Stiri despre varice.

  39 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Venectaziile - o problemă estetică sau un început de varice?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Venectaziile - o problemă estetică sau un început de varice?

  Probabil o întrebare care de multe ori îi frământă pe pacienţii cu această patologie. Deşi majoritatea consideră venectaziile o problema estetică, în proporţie de 23% ele pot apărea în contextul unei boli de varice, motiv pentru care aceşti pacienţi ar fi bine să se adreseze unui medic specialist pentru a fi examinaţi ecografic.

 • Adevărul Live de la 14.00: Ce afecţiuni pot fi diagnosticate şi tratate
cu ajutorul arteriografiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live de la 14.00: Ce afecţiuni pot fi diagnosticate şi tratate cu ajutorul arteriografiei

  Boala obstructivă a arterelor afectează, în România, 1 din 3 persoane de peste 70 de ani, dar poate să apară cu frecvenţă ridicată chiar şi la vârste mai tinere cum ar fi 40-50 de ani, uneori chiar şi mai devreme, indiferent de sex, statut sau istoric personal. Este una dintre cele mai frecvente şi periculoase boli de care suferă persoanele de vârsta a treia la noi în ţară.

 • Cum se prepară unguentul de untişor şi ce proprietăţi terapeutice are
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se prepară unguentul de untişor şi ce proprietăţi terapeutice are

  Cunoscut şi sub denumirile de sălăţică sau grâuşor, untişorul, o plantă din familia Ranunculaceae, este folosit atât în bucătărie, cât şi în scop medicinal. Planta are însă şi unele riscuri în administrare dacă nu este culeasă la timpul potrivit.

 • Remedii de toamnă cu castane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii de toamnă cu castane

  Dacă nu ai încercat încă gustul aromat şi rafinat al castanelor comestibile, nu e târziu să o faci! Fierte sau coapte, aceste delicii de toamnă sunt extrem de sănătoase şi ajută la vindecarea a numeroase afecţiuni.

 • Varicele devin mai proeminente vara. Semne care anunţă
apariţia acestora
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Varicele devin mai proeminente vara. Semne care anunţă apariţia acestora

  CIRCULAŢIE Venele varicoase sunt o problemă de sănătate des întâlnită în România. Studiile de specialitate arată 80% din populaţia adultă suferă de insuficienţă venoasă  cronică. Boala varicoasă este de 3-4 ori mai frecventă în rândul femeilor, cauzele ei fiind multiple: de la statul prelungit în picioare, până la predispoziţia genetică şi sarcină.

 • Cum tratezi fără medicamente varicele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum tratezi fără medicamente varicele

  Aproximativ 60% dintre femeile din România prezintă la momentul actual simptomele bolii varicoase, conform studiilor de specialitate. Venele varicoase apar cel mai frecvent pe picioare şi coapse, dar se pot dezvolta în orice parte a organismului.

 • Cum să tratezi varicele cu plante
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să tratezi varicele cu plante

  Unul din 5 români se confruntă cu această problemă de circulaţie sangvină. Chiar dacă afectează în proporţie de 80% femeile, este o povară grea şi pentru bărbaţi din cauza aspectului inestetic şi a durerii. Remediile naturiste combat aceste neplăceri!

 • Cum poţi muri de la „banalele“ varice. Tromboembolismul pulmonar, efectul unei complicaţii care te poate ucide
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poţi muri de la „banalele“ varice. Tromboembolismul pulmonar, efectul unei complicaţii care te poate ucide

  Peste un sfert dintre români suferă de varice sau de complicaţii ale acestora. Mulţi le consideră afecţiuni comune, chiar banale, iar cei mai mulţi ajung la doctor abia când, din inestetice, devin şi foarte dureroase, sau chiar mai târziu, după o perioadă ineficientă de automedicaţie, când nu se mai poate face nimic pentru ei, ca urmare a faptului că, între timp, au apărut complicaţii.

 • Sulfina scade inflamaţiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sulfina scade inflamaţiile

  Cunoscută şi ca iarba de piatră, sulfina are, mai ales după uscare, un parfum dulceag datorită unei substanţe numită cumarină, cu efect anticoagulant. Planta acţionează şi ca antiinflamator, antispasmodic, antiseptic, fiind un bun remediu în reumatism, varice, hemoroizi, răni superficiale, ulcer şi tulburări intestinale.

