Stiri despre varstnici

  210 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pune-ţi mintea la treabă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pune-ţi mintea la treabă!

  Scăderea puterii de concentrare, dezorientarea şi uitarea unor lucruri recente sunt primele simptome care anunţă instalarea maladiei Alzheimer, o boală degenerativă care afectează în special persoanele în vârstă. Deşi nu există încă un tratament care să oprească evoluţia bolii, un stil de viaţă sănătos, o dietă echilibrată, odihna suficientă precum şi câteva exerciţii de memorie pot preveni această afecţiune.

 • Complexul social OMINIS din sectorul 4, aproape gata
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Complexul social OMINIS din sectorul 4, aproape gata

  Complexul de servicii sociale de zi OMINIS este aproape gata, după cum a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Centrul se întinde pe o suprafaţă de 3.800 de metri pătraţi şi are capacitatea de a găzdui 300 de persoane în fiecare zi.

 • Căminul
de Argint din Viile Satu
Mare se închide. Replica emoţionantă a unei fiice: “Căminul de Argint ne-a salvat viaţa!
Acum simt că trebuie salvat Căminul!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căminul de Argint din Viile Satu Mare se închide. Replica emoţionantă a unei fiice: “Căminul de Argint ne-a salvat viaţa! Acum simt că trebuie salvat Căminul!”

  Centrul Rezidenţial pentru Persoanele Vârstnice “Căminul de Argint” din Viile Satu Mare, deschis în 2011, se află într-o situaţie dramatică. Din cauza datoriilor acumulate la bugetul de stat, fundaţia care administrează centrul a dat faliment şi e la un pas de închidere. “Căminul de Argint ne-a salvat viaţa! Acum simt că trebuie salvat Căminul!”, e rugămintea emoţionată a unei fiice.

 • FOTO Transformările sociale din China distrug relaţiile dintre părinţi şi copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Transformările sociale din China distrug relaţiile dintre părinţi şi copii

  Valorile tradiţionale care uneau familiile din China au fost puternic afectate în ultimii ani de crizele societăţii, marcată de comunism radical, urmat de capitalism agresiv. Într-o ţară recunoscută pentru importanţa acordată supunerii filiale, zeci de milioane de vârstnici pierd ritmul galopant al evoluţiei ţării şi sunt lăsaţi să sufere în sărăcie, boală şi depresie.

 • Căldura poate modifica unele tratamente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căldura poate modifica unele tratamente

  Vârstnicii cu boli cronice pot avea probleme mai mari atunci când temperaturile depăşesc limita suportabilităţii. În aceste condiţii, poate fi nevoie de unele ajustări în administrarea tratamentelor.

 • O nouă serie de cursuri IT pentru vârstnici la Biblioteca Judeţeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă serie de cursuri IT pentru vârstnici la Biblioteca Judeţeană

  Timp de 3 ore pe zi, participanţii vor învăţa cum să cum să-şi găsească informaţiile utile prin accesarea internetului, să utilizeze poşta electronică, să deprindă noţiuni de redactare a unui text şi să comunice on-line pe Yahoo Messenger.

 • Cum să faci faţă temperaturilor de vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să faci faţă temperaturilor de vară

  Temperaturile care depăşesc 30 de grade Celsius sunt, deja, un pericol pentru persoanele în vârstă şi pentru cele cu afecţiuni cronice.

 • Vaccinul gripal de anul acesta, eficienţă minimă pentru vârstnici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaccinul gripal de anul acesta, eficienţă minimă pentru vârstnici

  În mod normal, eficienţa vaccinului folosit într-un anumit sezon gripal este de aproximativ 80%-90% la un adult sănătos şi de 65% la persoane în vârstă, care suferă de anumite afecţiuni. Anul acesta, eficienţa la persoanele de peste 65 de ani a fost, în medie, de 9%, arată specialiştii americani.

 • Aproape 200.000 de lei adunaţi de Caritas pentru vârstnicii bolnavi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aproape 200.000 de lei adunaţi de Caritas pentru vârstnicii bolnavi

  Sfârşitul lunii decembrie marchează încheierea tradiţionalei colecte de Sfânta Elisabeta, organizată în bisericile romano-catolice din Transilvania. Anul acesta, Asociaţia Caritas, organizatoarea colectei, va folosi veniturile astfel obţinute în beneficiul persoanelor vârstnice bolnave.

 • Singurătatea ne îmbolnăveşte creierul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Singurătatea ne îmbolnăveşte creierul

  Nu toate persoanele care trăiesc pe cont propriu se simt singure. Dar cele care au acest sentiment acut, mai ales la vârste înaintate prezintă o degenerare mai rapidă a ţesutului cerebral şi, în final, un risc crescut de a dezvolta maladia Alzheimer.

 • Încep înscrierile pentru Revelionul Vârstnicilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încep înscrierile pentru Revelionul Vârstnicilor

  Primăria îi invită pe mureşenii ajunşi la vârsta a treia la „Revelionul persoanelor vârstnice”, care va avea loc luni, 31 decembrie, cu începere de la ora 17.00, la Complexul President.

 • Cum te pensionezi pe caz de boală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum te pensionezi pe caz de boală

  O boală sau un accident ne poate afecta parţial sau total capacitatea de muncă. Iată care este procedura de pensionare în caz de invaliditate!

 • După vârsta de 50 de ani, schimbăm dieta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După vârsta de 50 de ani, schimbăm dieta

  Nevoile noastre nutriţionale se schimbă odată cu înaintarea în vârstă. Afecţiunile şi carenţele alimentare îşi pun amprenta asupra meniului nostru zilnic. Ce mâncăm, cu cât reducem porţiile? Nutriţionistul Adrian Copcea ne-a răspuns la întrebări.

 • Ultima
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultima "Zi a creativităţii" din această vară are loc astăzi, în parcul "Carmen Sylva"

  "aRtelierul de idei", în parteneriat cu Serviciul pentru Protecţie Socială a Persoanelor Vârstnice - Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara, prin Centrul de Zi "Sf. Arh. Mihail şi Gavril", Centrul  de Zi "Sf. Constantin şi Elena" şi Centrul de Zi Alzheimer au pus pe picioare proiectul "Zilele Creativităţii Intergeneraţii 2012".

 • Bătrânii şi tehnologia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătrânii şi tehnologia

  Majoritatea persoanelor de vârsta a treia sunt depăşite de avântul fără precedent al tehnologiei. Nefiind conectaţi la ultimele gadgeturi de comunicare, pe care nu ştiu să le folosească, bătrânii se simt frustraţi şi izolaţi din punct de vedere social.

Modifică Setările