vegetale - ultimele știri
Cei care doresc o masă de sărbători diversificată, inclusiv cu meniuri exotice, au varianta preparării fructelor de mare, care sunt din ce în ce mai apreciate de români. Creveţii Black Tiger cu orez, legume şi mirodenii asiatice, sunt propunerea unui...
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat luni autorizarea la plată a Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii (ANT-uri), sector vegetal şi zootehnic, aferente Campaniei 2020.
Oamenii pot trăi 40 de zile doar cu apă. Este o chestiune pe care religia o ştie şi este de comun acord cu medicina, a transmis Mihaela Bilic, medic nutriţionist, într-o discuţie despre Postul Paştelui.
Colesterolul este o substanţă din grupul lipidelor, produsă, în proporţie de 75-80% în organism. Restul provine din alimentaţie, adică din grăsimea animală. Ce trebuie să mâncăm dacă avem un nivel mare al colesterolului....
Înainte de a ne înfige într-o friptură garnisită cu cartofi prăjiţi ar trebuie să avem în vedere ceva: studiile arată că ceea ce mâncăm are impact asupra abilităţilor noastre de a ne aminti şi de a dezvolta sau nu prematur demenţă. Prin urmare, care ...
Poţi mânca ce vrei, cât vrei şi totuşi să slăbeşti? Pare un vis, dar unii spun că se poate. Există însă o condiţie: să nu amesteci alimentele. Ce presupune dieta Rina – un regim alimentar în patru zile....
Dovezile istorice arată că, în materie de artă culinară, majoritatea dictatorilor erau destul de rezervaţi şi uneori preferau produse culinare umile.
Atunci când e vorba despre diminuarea hipertensiunii arteriale ne gândim adesea la reducerea consumului de sare, de calorii şi de grăsimi şi, totodată, să adăugăm în dietă mai multe vegetale, fructe şi proteine provenite din carne slabă. Nu este gre...
Grăsimile saturate împiedică ficatul să funcţioneze cum trebuie. Ele nu sunt singurul inamic care ameninţă sănătatea acestui organ foarte important....
Cum poate umila varză să stopeze cancerul? Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit mecanimsul prin care unele vegetale – precum varza şi broccoli pot reduce riscul de cancer intestinal....
Autorul dietei pe grupe de sânge este dr. Peter D’Adamo. Acesta susţine că factorul determinant pentru stabilirea corectă a unei diete este grupa de sânge. Regimul nu are însă nicio justificare ştiinţifică....
Glucidele alimentare – hidraţii de carbon – sunt cea mai importantă sursă de energie provenită din alimentele consumate. Ele furnizează 50-55% din caloriile zilnice....
„Nu mănânc mai multă mâncare, dar am început să mă îngraş de câţiva ani“ este o observaţie foarte frecventă şi foarte adevărată în zilele noastre. Cum se explică atunci că suntem tot mai graşi?...
Carnea, peştele, ouăle şi laptele conţin proteine cu mare valoare biologică. Ce înseamnă acest lucru? De fapt, ce sunt proteinele şi ce rol au ele în organism?...
Fiecare a avut în viaţă măcar un episod depresiv şi a căutat soluţii pentru a scăpa de proasta dispoziţie. Animalul de companie, pictura, fotografia, exerciţiile fizice sau plimbările în aer liber sunt tot atâtea căi de a reduce anxietatea şi depresi...
Pe lângă exerciţiile fizice care antrenează muşchii precum clasicele abdomene, bicicleta, rotaţiile de trunchi şi multe altele, practicate cu insistenţă şi cu program, alimentele consumate vin să dea o mână de ajutor – sau nu – atingerii acestui obie...
Studiile recente au arătat că o dietă inadecvată şi lipsa activităţii fizice sunt doi factori care pot creşte riscul de cancer. Vestea bună este că putem face ceva pentru a modifica aceşti doi factori de risc....
Toate vitaminele şi mineralele sunt importante pentru buna funcţionare a corpului, însă unele au roluri esenţiale. Cantităţi prea mari sau prea mici pot provoca dezechilibre care trebuie neapărat corectate....
Chiar dacă regimul alimentar mediteranean bazat pe uleiul de măsline virgin nu ajută semnificativ la creşterea nivelului colesterolului „bun“ din organism, comparativ cu o dietă fără carne roşie şi alimente procesate, efectele primului cresc şansele ...
Cei mai mulţi dintre noi încercăm să adăugăm cât mai multe vegetale şi legume în dieta noastră. Dar când vine vorba de sănătate, o dietă strict vegană ar putea crea probleme pe termen lung, avertizează unii medici nutriţionişti....
„Veganismul“ a devenit un curent care atrage tot mai mulţi oameni. Reţetele fără carne sunt delicioase şi foarte uşor de preparat.
Regimul alimentar mediteranean, compus, în principal, din fructe, legume şi ulei de măsline este benefic şi pentre sănătatea creierului. Un nou studiu arată că o astfel de dietă împiedică avansarea maladiei Alzheimer, a doua boală degenerativă, la ni...
Moscova începe să răspundă la sancţiunile aplicate de UE şi SUA. Agenţia federală rusă pentru siguranţa agroalimentară Rosselhoznadzor ar putea interzice importurile de produse vegetale din Europa, pe motiv că au fost descoperiţi dăunători de caranti...
Deserturile clasice sunt înlocuite de improvizaţii neaşteptate pe bază de legume, precum sparanghel sau fenicul. Aşa că tarta din mazăre cu ciocolată sau îngheţata cu ţelină devin opţiuni gustoase pentru cei care vor să trăiască mai sănătos.