Stiri despre valori euroatlantice

  44 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • NATO merge mai departe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NATO merge mai departe

  Şeful apărării Germaniei, generalul Eberhard Zorn, a făcut o vizită anunţată la Dornstadt, la exerciţiul de alarmare VJTF2019, unde a evaluat instruirea grupului de lucru comun foarte pregătit / VJTF, care trebuie să fie operaţional în 48 la 72 de ore şi cuprinde o brigadă multinaţională, cu 5000 de militari / cinci batalioane de manevră, ce vor fi susţinute de forţe aeriene, maritime şi speciale.

 • VIDEO Serviciile de informaţii ale României au nevoie, acum, de reglementări ca în Vest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Serviciile de informaţii ale României au nevoie, acum, de reglementări ca în Vest

  Anul trecut, cu excepţia comunităţii de informaţii de peste Ocean, structurile similare din spaţiul european democratic au părut a fi fost luate, prin surprindere, cel puţin la nivelul percepţiei opiniei publice, de agresiunea militară rusă în Ucraina. Anul acesta, aceleaşi sisteme de intelligence aparent nu au anticipat valul de imigranţi care au invadat Europa. Motive suficiente pentru a aborda starea celor care acţionează pe frontul din umbră.

 • VIDEO La est de NATO umbra URSS constituie flamura ofensivei informaţionale răsăritene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO La est de NATO umbra URSS constituie flamura ofensivei informaţionale răsăritene

  Trăim într-o lume diferită de cea de alaltăieri, când tancurile schimbau frontierele, de aceea de ieri, în care cecurile făceau captivi oamenii unei puteri trecătoare, azi în linia întâi a impresionării celor mulţi fiind dezinformarea, cu premeditare, prin informarea unilaterală, menită a indica o mentalitate de învingător acolo unde există deja indicii de dare înapoi, faţă de declaraţiile şi actele belicoase iniţiale, ale unui agresor cunoscut.

 • VIDEO Nici pace, nici război în Europa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Nici pace, nici război în Europa?

  Nu există o victorie mai mare, a propagandei imperiale răsăritene, decât aceea de a savura, aparent de la distanţă, dar printr-o eficientă şi modernă monitorizare, încremenirea în proiect a societăţii româneşti. Cu un preşedinte timorat, un premier epuizat politic, un parlament imun la drama Europei de Est, o armată ţinută pe butuci şi o indiferenţă cvasi generală faţă de extinderea Rusiei spre Vest.

 • Moscova vrea îndepărtarea Europei de SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moscova vrea îndepărtarea Europei de SUA

  Vineri, 12 iunie, Federaţia Rusă, va aniversa Ziua Naţională, într-un climat de nici pace, nici război, în Marea Baltică şi în Marea Neagră, acolo unde exerciţiile anunţate ale NATO sunt precedate sau urmate de alarmarea unor efective de... trei ori mai mari ale armatei ce ascultă ordinele preşedintelui Vladimir Putin. După două zile, pe 14 iunie, europenii dintre Prut şi Nistru vor merge să voteze, fie cu Vestul sau cu Estul.

 • VIDEO În depozitele militare din Transnistria se află încă armament chimic şi nuclear tactic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO În depozitele militare din Transnistria se află încă armament chimic şi nuclear tactic

  La est de graniţa răsăriteană a NATO se confruntă practic două lumi, aceea a unei generaţii speriate de schimbare, care se agaţă disperată de imaginea ultimului Tătuc, actualul prim locatar de la Kremlin, şi cea a generaţiei care asigură militarii succesivelor demonstraţii de forţă ale imperiului răsăritean, în condiţiile când junii bine informaţi, dar trăitori în Est, îşi doresc libertatea şi democraţia din Vest.

 • Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică invită autorităţile statului să mărească acum bugetul armatei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică invită autorităţile statului să mărească acum bugetul armatei

  Primul club militar, unde am înţeles importanţa dialogului între oameni cu experienţe complementare, a fost unul din Canada, acolo unde dialogul, nu monologul, genera respect pentru partenerul de discuţie, la fel de interesat în a înţelege o perspectivă, despre provocările lumii de azi, în bună măsură diferită de a lui. Apariţia primului club militar autohton, comparabil cu cele existente în comunitatea euroatlantică, constituie o premieră.

 • VIDEO România în ecuaţia Orientului Mijlociu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO România în ecuaţia Orientului Mijlociu

  Deşi locaţiile organizaţiei teroriste Stat Islamic/ISIS/ISIL continuă să fie bombardate de escadrilele ţărilor care sunt alături de Statele Unite, în efortul de a restabili autoritatea statelor afectate de ciuma neagră, precum Irakul şi Siria, în zonele  controlate de bine antrenaţii rebeli islamişti, totuşi un fost director adjunct al CIA afirmă că Al-Qaeda rămâne ameninţarea neconvenţională mai gravă pentru SUA.

