Stiri despre viata la tara

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Măgarul lui Ion a lu Mielu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măgarul lui Ion a lu Mielu

  În unele locuri, pare că nici oameni nu au trăit, parcă nici case nu au fost! Timpul şi vremurile au şters de pe faţa pământului oameni şi case! Nicu pare atipic într-o vreme când viaţa la ţară nu mai este ce a fost, iar tot mai puţinii locuitori ai satelor mai pot fi numiţi ţărani. Munceşte ca un rob, pe lângă serviciul modest pe care îl are la fermă. Se mai încăpăţânează să mai ţină cal căruţă, vacă, porci, ”cât mai pot!”, zice.

 • Românul care a lăsat Londra pentru o viaţă liniştită într-un sat de munte din Apuseni: „Majoritatea celor de la oraş trăiesc aidoma unor roboţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românul care a lăsat Londra pentru o viaţă liniştită într-un sat de munte din Apuseni: „Majoritatea celor de la oraş trăiesc aidoma unor roboţi“

  Până la 32 de ani, Andy Hertz, originar din Săvârşin, a avut profilul tinerilor români care şi-au dorit să-şi facă un viitor mai bun peste graniţele ţării. A lucrat şase ani în capitala Angliei, unde avea un serviciu bine plătit şi se bucura de tot confortul şi beneficiile oferite de unul dintre cele mai mari oraşe ale lumii.

 • Viaţa la ţară, în Maramureş. Cum să trăieşti autonom, doar din ce cultivi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa la ţară, în Maramureş. Cum să trăieşti autonom, doar din ce cultivi

  Mii de turişti aleg, an de an, să vadă satele autentice din Maramureş, acolo unde viaţa se derulează după modele şi tradiţii nealterate, păstrate din generaţii în generaţii. Fără să fie interesaţi să-şi „vândă imaginea”, membrii unei familii din Groşii Ţibleşului ne oferă un crâmpei din viaţa lor de zi cu zi.

 • Doi tineri au dat viaţa stresantă de la oraş pe liniştea de la sat, iar acum vor să facă agroturism în Maramureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi tineri au dat viaţa stresantă de la oraş pe liniştea de la sat, iar acum vor să facă agroturism în Maramureş

  Doi tineri din Oradea au renunţat la tot ce înseamnă viaţa agitată de la oraş şi s-au mutat la ţară. Ei au ales să se mute într-un sat din Maramureş, într-o casă din lemn, veche, pe care au recondiţionat-o şi vor să trăiască sănătos, să consume doar alimentele din producţia proprie. Şi pentru că sunt atât de încântaţi de idee, vor să împărtăşească şi cu alţii stilul lor de viaţă, astfel că vor să facă agroturism în satul Breb.

 • Vecina mea de la ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vecina mea de la ţară

  Stând pe prispă în zilele de vară, o aud de peste gard bodogănind şi răstindu-se la orătăniile din curte sau o văd cum iese în faţa porţii să întâmpine vaca venind agale de la păscut. E trecută de 70 de ani şi nu stă o clipă toată ziua.

 • Minunea de la Telciu: „Miza principală a acestui proiect este o mai bună cunoaştere şi înţelegere a lumii satului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minunea de la Telciu: „Miza principală a acestui proiect este o mai bună cunoaştere şi înţelegere a lumii satului“

  Încerc să ocolesc pe cît se poate evenimentele mari din oraşele fanion, festivaluri etc. Pe cît se poate :) Mă interesează însă foarte mult evenimentele bune din orăşelele mici. Cred că e timpul să împingem totul dinspre centru spre periferie. Şi tot descoper lucruri excepţionale, în zone de unde nu te aştepţi, făcute de oameni deosebiţi cu resurse minime.

 • Satele din Maramureş, „vedete” în presa britanică: „Condiţiile
medievale în care localnicii muncesc, sărbătoresc şi trăiesc” VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Satele din Maramureş, „vedete” în presa britanică: „Condiţiile medievale în care localnicii muncesc, sărbătoresc şi trăiesc” VIDEO

  Fotograful român Alex Robciuc a surprins frumuseţea idilică a satelor din Maramureş într-o serie de fotografii spectaculoase, publicată în ziarul britanic „Daily Mail”. Articolul vorbeşte despre strădania oamenilor care vor să păstreze vii tradiţiile, dar şi despre dorinţa localnicilor de a duce o viaţă simplă, nealterată de tehnologia modernă.

