Stiri despre verdi

  87 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Invitaţi şi debuturi la Operă. Spicuiri (IV)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Invitaţi şi debuturi la Operă. Spicuiri (IV)

  După două premiere de forţă, „Norma” şi „Lohengrin”, stagiunea centenară bucureşteană a programat o reluare binevenită, „Lucia di Lammermoor” de Donizetti, producţie autografiată Andrei Şerban, montare cu un parcurs ce a însemnat premiera din 1995 de la Opéra Bastille prezentată ciclic in loco, regândirea din 2014 pentru Opera din Iaşi, vizitarea Operei Naţionale Bucureşti în 2017.

 • Invitaţi şi debuturi pe scena Operei. Spicuiri
(I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Invitaţi şi debuturi pe scena Operei. Spicuiri (I)

  Pornind de la anunţatele surprize ale Stagiunii Centenare, de la programările de distribuţii făcute în premieră organizatorică pentru tot sezonul, mi-am propus să consemnez câteva evenimente sau ceea ce ar trebui să aibă acest atribut.

 • Emma Dante a prezentat
la Macerata 

un excepţional „Macbeth“ verdian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emma Dante a prezentat la Macerata un excepţional „Macbeth“ verdian

  Este o mizanscenă mai veche, de fapt o coproducţie între Associazione Arena Sferisterio di Macerata, Teatro Massimo di Palermo şi Teatro Regio di Torino, pe care regizoarea, actriţa şi scriitoarea Emma Dante a conceput-o acum circa doi ani pentru localitatea sa natală, Palermo şi renumitul său teatru.

 • În memoria
tenorului Cornel Stavru, 

„Bal mascat“ la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În memoria tenorului Cornel Stavru, „Bal mascat“ la Operă

  „Continuând o bună practică, prima scenă lirică a ţării a programat un spectacol comemorativ în memoria unuia dintre cei mai importanţi artişti lirici români din generaţia de aur a Operei bucureştene, tenorul Cornel Stavru, care ar fi împlinit 90 de ani în 31 august, dacă nu s-ar fi stins la 17 septembrie 2015. „Bal mascat“ de Verdi a fost unul dintre marile succese ale lui Cornel Stavru.

 • Trubadurul lui Verdi, în
concert la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trubadurul lui Verdi, în concert la Sala Radio

  În continuarea tradiţiei instaurate la Sala Radio în ultimele stagiuni, de a aduce în faţa publicului, la fiecare final de ianuarie, un titlu de operă, în formulă de concert, cu o distribuţie de excepţie, vineri,  25 ianuarie, de la ora 19.00. Orchestra Naţională Radio prezintă celebra operă „Trubadurul”, ce poartă semnătura lui Verdi.

 • Noapte verdiană la Arena
din Verona
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noapte verdiană la Arena din Verona

  Un colaj din marea trilogie a maestrului de la Busseto a fost programat la Arena veroneză într-o singură noapte, în 26 august. Câte un act din fiecare operă, al II-lea din „Rigoletto”, al III-lea din „Trubadurul” şi ultimul din „Traviata”, prefaţa aparţinând Uverturii „Forţa destinului” în interpretarea scenică a Corpului de balet al teatrului.

 • Debuturi şi oaspeţi la Opera
bucureşteană (VI)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (VI)

  Pornesc, cronologic, în spicuirile mele tematice seriale, de la un spectacol cu „Aida“ verdiană, ce a avut loc în Săptămâna Luminată. Un prilej de consemnare a debutului în rolul Amneris al mezzosopranei Carmen Topciu, solistă a Operei Braşov. O artistă remarcată pe scenele româneşti, dar şi pe unele internaţionale, prestigioase, italiene îndeosebi. Nu e puţin lucru să te afirmi în patria operei.

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (V)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (V)

  Ajuns la al cincilea episod, serialul dedicat temei ilustrează în continuare preocupările manageriale - în sensul primenirii distribuţiilor - din cel mai important teatru liric românesc, condus acum ca director general interimar de Ştefan Ignat. Este o orientare necesară, utilă pentru sporirea calităţii.

 • „Don Carlos”, premieră
la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Carlos”, premieră la Operă

  Marele titlu verdian a fost apreciat de noua conducere interimară a primei scene lirice naţionale drept potrivit spre a fi produs ca întâia montare a mandatului. Un demers pretenţios, pentru care a ales versiunea în patru acte, în limba italiană.

 • „Rigoletto“ la Sala
Radio sau vocile Clujului în Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Rigoletto“ la Sala Radio sau vocile Clujului în Bucureşti

  Într-adevăr, tradiţionalul concert de operă al Orchestrelor şi Corurilor Radio a avut în acest început de an – perioadă obişnuită de desfăşurare – o distribuţie de roluri principale alcătuită din cântăreţi care s-au format la Cluj-Napoca şi şi-au continuat carierele în străinătate, precum şi din actuali solişti ai Operei Naţionale Române din municipiul de pe Someş.

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (I)

  În condiţiile în care frecvenţa spectacolelor săptămânale a crescut în ultima vreme, deşi afişul primei scene lirice naţionale rămâne relativ sărac faţă de portofoliul titlurilor existente în repertoriu, el se îmbogăţeşte continuu în privinţa distribuţiilor.