 • VIDEO Mersul pe sârmă, la Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Mersul pe sârmă, la Moscova

  Cu 48 de ore înainte de popasul, simbolic, al cancelarului german, la Moscova, pentru a depune o coroană de flori în memoria victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial, am avut ocazia să îi urez ambasadorului rus, la Bucureşti, ca poporul său să se bucure de pace, una în care Rusia are nevoie şi de bune relaţii cu România. După cum şi reciproca este adevărată.

 • VIDEO Jim Sack: „Putin a început problemele, deci este bine să fim fermi cu el”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Jim Sack: „Putin a început problemele, deci este bine să fim fermi cu el”

  În bătălia pentru rostirea adevărului complet, despre obiectivul strategic al preşedintelui Vladimir Putin - de a reface, cu orice preţ, fosta Uniune Sovietică, fie aceasta azi Uniunea Euroasiatică -, cultivarea descurajării psihologice, prin recurgerea la arsenalul de tip stalinist, altfel cunoscut, indică o acutizare a confruntării psihologice, informaţionale, în pragul unei noi ofensive a răsăritenilor. Cum se vede, din SUA, situaţia actuală?

 • VIDEO Europa văzută de la Răsărit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Europa văzută de la Răsărit

  Ce aniversăm la 9 mai? Răsăritenii aduc un omagiu celor peste 20.000.000 de cetăţeni ai URSS, care au căzut victime ale celui de-Al Doilea Război Mondial, într-un context în care nazismul înfrânt în urmă cu şapte decenii revine ca termen de referinţă în discursurile unor diplomaţi ruşi, atunci când fac referire la drama Ucrainei, un stat european amputat, lipsit acum de Crimeea şi de Donbas.

 • Generalul Mihaiu Mărgărit sugerează temperarea tendinţelor Germaniei de a deveni lider informal al UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generalul Mihaiu Mărgărit sugerează temperarea tendinţelor Germaniei de a deveni lider informal al UE

  Într-o vreme când ambasadori occidentali, la Bucureşti, confundă România cu casa lor de vacanţă - unde cheamă pe administratorul locaţiei la noi ordine, când vor muşchii lor, uitând că europenii din fostele ţări socialiste, azi state membre ale NATO şi UE sunt egalii, în drepturi, ai europenilor din Vest -, iar diplomaţi răsăriteni cred că românii se mai sperie de afirmaţii desuete, un general român pune la punct un oficial european.

 • VIDEO Pax Americana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Pax Americana

  Din 20 ianuarie 2009, de când preşedintele Statelor Unite ale Americii este Barack Obama, politica externă americană a fost marcată de negocieri, de evitarea recursului la soluţia manu militari, de utilizarea sancţiunilor economice pentru a determina terţe ţări să îşi revizuiască opţiunile agresive. Vom vedea cine va fi succesorul lui Obama. Deocamdată observăm baletul Unchiului Sam, între Berlin şi Moscova.

 • VIDEO Între Germania cancelarului Merkel şi Rusia preşedintelui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Între Germania cancelarului Merkel şi Rusia preşedintelui Putin

  În timp ce Berlinul, încă marcat de memoria colectivă a dramelor provocate în ultima conflagraţie mondială, preferă extinderea influenţei sale bazată pe tehnologia de ultimă oră, Moscova visează, cu ochii greu de citit ai preşedintelui Putin, la refacerea imperiului sovietic, cu o altă denumire, dar cu centrul puterii menţinut la Kremlin, graniţele Federaţiei Ruse extinzându-se până la suprapunerea pe cele foste sovietice.

 • VIDEO NATO trebuie să fie prezent pe Prut, la gurile Dunării şi la estuarul Nistrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO NATO trebuie să fie prezent pe Prut, la gurile Dunării şi la estuarul Nistrului

  Primul preşedinte postdecembrist, Ion Iliescu, nu a vorbit în faţa Congresului SUA, dar a girat intrarea României în NATO. Apoi, Emil Constantinescu a fost de partea Alianţei, pe timpul războiului din spaţiul ex-iugoslav. Acum, Traian Băsescu, revenit din Republica Moldova, semnalează pericole reale la adresa ţării noastre, după ce, de un an de zile, Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică a dat semnale similare. În zadar.

 • VIDEO Când vor trece Prutul 1.000.000 de români, pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Când vor trece Prutul 1.000.000 de români, pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova?