 • Cum tratezi varicele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum tratezi varicele

  Varicele sunt vene care s-au dilatat şi s-au contorsionat, având un aspect inestetic. În funcţie de de cât de avansate sunt, ele pot fi ameliorate natural sau chirugical. Află cum tratezi varicele! Summary

 • De ce e ideal să te speli pe cap 
cu frunze de nuc, antioxidant fără egal. Minunile pentru păr făcute de „regele” pomilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e ideal să te speli pe cap cu frunze de nuc, antioxidant fără egal. Minunile pentru păr făcute de „regele” pomilor

  Folosit atât ca aliment, medicament, dar şi pentru lemnul său, nucul a fost considerat din Antichitate, “regele" pomilor. Pentru sănătate, frunzele de nuc au beneficii miraculoase datorită substanţelor conţinute: taninuri, derivaţi de naftochinone, flavone, acid cafeic şi cumaric, vitamina C, clorofilă şi substanţe minerale.

 • Tratamente cu argilă pentru varice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente cu argilă pentru varice

  Argila nu este altceva decât un pământ, un lut, care are proprietatea de a absorbi apa. De aceea, tratamentele cu argilă pentru varice ajută la calmarea durerilor şi tensiunilor provocate de insuficienţa venoasă.

 • Cât de periculoase sunt varicele şi ce se poate face pentru a le combate - explicaţia specialiştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de periculoase sunt varicele şi ce se poate face pentru a le combate - explicaţia specialiştilor

  Varicele sunt vene superficiale din zona membrelor inferioare, în special, care se dilată în mod exagerat, oferind piciorului un aspect inestetic. Printre cauzele apariţiei acestei boli se numără, în afara moştenirii genetice, sedentarismul, munca în picioare (stomatologi, bucătari) ş.a. Netratată, această boală poate deveni mai mult decât o problemă estetică şi poate duce complicaţii grave precum ulcerul venos.

 • Femeile însărcinate au un risc mai mare de a dezvolta varice vara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile însărcinate au un risc mai mare de a dezvolta varice vara

  Eşti însărcinată şi temperaturile caniculare te pun la încercare? Pe lângă greutatea sarcinii eşti nevoită să suporţi şi senzaţia de picioare grele, umflate şi dureroase? Ce-ai zice dacă toate acestea ar deveni doar o amintire? Acum ai la dispoziţie soluţii pe care te poţi baza pentru a duce sarcina la bun sfârşit pe picioare frumoase şi sănătoase, în ciuda provocărilor din timpul verii.

 • Un brăilean ajuns la Urgenţe a fost ţinut câteva ore fără să fie 
băgat în seamă de personalul medical, deşi i se spărsese o varice şi 
sângera continuu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un brăilean ajuns la Urgenţe a fost ţinut câteva ore fără să fie băgat în seamă de personalul medical, deşi i se spărsese o varice şi sângera continuu

  Un brăilean în vârstă de 60 de ani, angajat ca mecanic auto la „Universal Service” Brăila, se pânge că a fost tratat cu indiferenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean, deşi ajunsese acolo cu o varice spartă care sângera destul de puternic. Incidentul s-a întâmplat în urmă cu câteva săptămâni, dar a fost adus recent la cunoştinţa presei de către directorul service-ului unde lucrează bărbatul.

 • Reţete pentru combaterea varicelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reţete pentru combaterea varicelor

  Mai frecvente la femeile între 20 şi 40 de ani, varicele sunt cauzate de statul prelungit în picioare sau de creşterea presiunii sanguine în zona picioarelor. Până la medicamente sau la operaţie, ai câteva soluţii naturale care dau rezultate foarte bune.

 • 7 remedii eficiente pentru varice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 remedii eficiente pentru varice

  Senzaţia de picioare grele şi dureroase este, de cele mai multe ori, însoţită de prezenţa varicelor, o problemă tot mai des întâlnită, mai ales în rândul femeilor. Soluţiile naturale pot ajuta la îndepărtarea disconfortului, îmbunătăţind tonusul pereţilor şi al valvelor venoase.

 • Avertisment cardiacilor! Căldura acutizează problemele cardiovasculare!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avertisment cardiacilor! Căldura acutizează problemele cardiovasculare!

  Vara aceasta a început în forţa cu temperaturi caniculare, umidate crescuta care pot afecta şi da o senzaţie de discomfort şi pentru un organism sănătos. Cei mai afectaţi de căldură sunt bebeluşii, copii mici, bătrânii şi persoanele cu afecţiuni cronice cum sunt şi cele cardiovasculare.

 • Boli frecvente ale omului modern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boli frecvente ale omului modern

  Te împarţi între responsabilităţile profesionale şi îndatoririle casnice. Când stresul face parte din cotidian, apar problemele de sănătate. Specialistul nostru îţi spune care sunt afecţiunile cauzate de modul de viaţă în societatea modernă şi ce remedii există pentru ele.

Modifică Setările