Stiri despre viitor

  312 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Democraţie sau tejghetăreală?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Democraţie sau tejghetăreală?

  Începe o săptămână ce va fi marcată de evenimente de importanţă maximă. Cele două mari partide ale ţării- PNL şi PSD- se vor confrunta la scenă deschisă, iar confruntarea lor poate fi decisivă nu doar pentru viitorul raporturilor de forţă din viaţa politică, pentru cine va fi la putere şi cine în opoziţie în următorii patru ani, ci şi pentru cine le va conduce pe fiecare dintre ele de aici încolo.

 • Reforma la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reforma la români

  Sunt necesare reformele în România? Răspunsul este unanim: Da! De ce avem nevoie de reforme? Răspunsul este simplu: ca să intrăm în rândul lumii civilizate.

 • Un scenariu plauzibil pentru
viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un scenariu plauzibil pentru viitor

  Motto: „Când duşmanul vine să atace, diviziunile interne sunt cauza ruinării acelui stat. Partidul cel mai slab devine instrumentul invadatorului, iar partidul cel mai tare se vede lispit de totalitatea resurselor naţionale”(Niccolò Machiavelli, 1469-1527).

 • Bârfa şi viitorul copiilor noştri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bârfa şi viitorul copiilor noştri

  Mulţi ani am căutat resurse şi m-am întrebat ce poate să mă ajute cel mai mult în a-mi creşte cei trei copii ca viitori adulţi sănătoşi emoţional, care să ajungă să facă o diferenţă în comunitatea lor, în societate.

 • Ce urmează pentru România după alegerea Laurei Codruţa Kovesi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce urmează pentru România după alegerea Laurei Codruţa Kovesi

  Voturile din Consiliul European, de pe data de 19 septembrie 2019, pentru candidatul român la şefia Parchetului European, îngroapă toate ”ievaluările”, toate încercările disperaţilor de a o lega pe Laura Codruţa Kovesi, care acum, se poate întoarce mai puternică împotriva corupţilor! Ce va urma este crucial, cum va fi gestionat acest moment şi stare de spirit extraordinare, care pot scrie istorie pentru România!

 • Miza: supremaţia în spaţiul cosmic. Roboţi umanoizi dotaţi cu inteligenţă artificială pentru misiuni civile şi militare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miza: supremaţia în spaţiul cosmic. Roboţi umanoizi dotaţi cu inteligenţă artificială pentru misiuni civile şi militare

  A început o nouă etapă teribil de interesantă în odiseea spaţială: lansarea în spaţiu a robotului umanoid Fedor (în transcrierea engleză, acronim pentru „Final Experimental Demonstration Object Research“), care a ajuns acum pe Staţia Spaţială Internaţională (după primă tentativă nereuşită de arimare), decolând de pe cosmodromul rus de la Baikonur din Kazahstan la bordul unei rachete Soiuz.

 • Da, băieţi, am scris iar despre Halep. Şi despre voi! Citiţi şi gândiţi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Da, băieţi, am scris iar despre Halep. Şi despre voi! Citiţi şi gândiţi!

  Pe lângă performanţa marii noastre campioane, Simona Halep, la care mă aşteptam, cel mai mult m-au impresionat aceşti tineri pe care nu-i cunoşteam! Nici ei nu mă cunoşteau pe mine chiar dacă, ocazional, poate mă mai văzuseră prin sat! În timpul setului doi, între ghemuri, m-am întors şi i-am privit pe tinerii din spatele meu. Nu cu mare atenţie, dat fiind faptul că disputa sportivă şi mai ales, Halep a noastră erau în prim plan.

 • 30 de joburi din viitor şi abilităţile pentru ele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30 de joburi din viitor şi abilităţile pentru ele

  Evoluţiile în inteligenţă artificială, automatizare, big data sau cele mai puţin tehnologice ca trenduri de îmbătrânire a populaţiei au efecte semnificative asupra meseriilor şi activităţii umane în viitor. Roboţii nu vin şi ne iau toate joburile, dar cu siguranţă multe din joburile clasice sunt în pericol de transformări semnificative pe perioada următoarelor decade.

