Stiri despre vegetarieni

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Surse vegetale de proteine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surse vegetale de proteine

  Alimentaţia vegană şi vegetariană ia o amploare din ce în ce mai mare, iar cei mai mulţi dintre adepţii acestora îşi schimbă opţiunile alimentare mai ales pentru protecţie împotriva bolilor de inimă şi a cancerului. Dar nu trebuie să renunţi la carne de tot, ca să beneficiezi din plin de dieta pe bază de plante!

 • Alimente care nu trebuie să lipsească din meniul vegetarienilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care nu trebuie să lipsească din meniul vegetarienilor

  Numeroase studii arată că vegetarienii sunt feriţi de hipertensiune arterială, diabet, cancer şi alte boli grave. O amplă cercetare publicată în Journal of the American Medical Association susţine chiar că dieta vegetariană asigură o speranţă mai mare de viaţă. Iată o listă cu principalele alimente sănătoase incluse în meniul vegetarienilor.

 • Cinci mituri despre yoga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci mituri despre yoga

  Yoga modernă poate fi considerată o formă de sport sau relaxare care permite atât exerciţiile fizice, dar şi un mod de meditaţie şi control al propriului corp.

 • Zahăr din oase de animale - avertisment pentru vegetarieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zahăr din oase de animale - avertisment pentru vegetarieni

  Cei care au ales să devină vegetarieni trebuie să fie atenţie şi la modul în care se prepară anumite tipuri de zahar, deoarece în procesul lor de fabricaţie pot interveni şi anumite elemente de natură animală, notează Huffington Post.

 • De ce este important să mâncăm varză murată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este important să mâncăm varză murată

  Celebrul căpitan James Cook a introdus varza murată în meniul marinarilor de cursă lungă, salvându-i astfel de avitaminoză. Şi aceasta nu este singura sa virtute.

 • Legendarii gladiatori erau vegetarieni şi consumau o băutură cu cenuşă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legendarii gladiatori erau vegetarieni şi consumau o băutură cu cenuşă

  De-a lungul istoriei, lista celor care au ales o dietă vegetariană a oferit, ocazional, surprize neaşteptate: Mahatma Gandhi, Henry Ford, Michael Clark Duncan, Mark Twain şi Adolf Hitler. Acum, un nou studiu de medicină legală susţine că şi faimoşii gladiatorii romani ar putea s-o completeze.

 • Mituri legate de dieta vegetariană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mituri legate de dieta vegetariană

  Mulţi oameni au ales să nu mai consume produse de provenienţă animală. Concepţiile greşite, care au existat de-a lungul anilor, au înconjurat dietele vegetariene şi pe cei care le adoptă.

 • Tocană vegetariană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tocană vegetariană

  O reţetă mediteraneană perfectă pentru vegetarieni sau pentru cei care pur şi simplu vor să mănânce sănătos. Este uşor de făcut.

 • De ce vegetarienii ar putea
avea dreptate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce vegetarienii ar putea avea dreptate

  Există o mulţime de mituri şi de concepţii greşite în ce îi priveşte pe vegetarieni. Filosofia se poate extinde dincolo de farfurie, până la evitarea completă a tuturor produselor de origine animală, inclusiv cele folosite în confecţionarea hainelor, precum lâna sau penele.

 • Pot vegetarienii să digere adevărul despre quinoa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pot vegetarienii să digere adevărul despre quinoa?

  Nu cu mult timp în urmă, quinoa era doar o cereală obscură peruană, pe care o puteai cumpăra din magazinele cu produse organice şi bio. Acum este din ce în ce mai apreciată de vegetarieni, fiind folosită drept înlocuitor pentru carne, precum cuşcuşul sau orezul.

 • Află cât trăieşti în plus dacă nu mănânci carne!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Află cât trăieşti în plus dacă nu mănânci carne!

  Excluderea alimentelor de origine animală din dietă scade riscul de a face cancer, boli de inimă şi alte maladii grave, motiv pentru care ne poate prelungi viaţa cu ani buni, potrivit unui studiu.

 • Va fi primul McDonald's vegetarian pe gustul indienilor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Va fi primul McDonald's vegetarian pe gustul indienilor?

  Aproape orice vegetarian se poate lăuda cu faptul că nu a mâncat la McDonald's. Pentru blogerul „The Guardian”, Adharanand Finn, faptul că este vegetarian este o insignă care îl diferenţiază de restul lumii. În viziunea sa, McDonald's este întruchiparea a tot ceea ce este în nerergulă cu consumul de carne.

 • Nu-ţi place carnea? De vină pot fi genele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu-ţi place carnea? De vină pot fi genele

  Vegetarienii sunt „programaţi" genetic să nu mănânce carne, potrivit unui studiu publicat recent. Se pare că ei deţin o genă care îi face să perceapă mirosul cărnii ca fiind neplăcut.

 • FOTO Statisticile surprinzătoare ale sexului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Statisticile surprinzătoare ale sexului

  Cercetătorii au mereu obsesia de a cuantifica relaţiile sexuale şi de a le putea analiza statistic. Ei au analizat datele a 7 milioane de membri ai site-ului de matrimoniale OkCupid pentru a descoperi corelări între interese şi preferinţe.

 • Din ce motive renunţă românii la carne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din ce motive renunţă românii la carne

  Pentru unii vegetarieni dieta este o parte a filozofiei de viaţă. Pentru alţii, este o modalitatea de a-şi menţine sănătatea şi de a preveni afecţiuni pentru care au predispoziţie. Indiferent de motivele acestei opţiuni, studiile arată că a fi vegetarian este o alegere sănătoasă.

 • Femeile nu sunt interesate de vegetarieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile nu sunt interesate de vegetarieni

  Bărbaţii care cred că ar putea cuceri femeile spunân­­­­­du-le că au renunţat să mai consume carne din dragoste pentru animale se înşală. Majoritatea reprezentantelor sexului frumos nu sunt atrase de vegetarieni. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea British Columbia, Canada, notează „The Daily Mail“.

 • Pro şi contra dietei vegetariene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pro şi contra dietei vegetariene

  Alimentaţia exclusiv vegetală aduce beneficii, dar poate ascunde şi pericole, dacă este aplicată la modul simplist.Eliminarea produselor pe bază de carne nu influenţează în mod negativ funcţionarea organismului.

Modifică Setările