Stiri despre vechiul testament

  28 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fragment în avanpremieră. „Prevestirea“, cel de-al patrulea roman al Ioanei Pârvulescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fragment în avanpremieră. „Prevestirea“, cel de-al patrulea roman al Ioanei Pârvulescu

  „Adevărul” prezintă, în avanpremieră, un fragment din cel mai recent roman al Ioanei Pârvulescu, „Prevestirea”, un roman care reface realist o pagină din Vechiul Testament: istoria nesupusului profet Iona. O lume colorată, cu personaje din satul luiIona, de pe corabia pe care călătoreşte şi din cetatea cu sclipiri ca din „1001 de nopţi”, Ninive. Nu lipsesc monstrul din ape şi cei de pe pământ.

 • Olimpicul care vrea să convingă tinerii prin
exemplul propriu să nu mai părăsească ţara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Olimpicul care vrea să convingă tinerii prin exemplul propriu să nu mai părăsească ţara

  Cătălin Andrei Dima (15 ani), elev în clasa a X-a la Seminarul Teologic ”Sfântul Andrei” din Galaţi, a obţinut locul al treilea la Olimpiada Naţională de Religie din 2018, la specializarea Vechiul Testament, şi vrea ca după absolvire să urmeze Facultatea de Teologie din Bucureşti, iar apoi să se întoarcă în satul natal, Hanu Conachi, unde să devină preot.

 • Doliul şi rolul lui în societate. Lecţia mortului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doliul şi rolul lui în societate. Lecţia mortului

  Nu sînt regalist. Mă lasă rece orice poveşti cu regi şi regine. Îmi displace forma de guvernare regală cu toate că încerc să-i înţeleg rolul istoric. Sînt regine şi regi care-mi plac şi alţii care nu-mi plac.

 • Lecţiile lui Dumnezeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţiile lui Dumnezeu

  Pentru cei care nu au înţeles sau nu vor să înţeleagă: orice catastrofă, oricât de mare, are în logica credinţei creştine un miez pedagogic, oricât de revoltaţi şi chiar îngroziţi am fi de cele petrecute. Ceea ce nu înseamnă că răul este aliatul lui Dumnezeu.

 • Filistinii nu erau chiar atât de „filistini“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filistinii nu erau chiar atât de „filistini“

  Poporul antic al filistinilor nu merita ca numele său să aibă conotaţiile negative din vremurile noastre. Filistinii nu erau atât de „filistini“, spun arheologii care au descoperit un cimitir vechi de 3000 de ani, în care mormintele conţineau şi bijuteriile şi parfumurile celor decedaţi, scrie reuters.com.

 • Cum ar arăta mariajul şi relaţiile sexuale dacă am ţine cont de ce scrie în Biblie: poligamie, adulter şi purificarea virginelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ar arăta mariajul şi relaţiile sexuale dacă am ţine cont de ce scrie în Biblie: poligamie, adulter şi purificarea virginelor

  Relaţiile sexuale şi căsătoria nu sunt prezentate în Biblie într-o lumină atât de castă pe cât susţin adesea persoanele cucernice, pentru care uniunea dintre o femeie şi un bărbat este singura acceptată de Biblie, afirmă psihologul şi scriitoarea Valerie Tarico. Aceasta a făcut o trecere în revistă a altor forme de sexualitate şi de mariaj care se regăsesc în Noul şi în Vechiul Testament, printre care poligamia şi adulterul.

 • Controverse sfinte celebre. Cum explică preoţii fapte precum incestul lui Lot: „Aşa erau legile acelor timpuri. Biblia nu are răutăţi. Doar oamenii au ochiul rău“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Controverse sfinte celebre. Cum explică preoţii fapte precum incestul lui Lot: „Aşa erau legile acelor timpuri. Biblia nu are răutăţi. Doar oamenii au ochiul rău“

  În argumentaţia lor anti-religie, cei care combat scrierile Bisericii aduc în discuţie capitole controversate ale Bibliei, cartea care conţine învăţăturile sfinte. Cel mai cunoscut subiect de dezbatere aruncat în luptă este personajul biblic Lot, bărbatul care a reuşit să scape din infernul Sodomei şi Gomorei, dar a fost sedus de fiicele sale, cu care a procreat.