 • „Bal mascat” a revenit la Bucureşti FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Bal mascat” a revenit la Bucureşti FOTO

  De-a lungul timpului, opera Bal mascat de Verdi a figurat în repertoriul curent al trupelor şi apoi al teatrelor lirice de la noi fie în versiunea originală ce se petrece în Suedia, fie în cea „transferată” ca acţiune la Boston, aceasta din urmă fiind preferată în toate montările prezentate pe scena Operei din Bucureşti, începând din 1923.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Recviemul" de Verdi, vineri-seară, la Sala Radio

  Vineri, 7 aprilie, ora 19.00, Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Julien Salemkour, alături de Corul Academic Radio, pregătit de Ciprian Ţuţu, de soprana Irina Iordăchescu, mezzosoprana Aura Twarowska, tenorul Cosmin Ifrim şi de basul Marius Boloş, vor oferi bucuria unui adevărat spetacol orchestral şi coral, în Messa da Requiem de Verdi.

 • La Opera din Bucureşti,
soprana Sumi Jo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera din Bucureşti, soprana Sumi Jo

  Cel puţin în materie de solişti invitaţi, în actuala stagiune, „sfânta scândură” a scenei din Splai s-a dovedit foarte primitoare.

 • „Simon Boccanegra”,
concert exemplar la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Simon Boccanegra”, concert exemplar la Sala Radio

  O tradiţie de 50 de ani se perpetuează întru renumele Formaţiilor Muzicale ale Societăţii Române de Radiodifuziune, al managerilor lor din toate timpurile, care nu au abdicat de la valoroasele proiecte ale operelor reprezentate anual în concert.

 • Soprana Elena Moşuc, debut
strălucit la Atena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Elena Moşuc, debut strălucit la Atena

  Luna noiembrie a programat în Sala Alexandra Trianti a complexului Megaron din Capitala Greciei o serie de spectacole cu populara „Traviata”, având-o printre interpretele rolului titular, ca vedetă, pe renumita soprană Elena Moşuc, cea care a purtat personajul verdian în triumf peste tot în lume, îndeosebi prin prezenţe memorabile pe marea scenă a teatrului Scala din Milano.

 • „Nabucco”, spectacol
remarcabil la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nabucco”, spectacol remarcabil la Bucureşti

  Pe prima scenă lirică naţională continuă invitarea cântăreţilor străini într-unele din spectacolele curente de repertoriu. Recent, „Nabucco” de Verdi i-a avut drept oaspeţi pe baritonul italian Giulio Boschetti în rolul titular şi pe soprana din Coreea de Sud Lilla Lee, ca Abigaille. Sub bagheta lui Iurie Florea.

 • „Traviata” verdiană în deschiderea stagiunii 

Operei Naţionale Române Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Traviata” verdiană în deschiderea stagiunii Operei Naţionale Române Cluj-Napoca

  Serata inaugurală, coincidentă sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muzicii, 1 octombrie, a debutat cu un scurt moment prezentat de purtătoarea de cuvânt a teatrului, Simona Dordea, în care prof. dr. Nicolae Miu, vechi şi împătimit meloman, a oferit scenei lirice clujene un impresionant tablou al marii soprane Lya Hubic, ilustră interpretă – printre altele - a rolului Violetta din „Traviata”.

 • Regizorul Rareş Zaharia: „Don Carlo este un spectacol despre singurătatea puterii“. Opera „Don Carlo“ de Verdi deschide stagiunea la Opera Română Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Rareş Zaharia: „Don Carlo este un spectacol despre singurătatea puterii“. Opera „Don Carlo“ de Verdi deschide stagiunea la Opera Română Craiova

  Opera Română Craiova deschide stagiunea 2016-2017 cu spectacolul „Don Carlo” de Giuseppe Verdi, care va fi reprezentat pe 5 şi 8 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Cercului Militar din Craiova. Spectacolul regizat de Rareş Zaharia, cu o scenografie semnată de Barbara del Piano (Franţa), îl va avea la conducerea muzicală pe dirijorul Walter Attanasi (Italia).

 • Verdi şi Bellini la
Festivalul din Macerata
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Verdi şi Bellini la Festivalul din Macerata

  Locaţie - Arena Sferisterio din oraşul aparţinător regiunii Marche, aflat la doi paşi de Recanati, locul de baştină al marelui poet Giacomo Leopardi, al legendarului tenor Beniamino Gigli, aproape de Ancona unde s-a născut ilustrul tenor Franco Corelli şi de Pesaro, legat indestructibil de spiritul lui Rossini, de numele celebrei soprane Renata Tebaldi. Spaţiu generator de înaltă cultură.

 • La Opera de Stat din Viena, sclipiri şi estompări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Opera de Stat din Viena, sclipiri şi estompări

  Pe prima scenă lirică din capitala Austriei, stagiunea continuă în ultima ei parte, antrenând vedete celebre, alături de alţi artişti importanţi ai teatrelor lumii, ai ansamblului vienez, de debutanţi atent selecţionaţi, mulţi tineri.

 • Războiul de la Operă continuă. Protestele au dus la anularea operei „Falstaff“. Artiştii, în frunte cu Tiberiu Soare, l-au aşteptat toată seara pe ministru VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul de la Operă continuă. Protestele au dus la anularea operei „Falstaff“. Artiştii, în frunte cu Tiberiu Soare, l-au aşteptat toată seara pe ministru VIDEO

  Decizia ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, de a-l readuce la conducerea Operei pe directorul interimar George Călin i-a revoltat pe o parte dintre angajaţii instituţiei. Aceştia au cerut demisia ministrului, pentru că nu şi-a respectat promisiunea de a se întâlni cu ei în sala Operei.

Modifică Setările