Stiri despre verzi

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Liderul Verzilor din PE: Spectacolul pe care ni-l dă Guvernul dumneavoastră nu este la înălţimea Europei şi nici a României. România merită ceva mai bun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderul Verzilor din PE: Spectacolul pe care ni-l dă Guvernul dumneavoastră nu este la înălţimea Europei şi nici a României. România merită ceva mai bun

  Phillipe Lamberts, liderul grupului Verzilor din Parlamentul European, a criticat dur Guvernul României, în cadrul dezbaterilor privind încheierea preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, acuzând Executivul de la Bucureşti pentru reprimarea protestului din 10 august, din Piaţa Victoriei.

 • Românii au ales Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii au ales Europa

  E o victorie a democraţiei şi a valorilor europene în România: prin validarea referendumului pentru justiţie, prin prezenţa la europarlamentare şi prin rezultatul alegerilor. Am dovedit, ca popor, o maturitate democratică mult peste calculele unora din politicieni. De acum, jocul de putere se resetează în 3. Unii ajunşi la un minim istoric, alţii la un scor nesperat - cu toţii, sub presiunea populară pentru celelalte rânduri de alegeri.

 • Partidele tradiţionale pierd teren în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidele tradiţionale pierd teren în Europa

  Peisajul politic se schimbă tot mai mult în contextul în care formaţiunile consacrate nu mai reuşesc să-şi convingă alegătorii, care vor soluţii concrete.

 • Presedinţia bulgară a UE, torpilată de naţionalişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presedinţia bulgară a UE, torpilată de naţionalişti

  Bulgaria este prinsă într-un scandal european chiar în timpul exercitării preşedinţiei rotative a Uniunii Europene, după declaraţiile vicepemierului bulgar cu privire la o eventuală expulzare a europarlamentarului Ska Keller.

 • Germania, în impas. Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare au eşuat. Ce urmează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania, în impas. Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare au eşuat. Ce urmează

  Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare între CDU-CSU, Verzi şi liberali (FDP), singura variantă posibilă după ce social-democraţii au anunţat imediat după alegerile din septembrie că vor intra în opoziţie, au eşuat. În această situaţie fără precedent în Germania postbelică, preşedintele Steinmeier a chemat partidele la consultări în zilele următoare.

 • Germania: Principalele obstacole în formarea unei „coaliţii Jamaica“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: Principalele obstacole în formarea unei „coaliţii Jamaica“

  După alegerile legislative federale din Germania, care nu au adus majoritatea niciunei formaţiuni politice, se impune formarea unei coaliţii de guvernare. Cum social-democraţii vor să intre în opoziţie, se vorbeşte intens despre o aşa-numită „coaliţie Jamaica“ între conservatori, liber-democraţi şi ecologişti. Dar formarea unei astfel de alianţe nu este uşoară, având în vedere că partidele mici nu dau dovadă de prea multă flexibilitate.

 • Rezultatele definitive ale alegerilor din Germania. Merkel rămâne la putere, dar extrema-dreaptă îi va face dificilă guvernarea VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezultatele definitive ale alegerilor din Germania. Merkel rămâne la putere, dar extrema-dreaptă îi va face dificilă guvernarea VIDEO

  Blocul conservator (CDU/CSU) al cancelarului Angela Merkel a obţinut primul loc în alegerile legislative de duminică din Germania, cu 33% din voturi. Socialiştii lui Martin Schultz au înregistrat cel mai mic rezultat din toată istoria lor: 20,5 la sută, urmaţi, suprinzător de Alternativa pentru Germania (AfD), formaţiune de extremă-dreapta, cu 12,6%. Liberalii (FDP) au primit 10,7%, Die Linke (sânga) 9,2% şi Verzii 8,9%.

 • Norvegienii nu vor schimbare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Norvegienii nu vor schimbare

  Duminică şi luni, norvegienii au mers la urne pentru a-i desemna pe cei 169 de parlamentari din Storting. Mandatele vor fi împărţite între nouă partide, cu unul mai mult decât în prezent. Identitatea acestor partide e clar conturată, aşa cum a vădit-o şi dezbaterea electorală din ultimele săptămâni.

 • Austriecii au ales un preşedinte care nu îşi iubeşte ţara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Austriecii au ales un preşedinte care nu îşi iubeşte ţara

  Ecologistul Alexander Van der Bellen, care a câştigat la mustaţă alegerile prezidenţiale din Austria în faţa candidatului de extremă-dreapta Norbert Hofer, şi care spune acum că vrea să fie „un preşedinte deasupra partidelor, pentru toţi“, a fost, în anul 2007, ţinta unor critici puternice.

 • Finiş „la fotografie“ la alegerile prezidenţiale din Austria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Finiş „la fotografie“ la alegerile prezidenţiale din Austria

  Cei doi candidaţi la preşedinţia Austriei, Norbert Hofer - din partea partidului de extremă-dreapta FPÖ (Partidul Libertăţii din Austria) şi ecologistul Alexander Van der Bellen, au terminat umăr la umăr turul doi al alegerilor.

 • Alegeri prezidenţiale în Austria. Extrema-dreaptă, la uşa puterii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri prezidenţiale în Austria. Extrema-dreaptă, la uşa puterii

  Austriecii îşi aleg duminică preşedintele, într-un scrutin foarte urmărit în Europa şi în care un candidat al extremei-drepte - Norbert Hofer - este considerat favorit în lupta electorală cu ecologistul Alexander Van der Bellen, după eliminarea în primul tur a candidaţilor marilor partide, aflate la putere, notează AFP, preluată de dhnet.be.