Stiri despre valori

  141 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cel mai tare top al anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai tare top al anului

  Să faci şi tu nişte topuri! Cu evenimentele, cărţile, filmele, personalităţile, realizările anului, ce-ţi trece prin minte. Ceva uşurel, „comestibil“, „de sărbători“.

 • Structural, suntem diferiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Structural, suntem diferiţi

  Copilăria mea a fost optzecistă. M-am născut în ‘77 şi cutremurul l-am simţit din burta mamei. Era noapte, s-a auzit o zguduitură, a luat-o pe sor-mea în păturică şi a fugit în curte să nu cadă casa pe noi. Cam atât îmi amintesc din perioada asta. Toate aceste informaţii au fost repovestite, numai că eu, în căutare de repere,  mi le-am însuşit.

 • Caut
prieten, rog seriozitate!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caut prieten, rog seriozitate!

  De la o vreme, ai observat că pierzi prieteni. De ce oare? Prima grijă este să dai vina pe ei: au devenit încuiaţi, înţepeniţi, plictisitori, antipatici, aroganţi, pe scurt, greu de suportat.

 • Da, băieţi, am scris iar despre Halep. Şi despre voi! Citiţi şi gândiţi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Da, băieţi, am scris iar despre Halep. Şi despre voi! Citiţi şi gândiţi!

  Pe lângă performanţa marii noastre campioane, Simona Halep, la care mă aşteptam, cel mai mult m-au impresionat aceşti tineri pe care nu-i cunoşteam! Nici ei nu mă cunoşteau pe mine chiar dacă, ocazional, poate mă mai văzuseră prin sat! În timpul setului doi, între ghemuri, m-am întors şi i-am privit pe tinerii din spatele meu. Nu cu mare atenţie, dat fiind faptul că disputa sportivă şi mai ales, Halep a noastră erau în prim plan.

 • Generaţii pierdute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţii pierdute

  O realitate cruntă, dar adevărată! Se întâmplă în România actuală! Aici unde se vorbeşte mult despre viitor, despre copii, despre oameni, dar nu se face mai nimic pentru ei! Avem o valoare inestimabilă, o resursă umană pe care alte ţări nu o au, dar pe care în loc să o valorificăm o ajutăm să se piardă! Nu interesează pe nimeni! Doar „perlele“ sunt interesante ca divertisment de sezon!

 • UE nu mai negociază valorile nici cu membri, nici cu state aspirante, nici cu partenerii din est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE nu mai negociază valorile nici cu membri, nici cu state aspirante, nici cu partenerii din est

  Uniunea Europeană îşi dezvoltă politicile în relaţiile cu vecinătatea, cu precădere în privinţa vecinilor din Balcanii de Vest, cu vocaţie de a deveni membri ai UE, potrivit angajamentelor de la Consiliul European din Salonic, 2003, şi a statelor Parteneriatului Estic, la celebrarea a 10 ani de Parteneriat şi în perspectiva lansării proiectelor noi în 2020, la validarea realizărilor celor 20 de obiective pentru 2020, proiect în desfăşurare.

 • Cum să evitaţi creşterea unui copil materialist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să evitaţi creşterea unui copil materialist

  Cercetătorii au descoperit o metodă de reducere a nivelului materialismului în rândul tinerilor.  După un studiu ce a inclus câteva sute de copii, aceştia au obţinut rezultate concrete care susţin veridicitatea metodei susţinute de caeştia.

 • Ascuţirea luptei de clasă şi consecinţele ei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ascuţirea luptei de clasă şi consecinţele ei

  Lupta de clasă nu mai trebuie să fie nocivă şi distrugătoare. Lupta de clasă trebuie să promoveze valorile, ideile, dialogul, progresul, să unească şi nu să dezbine. Ce drum vor alege românii pentru următoarea sută de ani: vor porni uniţi pe calea unui nou centenar al României sau vor pieri, dezbinaţi şi aruncaţi în negura unor istorii de tristă amintire?

 • O activare şi mai
multe învăţăminte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O activare şi mai multe învăţăminte

  Parlamentul European a votat marţi, 12 septembrie, pentru Ungaria, activarea articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene, ca o măsură sanitară, de protecţie a valorilor comune ale Europei. Construcţia noastră comună, chiar dacă este în plin proces de edificare, se bazează pe respectarea libertăţii, demnităţii şi egalităţii, pe respectarea demnităţii umane şi a drepturilor omului, precum şi pe valoarea politică fundamentală - statul de drept.

 • De ce e mai bine la privat decât la stat? Povestea italienilor de la Spitalul Monza, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce e mai bine la privat decât la stat? Povestea italienilor de la Spitalul Monza, la Adevărul Live

  Ce investiţii se fac într-un spital privat în România pentru a păstra personalul medical în ţară şi pentru a le oferi pacienţilor condiţii ca în străinătate, dar şi care sunt provocările pe care le întâmpină un manager de instituţie medicală privată în sistemul de sănătate românesc aflaţi, la Adevărul Live, de la Luca MIlitello, managerul general al Spitalului Monza.

 • FOTO VIDEO Povestea anticariatului care s-a născut cu ajutorul unei colecţii de 200 de pachete de ţigări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Povestea anticariatului care s-a născut cu ajutorul unei colecţii de 200 de pachete de ţigări

  Pe o străduţă din centrul oraşului Râmnicu Vâlcea există un spaţiu minuscul, care ascunde adevărate comori. Este singurul anticariat din oraş şi aparţine lui Costel Crăciun (49 de ani). În 16 metri pătraţi se regăsesc 8.000 de lucrări din mai toate domeniile, alături de alte 5.000 în depozit şi 2.500 în biblioteca personală. Iar clienţii vin din toate colţurile ţării.

 • Marginalizarea ca genocid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marginalizarea ca genocid

  În primăvara anului 1962, un fiu îşi aducea pe braţe tatăl eliberat din închisoare, după ce fusese închis cu patru ani înainte, la vârsta de 74 de ani. Era Vasile Voiculescu şi fusese vinovat de a fi inteligent şi onest. Exact ce nu suportau comuniştii.

 • Legea Referendumului şi drepturile omului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea Referendumului şi drepturile omului

  Acum câteva zile, preşedintele României a retrimis Parlamentului legea prin care se vizează introducerea câtorva modificări într-o lege mai veche (Legea 3/2000) cu privire la organizarea şi desfăşurarea unui referendum în România.

 • Un Congres şi mai multe metehne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Congres şi mai multe metehne

  Discuţiile din ultimele zile de pe agenda publică internă au fost confiscate aproape complet de decizia convocării Congresului extraordinar al PSD. Dacă iniţial, Liviu Dragnea a dorit un fel de confirmare, de validare a funcţiei pe care o deţine, ulterior a renunţat la acestă idee - căci a fi preşedinte al PSD i se pare că este evidentă ca o axiomă euclidiană.