Stiri despre viitor

  305 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Da, băieţi, am scris iar despre Halep. Şi despre voi! Citiţi şi gândiţi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Da, băieţi, am scris iar despre Halep. Şi despre voi! Citiţi şi gândiţi!

  Pe lângă performanţa marii noastre campioane, Simona Halep, la care mă aşteptam, cel mai mult m-au impresionat aceşti tineri pe care nu-i cunoşteam! Nici ei nu mă cunoşteau pe mine chiar dacă, ocazional, poate mă mai văzuseră prin sat! În timpul setului doi, între ghemuri, m-am întors şi i-am privit pe tinerii din spatele meu. Nu cu mare atenţie, dat fiind faptul că disputa sportivă şi mai ales, Halep a noastră erau în prim plan.

 • 30 de joburi din viitor şi abilităţile pentru ele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30 de joburi din viitor şi abilităţile pentru ele

  Evoluţiile în inteligenţă artificială, automatizare, big data sau cele mai puţin tehnologice ca trenduri de îmbătrânire a populaţiei au efecte semnificative asupra meseriilor şi activităţii umane în viitor. Roboţii nu vin şi ne iau toate joburile, dar cu siguranţă multe din joburile clasice sunt în pericol de transformări semnificative pe perioada următoarelor decade.

 • Generaţii pierdute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţii pierdute

  O realitate cruntă, dar adevărată! Se întâmplă în România actuală! Aici unde se vorbeşte mult despre viitor, despre copii, despre oameni, dar nu se face mai nimic pentru ei! Avem o valoare inestimabilă, o resursă umană pe care alte ţări nu o au, dar pe care în loc să o valorificăm o ajutăm să se piardă! Nu interesează pe nimeni! Doar „perlele“ sunt interesante ca divertisment de sezon!

 • Adevărul Live, ora 12.00. Premieră în România: Congresul internaţional CLIMA, dedicat proiectării construcţiilor viitorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live, ora 12.00. Premieră în România: Congresul internaţional CLIMA, dedicat proiectării construcţiilor viitorului

  La Adevărul Live, de la ora 12.00, discutăm cu Cătălin Lungu, de la Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, despre Congresul internaţional CLIMA 2019, care va avea loc la Biblioteca Naţională a României în perioada 26-29 mai. Evenimentul este pentru prima oară organizat în România şi va reuni 1000 de participanţi de pe şase continente.

 • Tu ce faci când ţi se dărâmă casa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tu ce faci când ţi se dărâmă casa?

  În timp ce citeşti acest articol, vreau să te rog să îţi imaginezi ceva. Imaginează-ţi casa în care ai crescut. Gândeşte-te la cele mai frumoase momente din copilăria ta, la joacă fără griji, la familia ta, la amintirile pe care nimeni nu ţi le va şterge.

 • Matei Dobrovie: Românii din Republica Moldova trebuie să înţeleagă că europarlamentarele sunt şi despre viitorul lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Matei Dobrovie: Românii din Republica Moldova trebuie să înţeleagă că europarlamentarele sunt şi despre viitorul lor

  Cetăţenii români din Republica Moldova trebuie să înţeleagă că actualele alegeri europarlamentare sunt şi despre viitorul lor. România şi Republica Moldova au un destin comun în Uniunea Europeană. Chiar dacă Moldova nu face parte din UE, România îi va fi avocat al integrării europene. Declaraţia aparţine deputatului român Matei-Adrian Dobrovie şi a fost făcută în platoul postului TVR Moldova, transmite IPN.

 • România în secolul viitor: „Va rămâne o mare valoare să poţi ieşi la un mic şi o bere“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România în secolul viitor: „Va rămâne o mare valoare să poţi ieşi la un mic şi o bere“

  În timp ce prezentul nu le îngăduie românilor să-şi privească propriul viitor cu prea mult optimism, când se gândesc la soarta urmaşilor îndepărtaţi, perspectiva se luminează puternic. De la calcularea şanselor relaţiilor de cuplu, la comunicarea prin holograme şi până la micro-roboţi capabili să vindece aproape toate bolile omului- astfel de elemente vor alcătui, în viziunea cetăţenilor de astăzi, societatea românilor de peste 100 de ani.

 • Îndemn către tineri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îndemn către tineri

  Ce i-aş spune unui elev de 18 ani, aflat la început de drum? Nu-ţi vinde sufletul. Poartă cu umilinţă straiele demnităţii. Priveşte viitorul mai încrezător. Trupul musteşte acum de poftă şi vigoare: struneşte-l prin sport şi mişcare. Pielea feţei tale e netedă şi curată: n-o îmbătrâni prematur. Ochii sunt vioi, deci pot citi zilnic o carte.

 • De ziua ta, îţi promit o
ţară în care să te întorci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ziua ta, îţi promit o ţară în care să te întorci

  Mi-a scris un om că sunt prea cumsecade să fac politică. Un altul, că toţi suntem la fel, vrem putere şi bani. Am auzit asta şi de la oameni de la care nu m-aş fi aşteptat să aud: că vreau putere şi bani.

 • Căutându-l pe Socrate – despre nevoia de schimbare în leadership
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căutându-l pe Socrate – despre nevoia de schimbare în leadership

  Zilele trecute, într-un workshop, întâlnesc un domn aproape de pensie cu o mare dragoste de cărţi şi de istorie. Şi, din vorbă în vorbă, despre sensul vieţii, meseria de coach, principii de colaborare şi binele pe care îl putem face societăţii noastre întrebându-ne ce e drept şi ce valori căutăm, ne oprim la Socrate.

 • Haideţi să scoatem politica românească din noroaie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Haideţi să scoatem politica românească din noroaie

  Ieri am aflat de la doamna Viorica Dăncilă că PSD „a scos ţara din noroaie“ prin programele PNDL I şi II. A amintit că prima fază a programului i se datorează lui Liviu Dragnea, pe vremea când era ministru al Dezvoltării, şi că de PNDL II depinde soarta multor comunităţi.

 • Viitorul uitat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul uitat

  Demult, în 1966, pe vremea cînd faima se potcovea cu 99 de ocale de prafuri şi zbura peste plopi plini de pere, un oarecare John Lennon a exclamat decisiv: sînt mai popular decît Isus! În mai puţin de 30 de ani - spun datele sociologice - Lennon a fost înghiţit de uitare.

 • Erasmus + „Be Brave, Take a Chance“. Viitorul Europei e pe mâini bune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Erasmus + „Be Brave, Take a Chance“. Viitorul Europei e pe mâini bune

  De câte ori nu v-a venit în minte o idee de afacere? Pe care unii dintre voi aţi dus-o, poate, la capăt şi ideea a devenit o afacere, în timp ce alţii încă mai visează la ea. Şi câţi dintre voi nu v-aţi dorit să faceţi lumea un loc mai bun şi să rezolvaţi o problemă cu impact social?