Stiri despre vanzari carburanti

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Supraacciza a prăbuşit vânzările de carburanţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Supraacciza a prăbuşit vânzările de carburanţi

  Guvernul a reintrodus, începând cu data de 15 septembrie, supraacciza la carburanţi, eliminată la începutul acestui an, iar efectul acestei măsuri a fost o prăbuşire a vânzării de combustibili. Transportatorii au ameninţat Executivul, înaintea reintroducerii accizei, că vor cumpăra carburanţi din ţările vecine, dacă acesta nu renunţă la măsură, dar şi dacă nu va majora suma rambursată acestora.

 • ANALIZĂ Creşterea accelerată a consumului încinge periculos economia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Creşterea accelerată a consumului încinge periculos economia

  Combinaţia dintre creşterea veniturilor, scăderea taxelor şi ieftinirile din comerţ a mărit consumul populaţiei până dincolo de capacitatea internă de producţie, astfel că importurile au început să crească vertiginos, ameninţând stabilitatea macroeconomică.

 • România, campioana Europei la consum: vânzările cu amănuntul au crescut cu peste 15% în decembrie, maximul UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, campioana Europei la consum: vânzările cu amănuntul au crescut cu peste 15% în decembrie, maximul UE

  Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut în România, faţă de anul 2014, cu 8,9%, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS). Vânzările au crescut cu 15,5% în decembrie, comparativ cu perioada similară din 2014, acesta fiind cel mai semnificativ avans înregistrat în UE, arată datele Eurostat.

 • Consumul a crescut în primele trei luni cu doar 3%, faţă de 5% la două luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consumul a crescut în primele trei luni cu doar 3%, faţă de 5% la două luni

  Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia vânzărilor de autovehicule şi motociclete, a crescut în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3% fiecare.

 • Acciza lui Ponta a lovit şi în luna mai piaţa de carburanţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acciza lui Ponta a lovit şi în luna mai piaţa de carburanţi

  Comercianţii de combustibili auto spun că vânzările au scăzut şi în a doua lună de aplicare a accizei suplimentare de 7 eurocenţi/litru la motorină şi benzină, scăderile fiind chiar mai accentuate decât în aprilie.

 • Principala frână a creşterii economice din acest an: consumul populaţiei a scăzut cu 0,5% în primele nouă luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Principala frână a creşterii economice din acest an: consumul populaţiei a scăzut cu 0,5% în primele nouă luni

  Afacerile din comerţul cu amănuntul, care reflectă consumul populaţiei, au scăzut în primele nouă luni cu 0,5% ca serie brută, influenţate de scăderea vânzărilor de carburanţi, produse alimentare, băuturi şi tutun, iar ca serie ajustată reducerea a fost de 0,3%. Scăderea consumului populaţiei este cea mai importantă frână în creşterea de ansamblu a economiei.

 • Veste bună pentru PIB-ul anului trecut: consumul a crescut la 11 luni cu 3,7%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veste bună pentru PIB-ul anului trecut: consumul a crescut la 11 luni cu 3,7%

  În perioada ianuarie-noiembrie 2012, comparativ cu  acelaşi interval din 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, serie brută, a crescut cu 3,7%, anunţă Institutul Naţional de Statistică. Avansul consumului vine din creşterea comerţului cu amănuntul al carburanţilor (+7,2%), vânzărilor de alimente, băuturi şi tutun (+2,8%) şi  vânzărilor de produse nealimentare (+2,5%).

 • Criză sau nu, consumul a crescut în primul trimestru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criză sau nu, consumul a crescut în primul trimestru

  În primele trei luni din acest an, volumul vânzărilor din comerţul cu amănuntul (alimente, mărfuri nealimentare şi carburanţi) a crescut faţă de trimestrul I 2011 cu 3,7%, anunţă Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • Consumul de alimente a scăzut cu peste 8% în primele opt luni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consumul de alimente a scăzut cu peste 8% în primele opt luni

  În perioada ianuarie-august 2011, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a scăzut cu 4,7%. Scăderea este datorată reducerii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-8,7%), a vânzărilor de produse nealimentare (-2,6%) şi a comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-2,3%), arată datele raportate azi-dimineaţă

Modifică Setările