 • Generaţii pierdute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţii pierdute

  O realitate cruntă, dar adevărată! Se întâmplă în România actuală! Aici unde se vorbeşte mult despre viitor, despre copii, despre oameni, dar nu se face mai nimic pentru ei! Avem o valoare inestimabilă, o resursă umană pe care alte ţări nu o au, dar pe care în loc să o valorificăm o ajutăm să se piardă! Nu interesează pe nimeni! Doar „perlele“ sunt interesante ca divertisment de sezon!

 • Adevărul Live, ora 12.00. Premieră în România: Congresul internaţional CLIMA, dedicat proiectării construcţiilor viitorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, ora 12.00. Premieră în România: Congresul internaţional CLIMA, dedicat proiectării construcţiilor viitorului

  La Adevărul Live, de la ora 12.00, discutăm cu Cătălin Lungu, de la Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, despre Congresul internaţional CLIMA 2019, care va avea loc la Biblioteca Naţională a României în perioada 26-29 mai. Evenimentul este pentru prima oară organizat în România şi va reuni 1000 de participanţi de pe şase continente.

 • Tu ce faci când ţi se dărâmă casa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tu ce faci când ţi se dărâmă casa?

  În timp ce citeşti acest articol, vreau să te rog să îţi imaginezi ceva. Imaginează-ţi casa în care ai crescut. Gândeşte-te la cele mai frumoase momente din copilăria ta, la joacă fără griji, la familia ta, la amintirile pe care nimeni nu ţi le va şterge.

 • Matei Dobrovie: Românii din Republica Moldova trebuie să înţeleagă că europarlamentarele sunt şi despre viitorul lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Matei Dobrovie: Românii din Republica Moldova trebuie să înţeleagă că europarlamentarele sunt şi despre viitorul lor

  Cetăţenii români din Republica Moldova trebuie să înţeleagă că actualele alegeri europarlamentare sunt şi despre viitorul lor. România şi Republica Moldova au un destin comun în Uniunea Europeană. Chiar dacă Moldova nu face parte din UE, România îi va fi avocat al integrării europene. Declaraţia aparţine deputatului român Matei-Adrian Dobrovie şi a fost făcută în platoul postului TVR Moldova, transmite IPN.

 • România în secolul viitor: „Va rămâne o mare valoare să poţi ieşi la un mic şi o bere“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România în secolul viitor: „Va rămâne o mare valoare să poţi ieşi la un mic şi o bere“

  În timp ce prezentul nu le îngăduie românilor să-şi privească propriul viitor cu prea mult optimism, când se gândesc la soarta urmaşilor îndepărtaţi, perspectiva se luminează puternic. De la calcularea şanselor relaţiilor de cuplu, la comunicarea prin holograme şi până la micro-roboţi capabili să vindece aproape toate bolile omului- astfel de elemente vor alcătui, în viziunea cetăţenilor de astăzi, societatea românilor de peste 100 de ani.

 • Îndemn către tineri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îndemn către tineri

  Ce i-aş spune unui elev de 18 ani, aflat la început de drum? Nu-ţi vinde sufletul. Poartă cu umilinţă straiele demnităţii. Priveşte viitorul mai încrezător. Trupul musteşte acum de poftă şi vigoare: struneşte-l prin sport şi mişcare. Pielea feţei tale e netedă şi curată: n-o îmbătrâni prematur. Ochii sunt vioi, deci pot citi zilnic o carte.

 • De ziua ta, îţi promit o
ţară în care să te întorci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ziua ta, îţi promit o ţară în care să te întorci

  Mi-a scris un om că sunt prea cumsecade să fac politică. Un altul, că toţi suntem la fel, vrem putere şi bani. Am auzit asta şi de la oameni de la care nu m-aş fi aşteptat să aud: că vreau putere şi bani.

