Stiri despre vasile andru

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • A murit scriitorul Vasile Andru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit scriitorul Vasile Andru

  Cunoscutul scriitor Vasile Andru a încetat din viaţă în cursul zilei de vineri, 21 octombrie. Era renumit atât ca prozator, o figură oarecum excentrică a optzecismului, cât şi ca „maestru spiritual“, „iniţiat“, popularizator de yoga şi al isihasmului. Avea 74 de ani.

 • Pelerinajul Reginei Ana la şapte mănăstiri din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pelerinajul Reginei Ana la şapte mănăstiri din România

  „Pe 17 octombrie 1995,  la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, am fost printre cei care au întâmpinat-o pe Regina Ana. Era pe vremea când  domnul Ion Iliescu îi interzicea Regelui Mihai să ia o gură de aer din patrie. Căci o gură de aer poate fi şi o testare a tronului", povesteşte scriitorul Vasile Andru, pentru "Adevărul".

 • Prestaţii, senzaţii şi revelaţii la Gaudeamus 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prestaţii, senzaţii şi revelaţii la Gaudeamus 2015

  Vasile Andru a lansat două cărţi la Gaudeamus (18-22 noiembrie) şi a avut senzaţia neaşteptată că, preţ de două ore, a revenit în actualitate! În ultimii ani, a văzut cum e să fii un scriitor postum. "Adică nu mai  eşti o prezenţă, ai intrat în dicţionare, zaci pe rafturi, stai arhivat în vreo istorie literară", spune scriitorul, care a realizat un reportaj de la târgul de carte.

 • Cazul Tanacu, după 10 ani. Cum s-a încheiat faza folclorică a exorcismelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul Tanacu, după 10 ani. Cum s-a încheiat faza folclorică a exorcismelor

  Au trecut 10 ani de la acea vară 2005, când Irina Cornici o tânără de 23 de ani, a murit după ce-a fost supusă unor manevre de scoatere a duhurilor rele. Era o demonizată sau o schizofrenică? Scriitorul Vasile Andru comentează, pentru adevarul.ro, patimile tinerei şi verdictul justiţiei în cazul de la Mânăstirea Tanacu. Irina Cornici ar fi împlinit 33 de ani.

 • A murit orientalistul Mario Sorin Vasilescu. Cum l-a cunoscut scriitorul Vasile Andru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A murit orientalistul Mario Sorin Vasilescu. Cum l-a cunoscut scriitorul Vasile Andru

  La vârsta de 68 de ani, ne-a părăsit spontan profesorul Mario Sorin Vasilescu, duminică, 9 august, la amiază. "S-a prăbuşit la Moeciu, în perioada când coordona o tabară sapienţială: Seminarul Naţional de la Moeciu al  Universităţii de Vară”, potrivit scriitorului Vasile Andru, care îi face  un portret pentru adevarul.ro. Vasile Andru vorbeşte despre "Legenda Mario Sorin Vasilescu".

 • Marii mistici ai României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marii mistici ai României

  Poveştile marilor credincioşi ai României sunt strânse de către scriitorul Vasile Andru în cele trei volume ale lucrării „Mistici din Carpaţi“. Volumele vor fi lansate sâmbătă, 1 iunie, la ora 15.15, la standul Editurii Nemira din cadrul Bookfest.

 • Boicotând sfârșitul lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boicotând sfârșitul lumii

  Sunt în munții Bucovinei, îndrum o tabără de retragere spirituală, în locurile unde Sandu Tudor, tot în retragere spirituală, era arestat  și dus spre un loc de exterminare... de către o stânga care frauda feroce alegerile din 1946. Și parcă trăim o cumplită întoarcere la 1946.

 • Faţă în faţă cu Dalai Lama şi cu Maica Tereza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Faţă în faţă cu Dalai Lama şi cu Maica Tereza

  Scriitorul Vasile Andru (69 de ani) povesteşte despre două dintre marile întâlniri spirituale ale vieţii sale. Andru a stat de vorbă şi cu marii asceţi de la noi, Părintele Teofil Pârâianu şi Părintele Galeriu. Andru a înfiinţat prima şi singura şcoală de isihasm (pace lăuntrică prin rugăciunea inimii) din România.

 • Oraşul zen, oraşul creştin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oraşul zen, oraşul creştin

  Temple budiste, mânăstiri creştine şi amintirea dezastrului atomic. Nagasaki a fost ultima etapă, fructuoasă lăuntric, a unei lungi călătorii în Japonia.

 • Zen: o soluţie pentru guvernanţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zen: o soluţie pentru guvernanţi?

  Sar puţin, dar nu foarte departe, din profilul obişnuit al rubricii de faţă şi zic: anul acesta a apărut la Editura Paralela 45 o carte a excelentului prozator Vasile Andru, „Surâd, deci exist“.

Modifică Setările