Stiri despre valori

  117 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO VIDEO Povestea anticariatului care s-a născut cu ajutorul unei colecţii de 200 de pachete de ţigări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Povestea anticariatului care s-a născut cu ajutorul unei colecţii de 200 de pachete de ţigări

  Pe o străduţă din centrul oraşului Râmnicu Vâlcea există un spaţiu minuscul, care ascunde adevărate comori. Este singurul anticariat din oraş şi aparţine lui Costel Crăciun (49 de ani). În 16 metri pătraţi se regăsesc 8.000 de lucrări din mai toate domeniile, alături de alte 5.000 în depozit şi 2.500 în biblioteca personală. Iar clienţii vin din toate colţurile ţării.

 • Marginalizarea ca genocid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marginalizarea ca genocid

  În primăvara anului 1962, un fiu îşi aducea pe braţe tatăl eliberat din închisoare, după ce fusese închis cu patru ani înainte, la vârsta de 74 de ani. Era Vasile Voiculescu şi fusese vinovat de a fi inteligent şi onest. Exact ce nu suportau comuniştii.

 • Legea Referendumului şi drepturile omului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea Referendumului şi drepturile omului

  Acum câteva zile, preşedintele României a retrimis Parlamentului legea prin care se vizează introducerea câtorva modificări într-o lege mai veche (Legea 3/2000) cu privire la organizarea şi desfăşurarea unui referendum în România.

 • Un Congres şi mai multe metehne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Congres şi mai multe metehne

  Discuţiile din ultimele zile de pe agenda publică internă au fost confiscate aproape complet de decizia convocării Congresului extraordinar al PSD. Dacă iniţial, Liviu Dragnea a dorit un fel de confirmare, de validare a funcţiei pe care o deţine, ulterior a renunţat la acestă idee - căci a fi preşedinte al PSD i se pare că este evidentă ca o axiomă euclidiană.

 • Nimicurile care ne distrug viitorul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nimicurile care ne distrug viitorul

  Este îngrijorător de-a dreptul că acest fenomen se află în creştere, iar când vom conştientiza gravitatea situaţiei, cât de mult ne afectează atenţia sporită pentru nimicuri, va fi cam târziu. Va fi  greu şi ne vor trebui mulţi ani să revenim la normalitate, să aşezăm lucrurile în matca lor firească, să acordăm atenţia cuvenită lucrurilor cu adevărat importante şi să punem la locul cuvenit valorile după care trebuie să ne ghidăm.

 • Cuplul de români care s-a mutat la ţară şi învaţă zeci de copii despre valorile autentice româneşti. „Hotărâtoare a fost dragostea noastră pentru patrimoniu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cuplul de români care s-a mutat la ţară şi învaţă zeci de copii despre valorile autentice româneşti. „Hotărâtoare a fost dragostea noastră pentru patrimoniu“

  Dragostea pentru valorile autentice româneşti i-a făcut pe soţii Adriana şi Virgil Scripcariu să părăsească Bucureştiul şi să-şi facă un rost şi o şcoală, în propria casă, în satul Piscu, din judeţul Ilfov. În trecut, aici era unul dintre cele mai importante centre de olărit ale Munteniei, iar soţii Scripcariu au reuşit să reînvie tradiţia.

 • Profesor monarhist: „Excelăm la comemorări, însă avem de învăţat cum să ne apreciem valorile când sunt în viaţă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profesor monarhist: „Excelăm la comemorări, însă avem de învăţat cum să ne apreciem valorile când sunt în viaţă“

  Pentru Mihai Cucerzan, sociolog şi profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, monarhia reprezintă în continuare o alternativă viabilă la actualul sistem politic. Universitarul consideră că Regele Mihai e mai apreciat în străinătate decât în ţara sa, dar că încrederea românilor în Casa Regală e în continuă creştere.

 • Prognoza INHGA: Debitul Dunării va fi în creştere în perioada decembrie-ianuarie, unde se anunţă blocaje de gheaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prognoza INHGA: Debitul Dunării va fi în creştere în perioada decembrie-ianuarie, unde se anunţă blocaje de gheaţă

  Debitele râurilor din ţară se vor situa, în lunile decembrie, ianuarie şi februarie, la valori cuprinse între 50% şi 80% din valorile multianuale lunare, în timp ce debitul Dunării va fi între 3.000 şi 6.000 metri cubi/secundă (mc/s), conform prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru următoarele trei luni.

 • Ce mai înseamnă Ziua Naţională?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mai înseamnă Ziua Naţională?

  Comemorarea unei zile naţionale constituie pretutindeni un prilej pentru activităţi festiviste, iar diversele manifestări folclorice sau evenimentele publice finalizate cu focuri de artificii sunt expresii fireşti ale oricărei aniversări. Dar, la apropierea Centenarului, poate că ar trebui să ne întrebăm care sunt ideile şi valorile ce au făcut posibile toate aceste ceremonii publice. Ştim ce sărbătorim de 1 Decembrie?

 • 600.000 în stradă, pentru #justiţiepebune. Pe când 1.000.000 în stradă, pentru #ŞCOALĂPEBUNE?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  600.000 în stradă, pentru #justiţiepebune. Pe când 1.000.000 în stradă, pentru #ŞCOALĂPEBUNE?

  Citiţi textul excepţional al lui Barbu Mateescu, „Revoluţia şi victoria sa“, apoi recadraţi acţiunea civică din stradă, de îndată, pe orizontul său strategic firesc. 600.000 de protestatari pentru #justiţiepebune sunt despre stingerea, o dată pentru totdeauna, a „coşmarului CRIB - comunismul ruralo-industrial balcanic“. 1.000.000 de protestatari pentru #ŞCOALĂPEBUNE sunt despre zborul nostru în cerul cel mai înalt, de fiinţe educate ce avem a fi.