  Niciunul dintre interlocutorii preferaţi ai preşedintelui Rusiei - cancelarul Germaniei şi preşedintele Franţei - nu ştiu cum va arăta partea răsăriteană a Europei, în următorii doi sau trei ani. Ucraina a pierdut teritorii, în anul 2014, ca şi Georgia, în 2008, ca şi Republica Moldova, în 1992. Asta pentru că au cutezat să aspire la integrarea în comunitatea statelor membre ale Europei democrate. Dar istoria se rescrie, rapid, sub ochii noştri.

 • VIDEO Ordin de la Împărăţie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ordin de la Împărăţie?

  Nu mai folosesc telefonul mobil decât pentru dialogurile cu cei apropiaţi. Asta pentru că alţi semeni, care au reprezentat ceva, pentru ţara asta, nu alta, se simt ascultaţi, timoraţi, urmăriţi, supuşi unei presiuni psihologice indirecte, suspectaţi de te miri ce. Deşi, acum, nu sunt decât simpli cetăţeni, care au avut cândva şansa de a urca, până la o anumită treaptă, pe Muntele Olimp, de unde au văzut că regele... este gol.

 • Hopa, hopa, Penelopa, se schimbă ceva în Europa!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hopa, hopa, Penelopa, se schimbă ceva în Europa!

  Titlul nu este decât o primă constatare, firească, una generată de solicitarea publică a onorabilului preşedinte al Comisiei UE, nimeni altul decât pragmaticul Jean-Claude Juncker, care, după cum probabil aţi aflat a cerut, nici mai mult, nici mai puţin, decât formarea unei armate comune a Uniunii Europene, cauza fiind tensiunea tot mai mare, uşor vizibilă, dintre Federaţia Rusă şi comunitatea statelor democrate europene.

 • VIDEO Incoerenţa NATO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Incoerenţa NATO

  Privind spre focarul de tensiune geopolitică, aflat la Est de NATO, în seara zilei de 2 martie, 2015, se vor afla, din nou, în legătură telefonică, Vladimir Putin, Petro Poroşenko, Francois Hollande şi Angela Merkel, pentru a evalua măsurile convenite, la 12 februarie, la Minsk. La Sud de Alianţa Nord-Atlantică, 30.000 de soldaţi irakieni au luat azi, cu asalt, poziţiile extremiştilor ISIL, din jurul oraşului Tikrit.

 • John Kerry:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  John Kerry:"Suntem într-o epocă de incertitudine"

  La 24 februarie 2015, cu prilejul unei audieri, la Comitetul Senatorial interesat de operaţiuni derulate în străinătate, secretarul de stat John Kerry a făcut o serie de remarci de interes public. El a reamintit asistenţei că Statele Unite ale Americii au rămas lider în întreaga lume.

 • VIDEO Ash Carter dă tonul la muzica Pentagonului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ash Carter dă tonul la muzica Pentagonului

  Noul Secretar al Apărării, Ash Carter, deşi este lăudat pentru aptitudinile sale de manager, a fost aşteptat, pe noul său birou de lucru, de la DoD/Pentagon, de agenda cu trei repere geopolitice, unul ce pare că a trecut pe locul secund, deoarece vizează întărirea rolului SUA în zona Pacificului, celelalte două fiind aidoma unor "cartofi fierbinţi", respectiv marşul victorios, al Rusiei, spre Vest şi barbaria Califatului Islamic.

 • Ferească-ne sfântul de o primăvară rusească, anul viitor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ferească-ne sfântul de o primăvară rusească, anul viitor?

  Peste exact o săptămână, România va cunoaşte pe câştigătorul alegerilor prezidenţiale. În mod democratic, cel care se va situa pe locul secund va confirma public rezultatul numărătorii voturilor, şi îl va felicita, cu fairplay, pe învingătorul său. Vor urma modificări fireşti, în componenţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi la nivelul funcţiilor cheie din structurile de forţă şi intelligence autohtone.

 • Pe agenda de lucru a viitorului preşedinte - zona Mării Negre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe agenda de lucru a viitorului preşedinte - zona Mării Negre

  Mare minune va fi dacă, în următoarele două săptămâni, cei doi prezidenţiabili, calificaţi pentru turul al doilea al alegerilor pentru funcţia supremă în stat, chiar vor discuta despre principalele atribuţii ale preşedintelui României, abordând, ca bărbaţi adevăraţi, priorităţile politicii externe şi ale apărării naţionale. Amândoi având vizibile inabilităţi practice, în aceste privinţe.

