Stiri despre vestigii

  69 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Călăraşi: Vestigii arheologice găsite la gropile de împrumut ale Autostrăzii Soarelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Călăraşi: Vestigii arheologice găsite la gropile de împrumut ale Autostrăzii Soarelui

  Când a început să se construiască Autostrada Soarelui, în urma săpăturilor efectuate de firmele contractate pentru găsirea obiectelor, s-au găsit 30 de vestigii arheologice. Au fost descoperite vestigii arheologice începând cu epoca neolitică, aparţinând culturii Boian-Giuleşti din mileniile V-VI înainte de Hristos.

 • Botoşani: Vestigii de Cucuteni îngropate sub muzeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Botoşani: Vestigii de Cucuteni îngropate sub muzeu

  Peste 300 de saci cu fragmente din ceramică neolitică zac în subsolul Muzeului de Istorie pentru că nu pot fi restaurate. Singurul restaurator de ceramică al instituţiei ar avea nevoie de o viaţă întreagă, dar şi de mulţi bani pentru refacerea acestor comori.

 • Slobozia: Biserica din Stroeşti a rezistat furiei apelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: Biserica din Stroeşti a rezistat furiei apelor

  La începutul anilor 90, legenda bisericii a cărei turlă se zărea din apă a atras o mulţime de curioşi la Fierbinţi. Toţi voiau să vadă biserica din lac. Lăcaşul a fost distrus în anii '80, urmare a amenajării în zonă a lacului de acumulare de la barajul Dridu. Localnicii au încercat să salveze monumentul cât au putut. Cu forţe proprii, ei au construit o nouă biserică.

 • Botoşani: Vestigii de şase secole acoperite de Primărie cu asfalt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Botoşani: Vestigii de şase secole acoperite de Primărie cu asfalt

  Cele şase cuptoare descoperite anul trecut în timpul unor lucrări în Centrul Vechi vor fi acoperite cu asfalt pentru că municipalitatea nu are bani ca să amenajeze un mic muzeu. În locul muzeului, care ar fi costat cel mult 100.000 de euro, va fi amenajată o parcare cu plată, pentru zece maşini.

Modifică Setările