Stiri despre victor ioan frunza

  68 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Minunaţi
piloţi de încercare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minunaţi piloţi de încercare

  Premiera absolută a piesei „Doi pe un balansoar”de William Gibson a avut loc în anul 1957. Scrierea a devenit într-un interval record de timp ceea ce fără probleme ar putea fi numit o “o piesă-cult”. Aceasta în pofida faptului că un critic, probabil mai scorţos, care scria pe vremea aceea la prestigiosul „New York Times”, găsea de cuviinţă să aprecieze că „asemenea balansoarului, piesa balansează între strălucire şi mediocritate”.

 • Nebunie, libertate, sinucidere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nebunie, libertate, sinucidere

  Mărturisesc că, urmărind preţ de aproape două ore spectacolul cu piesa „Henric al IV-lea“ de Luigi Pirandello. în atât de inspirata montare a regizorului Victor Ioan Frunză, în rafinatul decor al Adrianei Grand, cu elementul-cheie tabla de sah, totul însoţit, desăvârşit, dar şi pus în ramă de inspirata muzică creată de Cári Tibor interpretată „live“ de orchestra condusă de compozitor, am fost puţin interesat de cantitatea lui de „pirandellism“.

 • Contra maşinăriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Contra maşinăriei

  În 1962 apărea romanul lui Ken Kessey, rapid devenit bestseller, roman căruia, 12 ani mai târziu, Dale Wasserman avea să-i schimbe în mod fundamental croiul, transformându-l într-un text de teatru al cărui impact la marele public sporea şi datorită prezenţei în distribuţia premierei absolute a marelui actor Kirk Douglas.

 • Programul spectacolelor selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programul spectacolelor selecţionate în Festivalul Naţional de Teatru 2018

  A fost anunţat programul ediţiei din acest an a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) care va debuta pe 19 octombrie. Cea de-a 28-a ediţie îi va fi dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu (80 de ani) care, prin propunerile sale artistice şi prin activitatea susţinută dedicată învăţământului teatral şi sceni, în integralitatea ei, a influenţat profund teatrul românesc în ultimii 50 de ani.

 • Hamlet -
actorul, Hamlet - lucidul, Hamlet - cruciatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hamlet - actorul, Hamlet - lucidul, Hamlet - cruciatul

  1.Se prea poate să aibă dreptate cei ce vorbesc despre inutilitatea aşa-numitului complex Hamlet. În fond de ce să se stârnească atâtea aşteptări, atâtea spaime, atâtea controverse care apar chiar înaintea primei ridicări de cortină a unei noi premiere cu atât de cunoscuta piesă shakespeariană.

 • Romeo şi Julieta, iubindu-se şi murind sub ochii noştri
pentru a patruzecişişasea oară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romeo şi Julieta, iubindu-se şi murind sub ochii noştri pentru a patruzecişişasea oară

  O prezenţă, din păcate, de doar câteva zile, la cea de-a treia ediţie a Festivalului de teatru pentru adolescenţi Teen Fest, organizat de Teatrul bucureştean „Excelsior“, mi-a oferit prilejul de a vedea un spectacol mai vechi. Cel cu Romeo şi Julieta, pus în scenă de regizorul Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand şi celebra, minunata lor „trupă fără nume“ la „Metropolis“.

 • Gala Premiilor UNITER – Ediţia a XXV a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala Premiilor UNITER – Ediţia a XXV a

  Nu ştiu în ce măsură a fost vorba despre un fapt deliberat sau doar despre o simplă coincidenţă, fără doar şi poate mai mult decât fericită, însă mi se pare extrem de important faptul că a XXV a ediţie a Galei Premiilor UNITER a avut loc la Timişoara.

 • Teatrul românesc şi fiul său risipitor, Victor Ioan Frunză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul românesc şi fiul său risipitor, Victor Ioan Frunză

  Gala UNITER 2017 a fost mai mult ca niciodată o reuniune de familie. Un personaj important a fost anul acesta Timişoara, frumosul oraş care se pregăteşte mândru, căci, nu-i aşa, Banatu-i fruncea, să devină capitală europeană a culturii în anul 2021.

 • Spectacolul
în care te întâlneşti cu Făt-Frumos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul în care te întâlneşti cu Făt-Frumos

  Nu ştiu în ce măsură a fost în intenţia regizorului Victor Ioan Frunză ca prin spectacolul cu Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, montat la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti, să arate cât de îndreptăţit era Constantin Noica să afirme că basmul omonim exprimă sentimentul românesc al fiinţei.

 • Arta
prostirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arta prostirii

  Când în urmă cu aproape doi scriam despre spectacolul cu piesa lui Mihail Sebastian Steaua fără nume, montat de Victor Ioan Frunză, în scenografia Adrianei Grand, la Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Bălcescu din Bucureşti, simţeam nevoia de a-mi începe însemnările printr-o mărturisire.

 • Regizorul Victor Ioan Frunză: „Tinerii de care se
face atâta strigare nu au unde să se manifeste“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Victor Ioan Frunză: „Tinerii de care se face atâta strigare nu au unde să se manifeste“

  FORMATOR Regizorul Victor Ioan Frunză, care a iniţiat  o trupă extraordinară de actori la Centrul Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu“, din cauza vitregiilor politice s-a mutat cu aceştia la Teatrul Metropolis, unde în această toamnă va avea două premiere:  „Amadeus“, de Peter Shaffer, şi „O scrisoare pierdută“, de I.L. Caragiale.