 • VIDEO Putin nu se stăpâneşte pe el însuşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Putin nu se stăpâneşte pe el însuşi

  La est de frontiera de răsărit a comunităţii euroatlantice, Ucraina rămâne o bilă mai mult stropită cu sângele nevinovaţilor, decât una albă, pe masa negocierilor, pardon, pe aceea  de biliard a Kremlinului, în timp ce Califatul Islamic demonstrează fragilitatea opţiunilor coaliţiei iniţiate de peste Ocean, cu mulţi membri anunţaţi oficial şi puţini dintre ei angajaţi  pe planul acţiunilor militare aeriene, care par să nu diminueze forţa ISIL.

 • Statuia lui Lenin, din Harkov, a căzut precum aceea a lui Saddam Hussein, din Irak
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statuia lui Lenin, din Harkov, a căzut precum aceea a lui Saddam Hussein, din Irak

  La Moscova s-a emis un semnal clar de resetare a relaţiilor cu superputerea lumii, în timp ce în Ucraina s-a efectuat un schimb încurajator de prizonieri şi a fost stabilită o zonă tampon, de 30 de kilometri, între trupele guvernului de la Kiev şi separatiştii rusofoni. Asta în timp ce Statul Islamic nu pare slăbit de atacurile aeriene ale coaliţiei încropite de Statele Unite ale Americii, occidentalii evitând orice intervenţie militară terestră.

 • Românii nu vor mai aştepta reunirea încă un sfert de secol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii nu vor mai aştepta reunirea încă un sfert de secol

  Referendumurile, precum cel din Scoţia, ca şi alegerile, cum este cazul celor prezidenţiale, în România sau a acelora parlamentare, în Republica Moldova, vin, agită spiritele, apoi lasă cetăţenii în seama liderilor lor, validaţi sau departajaţi de concurenţa acerbă, confruntaţi cu realitatea complexă, generată de concordanţa previzibilă sau nu, între promisiunile politicienilor şi capacitatea lor, reală, de a le transpune în viaţa cotidiană.

 • VIDEO Ambasadorul Irakului la Bucureşti: „Îi invit pe investitorii români să investească în ţara mea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ambasadorul Irakului la Bucureşti: „Îi invit pe investitorii români să investească în ţara mea”

  Conform ziarului irakian al-Sabah, Abu Bakr al Baghdadi a rămas, încă, în viaţă, deşi a fost rănit în cursul ultimelor lovituri aeriene ale avioanelor de luptă americane. Este pentru a doua oară, în ultimele două luni, când liderul Statului Islamic a suferit răni deloc uşoare. Semn că laţul se strânge în jurul conducerii ISIS. Pentru a lua pulsul societăţii irakiene am iniţiat un dialog cu ambasadorul Irakului în România.

 • Putin vrea înlocuirea Uniunii Euroasiatice cu Rusia mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin vrea înlocuirea Uniunii Euroasiatice cu Rusia mare

  Aşa cum semnalam, popasul lângă lacul Seliger, nu a fost un simplu moment pe agenda preşedintelui Vladimir Putin, brusc animat, chipurile, de dorinţa de a se adresa unor juni din Rusia. Dincolo de arătarea pisicii nucleare, aliaţilor din NATO, şi de agitarea oratorică a contopirii voite, de către liderul de la Kremlin, a ucrainenilor cu poporul rus, a fost ţintit, incredibil, dar adevărat, şi Kazahstanul. Pe când Republica Moldova?

 • Şeful serviciului român de informaţii militare era sfătuit, de omologul american, să aibă o relaţie bună cu omologul rus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful serviciului român de informaţii militare era sfătuit, de omologul american, să aibă o relaţie bună cu omologul rus

  Sunt greu de pornit înţelepţii unui serviciu de informaţii militare, dar de-i porneşti sunt greu de oprit. Aceasta este concluzia unui brainstorming generat de aniversarea a 155 de ani, de la înfiinţarea structurii de informaţii militare a armatei noastre. Un dialog care a avut ca protagonişti doi lideri, acum informali, ai comunităţii profesioniştilor activi şi în rezervă specializaţi în culegerea de date confidenţiale, pentru apărarea ţării.

 • Ambasadorul Iranului la Bucureşti ar dori ca România să repună în funcţiune podul dintre Orient şi Occident
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasadorul Iranului la Bucureşti ar dori ca România să repună în funcţiune podul dintre Orient şi Occident

  Comunicarea modernă implică şi o cunoaştere, fără prejudecăţi, a celor care au un rol, deloc minor, în regiuni apropiate şi interviul acordat de ambasadorul Iranului în ţara noastră probează acest lucru. Concomitent, nu poate fi o proiecţie lucidă a viitorului fără o percepţie nuanţată a trecutului, precum o dovedeşte un film documentar de ultimă oră, mai degrabă emoţional, despre cele petrecute cu 97 de ani în urmă, la Oituz.

Modifică Setările