 • Iov şi cuvântarea lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iov şi cuvântarea lui

  Nu e pentru întâia oară că Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu ne prilejuieşte întâlnirea cu marele regizor lituanian Eimuntas Nekrosius. Dar şi cu minunaţii actori de la Meno Fortas Theatre din Lituania. Cu extraordinarii colaboratori permanenţi ai regizorului, creatoarea de costume Nadejda Gultiajeva şi cu Marius Nekrosius, un excelent scenograf, specializat pe decoruri simple, minimale, alcătuite din puţine elemente.

 • Ce spune Biblia despre gelozie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune Biblia despre gelozie

  Ce spune Biblia despre gelozie. Sentimentul chinuitor şi obsedant provocat de bănuiala sau certitudinea că persoana iubită este necredincioasă este prezentat în diferite pasaje din Biblie, fie că e vorba de Vechiul sau de Noul Testament.

 • Ce spune Biblia despre divorţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune Biblia despre divorţ

  Ce spune Biblia despre divorţ. Divorţul este o problematică esenţială nu doar în ceea ce priveşte demersul început în instanţă pentru separare, dar şi pentru că există o componentă morală legată de jurământul făcut în biserică în ziua nunţii.

 • VIDEO 7 citate din Biblie care nu ar condamna iubirea homosexuală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO 7 citate din Biblie care nu ar condamna iubirea homosexuală

  Arielle Scarcella, un popular vlogger gay pe YouTube, a ajuns în atenţia jurnaliştilor de la „Huffington Post” după ce a postat pe canalul său personal un videoclip cu şapte citate din Biblie cărora le-a oferit  o altă interpretare în ceea ce priveşte relaţiile amoroase dintre persoanele de acelaşi sex.

 • Curaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curaj

  Nemulţumirea faţă de instituţiile mişcându-se greoi, de legile contradictorii, furnizorii lacomi, serviciile proaste sau de prestaţia clasei politice – iată un numitor comun al majorităţii românilor. Cei care vor să schimbe cu adevărat ceva sunt însă în minoritate.

 • Ce este, de
fapt, Biserica?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este, de fapt, Biserica?

  Sărbătoarea Rusaliilor, a pogorârii Sfântului Duh, semnifică, simplu spus, momentul fondator al Bisericii lui Hristos. Evenimentul care a deschis o perspectivă fundamental altfel, chiar dacă s-a bazat pe premize cunoscute. Motiv să ne întrebăm ce este, de fapt, Biserica?

 • Cartea strălucirii - Zoharul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea strălucirii - Zoharul

  Se întâmplă din ce în ce mai des să ne întrebăm ce se întâmplă de fapt cu noi, încercând să ne explicăm stările de angoasă, confuzia şi nerăbdarea, fără a ajunge însă la o soluţie, o motivaţie sau o rezolvare clară şi de durată. Orgoliul care ne provoacă aceste stări este şi motivul pentru care salvarea nu se arată.

 • Vrăjitoare unguroaice şi români calvini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vrăjitoare unguroaice şi români calvini

  „Nu lăsa să trăiască vrăjitoare sau femeie ghicitoare“ este o propoziţie din Vechiul Testament care a condus la execuţiile multor nevinovate. Prelaţii transilvăneni s-au conformat.

 • Vechiul Testament şi omul secolului XXI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vechiul Testament şi omul secolului XXI

  Biblia se va distribui, în Săptămâna Mare, cu ziarul „Adevărul“. Incursiunea biblică din preajma Sărbătorilor Pascale continuă.

Modifică Setările