Stiri despre viitor

  286 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Unde îşi ating tinerii români potenţialul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde îşi ating tinerii români potenţialul

  Am fost zilele trecute la University of Warwick (UK), la invitaţia studenţilor de acolo. Aproape 150 de tineri români studiază acolo. Am rămas două zile şi am vorbit cu câteva zeci dintre ei.

 • VIDEO Filmele în care viitorul a fost anticipat cu precizie. Producţia din 1993 care a ilustrat tragedia produsă la World Trade Center nouă ani mai târziu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Filmele în care viitorul a fost anticipat cu precizie. Producţia din 1993 care a ilustrat tragedia produsă la World Trade Center nouă ani mai târziu

  Industria filmului pare însă a-i contrazice pe oamenii de ştiinţă care afirmă că viitorul nu poate fi anticipat cu precizie. Numeroasele producţii conţin aspecte, situaţii politice, sociale sau militare, şi elemente de tehnologie regăsite în realitate câteva decenii mai târziu. Inclusiv tragedia de la 11 septembrie 2001 este ilustrată profetic.

 • Nu există nu poţi, există nu vrei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu există nu poţi, există nu vrei

  Am auzit asta de mii de ori. Mama a crescut într-un bordei, într-o familie de ţigani, într-un sat sărac şi uitat de lume care nu este nici acum electrificat complet. Bunicii nu aveau încălţări şi bunicul nu a avut niciodată o curea pentru pantaloni. Mama avea de mers 6 kilometri până la şcoală, iar iernile din Budrea sunt dure şi cu multă zăpada.

 • Ascuţirea luptei de clasă şi consecinţele ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ascuţirea luptei de clasă şi consecinţele ei

  Lupta de clasă nu mai trebuie să fie nocivă şi distrugătoare. Lupta de clasă trebuie să promoveze valorile, ideile, dialogul, progresul, să unească şi nu să dezbine. Ce drum vor alege românii pentru următoarea sută de ani: vor porni uniţi pe calea unui nou centenar al României sau vor pieri, dezbinaţi şi aruncaţi în negura unor istorii de tristă amintire?

 • Viitorul (sumbru) al cărbunelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul (sumbru) al cărbunelui

  Cărbunele a jucat un rol esenţial în dezvoltarea umanităţii, în revoluţia industrială şi în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a miliarde de oameni de pe întreg globul.

 • Lunile şi anii care vin. Sau niciodată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lunile şi anii care vin. Sau niciodată

  Am obosit. Au trecut atâţia ani. Vine o vreme când te întrebi „cine naiba sunt eu“. Au fost atâtea nopţi de furie şi atâtea zile alergate nici eu nu ştiu prea bine încotro. Au fost atâtea dimineţi în care m-am trezit cu capul în zeci de direcţii diferite şi nu îmi dau seama dacă cele cărora le-am acordat prioritate au fost alegerile corecte.

 • Vulnerabilităţile UE şi aterizarea cu picioarele pe pământ: Viitorul posibil al Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vulnerabilităţile UE şi aterizarea cu picioarele pe pământ: Viitorul posibil al Europei

  Proiectul european a fost întotdeauna rezultatul unei viziuni, a unor vizionari, a unor lideri de excepţie, capabili să convingă statele europene, pe proprii concetăţeni şi să dirijeze spre o realitate plăsmuită din imagini şi aspiraţii, bazată pe principii şi valori comune, cu largă respiraţie etică. De unde şi valenţa idealistă a unui asemenea proiect, dar şi crearea de aşteptări şi speranţe nemăsurate.

 • Clujul este primul oraş din estul Europei finanţat de la Bruxelles pentru pregătirea revoluţiei industriale 4.0. Ce presupun proiectele de 5,6 milioane de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clujul este primul oraş din estul Europei finanţat de la Bruxelles pentru pregătirea revoluţiei industriale 4.0. Ce presupun proiectele de 5,6 milioane de euro

  Cluj-Napoca este unul dintre cele 22 de oraşe care vor beneficia de o finanţare totală de 92 milioane de euro, prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR), pentru soluţii inovatoare în ceea ce priveşte abordarea unor provocări urbane, cum ar fi calitatea aerului, schimbările climatice, locuinţele, locurile de muncă şi competenţele pentru economia locală.

 • VIDEO BMW Vision iNEXT - un gând din viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO BMW Vision iNEXT - un gând din viitor

  BMW Vision iNEXT - Foarte automatizat, fără emisii şi complet conectat, concept carul reuneşte, pentru prima dată, domeniile de inovaţie strategice ale BMW Group într-un Vision Vehicle. În acelaşi timp răspunde la o întrebare esenţială: "Cum va arata un automobil care se poate deplasa atât autonom, cât şi condus de utilizator?"

 • Ce joburi dispar în viitor şi cum ne vor ajuta roboţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce joburi dispar în viitor şi cum ne vor ajuta roboţii

  Ce vrei să te faci când o să ajungi mare? Este întrebarea care li se pune cel mai des copiilor. Indiferent de răspuns, e greu de anticipat ce le rezervă viitorul micuţilor noştri pentru că atunci când vor ajunge la maturitate, mulţi ar putea să facă meserii care, deocamdată, nu au fost inventate.

 • Despre România (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre România (II)

  În ultimii ani, am urmărit cu atenţie discursul tipic al politicianului român. Discursurile echilibrate, bine argumentate, menite să găsească soluţii au fost excepţionale prin absenţă. Predominante sunt discursurile ilogice, manipulative, arogante şi, nu rar, apocaliptice.

 • Despre România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre România

  Cred că România, odată cu schimbarea clasei politice, îşi va putea atinge rapid potenţialul. Cred că discuţiile bine argumentate, purtate de experţi, vor înlocui scandalul aproape permanent în care trăim azi. Cred că avem nevoie de partide puternice conduse nu de lideri mesianici, ci de grupuri de oameni deştepţi, profesionişti şi oneşti. Voi face tot posibilul să ajungem acolo.

 • Convinge-mă: de ce să intru în politică?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Convinge-mă: de ce să intru în politică?

  Am din ce în ce mai des discuţia asta. Am avut discuţii relativ similare şi în guvernul technocrat, când o mulţime de oameni foarte bine intenţionaţi, dar şi alţii foarte vocali, preocupaţi de binele tărişoarei şi gata de orice sacrificiu, deveneau brusc loviţi de incapacitate când auzeau de problemele sistemice, orarul de lucru şi mai ales de plata la guvern sau în ministere.