 • Căutându-l pe Socrate – despre nevoia de schimbare în leadership
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căutându-l pe Socrate – despre nevoia de schimbare în leadership

  Zilele trecute, într-un workshop, întâlnesc un domn aproape de pensie cu o mare dragoste de cărţi şi de istorie. Şi, din vorbă în vorbă, despre sensul vieţii, meseria de coach, principii de colaborare şi binele pe care îl putem face societăţii noastre întrebându-ne ce e drept şi ce valori căutăm, ne oprim la Socrate.

 • Haideţi să scoatem politica românească din noroaie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Haideţi să scoatem politica românească din noroaie

  Ieri am aflat de la doamna Viorica Dăncilă că PSD „a scos ţara din noroaie“ prin programele PNDL I şi II. A amintit că prima fază a programului i se datorează lui Liviu Dragnea, pe vremea când era ministru al Dezvoltării, şi că de PNDL II depinde soarta multor comunităţi.

 • Viitorul uitat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul uitat

  Demult, în 1966, pe vremea cînd faima se potcovea cu 99 de ocale de prafuri şi zbura peste plopi plini de pere, un oarecare John Lennon a exclamat decisiv: sînt mai popular decît Isus! În mai puţin de 30 de ani - spun datele sociologice - Lennon a fost înghiţit de uitare.

 • Erasmus + „Be Brave, Take a Chance“. Viitorul Europei e pe mâini bune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erasmus + „Be Brave, Take a Chance“. Viitorul Europei e pe mâini bune

  De câte ori nu v-a venit în minte o idee de afacere? Pe care unii dintre voi aţi dus-o, poate, la capăt şi ideea a devenit o afacere, în timp ce alţii încă mai visează la ea. Şi câţi dintre voi nu v-aţi dorit să faceţi lumea un loc mai bun şi să rezolvaţi o problemă cu impact social?

 • Rezoluţii pentru România 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezoluţii pentru România 2019

  Bun obiceiul cu listele de rezoluţii (promisiuni) pentru Noul An. Se pare că are vreo 4000 de ani şi a început cu babilonienii (primii care au marcat formal şi trecerea dintre ani). Romanii aveau propria versiune a rezoluţiilor în faţa zeului Ianus. Mai târziu, tradiţia a prins rădăcini şi în creştinism. Pe când o listă de rezoluţii pentru România?

 • Suntem liberi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suntem liberi?

  Acum 29 de ani, la Revoluţie, trăiam într-un orăşel de provincie, într-un apartament cu caloriferele vopsite în verde. Asta îmi vine în minte prima dată despre locul în care am crescut: ziua în care mama a vopsit caloriferele, pentru că nu mai suporta verdele acela urât, cu iz de mucegai.

 • Unde îşi ating tinerii români potenţialul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde îşi ating tinerii români potenţialul

  Am fost zilele trecute la University of Warwick (UK), la invitaţia studenţilor de acolo. Aproape 150 de tineri români studiază acolo. Am rămas două zile şi am vorbit cu câteva zeci dintre ei.

 • VIDEO Filmele în care viitorul a fost anticipat cu precizie. Producţia din 1993 care a ilustrat tragedia produsă la World Trade Center nouă ani mai târziu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Filmele în care viitorul a fost anticipat cu precizie. Producţia din 1993 care a ilustrat tragedia produsă la World Trade Center nouă ani mai târziu

  Industria filmului pare însă a-i contrazice pe oamenii de ştiinţă care afirmă că viitorul nu poate fi anticipat cu precizie. Numeroasele producţii conţin aspecte, situaţii politice, sociale sau militare, şi elemente de tehnologie regăsite în realitate câteva decenii mai târziu. Inclusiv tragedia de la 11 septembrie 2001 este ilustrată profetic.