 • Salamul te bagă-n boală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salamul te bagă-n boală

  Cu vreo 20 de ani înaintea raportului OMS, afumătoarea bunicului gemea de mulţi metri de cârnaţi de porc, de tobă, vereş (sângerete) şi de măietec (Leberwurst). Murăturile erau un deliciu iute ardelenesc, iar legumele din grădină, ale căror seminţe erau păstrate cu grijă an de an, erau suculente, mari şi cu o tentă de dulceaţă greu de explicat altfel decât prin a spune că trimitea o gâdilitură plăcută de la palatin în jos, pe şira spinării.

 • Cum trăiau bunicii noştri acum o sută de ani. Satul din Valea Dunării s-a mutat la muzeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum trăiau bunicii noştri acum o sută de ani. Satul din Valea Dunării s-a mutat la muzeu

  Parfumul de odinioară al satului din valea Dunării poate fi regăsit la Galeriile Arcadia. Aglomeraţia urbană şi secolul vitezei pot fi schimbate uşor cu viaţa liniştită de la ţară din urmă cu o sută de ani. Chiar în centrul oraşului, oamenii au ocazia să păşească într-o lume uitată în care obiceiurile erau păstrate cu sfinţenie.

 • VIDEO ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Sfaturi de la bătrânii din Sârbi pentru
viitorul preşedinte al României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Sfaturi de la bătrânii din Sârbi pentru viitorul preşedinte al României

  Bătrânii din satul maramureşean Sârbi dau şi ei sfaturi viitorului preşedinte al României cu ocazia ALEGERILOR PREZIDENŢIALE 2014 care au loc în această zi. Ei nu cer prea multe, ci doar să le dea ce le trebuie, că oricum se trăieşte mai bine ca în vremurile de demult. "Amu sunt cărnuri şi salamuri, nu cum era demult" - susţin bătrânii.

 • Viaţa la ţară, experimentată pentru o zi de către elevi şi poliţişti din Brăila FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa la ţară, experimentată pentru o zi de către elevi şi poliţişti din Brăila FOTO

  Poliţiştii compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi cei ai Postului de Poliţie Comunală Vădeni i-au întâmpinat cu sfaturi şi recomandări preventive, pentru petrecerea în siguranţă a zilelor de vacanţă, pe elevii claselor a VIII-a de la şcolile din localităţile Baldovineşti şi Viziru, care au susţinut prima probă la evaluarea naţională 2013.

 • 60 de copii din Braşov descoperă viaţa la ţară, la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  60 de copii din Braşov descoperă viaţa la ţară, la Sibiu

  60 de copii din cartierul Tractorul din Braşov pleacă mâine în vacanţă la bunicii de la ţara, la Cisnădioara, judeţul Sibiu, în cadrul proiectului cu acelaşi nume, organizat de Asociaţia Colors în parteneriat cu Şcoala generală nr. 13 Braşov şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret Sibiu şi finanţat de programul Tineret în Acţiune şi sponsori.

 • Ţăranii vechi şi noi. Blestemul pământului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţăranii vechi şi noi. Blestemul pământului

  Din an în an, prăpastia dintre generaţiile satului se adânceşte şi mai mult. Ţăranii de altă dată mai pot fi găsiţi doar printre bătrânii satului. Cei tineri se pregătesc să plece. Gogu lu’ Dumnezeu, din Văleni-Olt, iubeşte pământul de 76 de ani. De când s-a născut. La două case mai încolo, tânărul chiabur Ion Belu vrea să vândă averea moştenită şi să fugă la oraş.

 • Pietrenii, tentaţi să se mute la ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pietrenii, tentaţi să se mute la ţară

  Primarii de lângă Piatra Neamţ au lotizat suprafeţe însemnate de teren, pe care le scot la licitaţie. Parcele de 500 şi 1.000 de metri pătraţi din comunele Alexandru cel Bun şi Gârcina sunt vândute cu preţuri între 3.000 şi 6.500 de euro.

Modifică Setările