următoarea sută de ani: vor porni uniţi pe calea unui nou centenar al României sau vor pieri, dezbinaţi şi aruncaţi în negura unor istorii de tristă amintire?

 • Viitorul (sumbru) al cărbunelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul (sumbru) al cărbunelui

  Cărbunele a jucat un rol esenţial în dezvoltarea umanităţii, în revoluţia industrială şi în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a miliarde de oameni de pe întreg globul.

 • Lunile şi anii care vin. Sau niciodată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lunile şi anii care vin. Sau niciodată

  Am obosit. Au trecut atâţia ani. Vine o vreme când te întrebi „cine naiba sunt eu“. Au fost atâtea nopţi de furie şi atâtea zile alergate nici eu nu ştiu prea bine încotro. Au fost atâtea dimineţi în care m-am trezit cu capul în zeci de direcţii diferite şi nu îmi dau seama dacă cele cărora le-am acordat prioritate au fost alegerile corecte.