Stiri despre valonia

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Epidemie de rujeolă în Belgia. Autorităţile sanitare spun că aceasta ar fi pornit de la o persoană care s-a întors din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epidemie de rujeolă în Belgia. Autorităţile sanitare spun că aceasta ar fi pornit de la o persoană care s-a întors din România

  Autorităţile sanitare belgiene au făcut apel la populaţie să dea dovadă de prudenţă ca urmare a faptului că de la începutul acestui an în Valonia s-au înregistrat 70 de cazuri de rujeolă, în condiţiile în care media considerată normală era de 7-8 cazuri pentru această perioadă, relatează agenţia Belga, preluată de rtbf.be.

 • Ce prevede acordul de liber schimb UE- Canada de care depinde şi ridicarea vizelor pentru români. Valonii îl blochează în continuare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce prevede acordul de liber schimb UE- Canada de care depinde şi ridicarea vizelor pentru români. Valonii îl blochează în continuare

  Premierul belgian Charles Michel nu a reuşit să obţină acordul autorităţilor regionale valone de care avea nevoie pentru a debloca un acord de liber de schimb UE-Canada. Ce prevede mult disputatul acord comercial? Este vorba în primul rând despre deschiderea pieţelor de bunuri şi servicii şi investiţii, inclusiv în domeniul achiziţiilor publice.

 • Azi aflăm dacă mai avem nevoie de vize pentru Canada
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Azi aflăm dacă mai avem nevoie de vize pentru Canada

  România şi Canada au ajuns la un acord pentru ridicarea vizelor începând cu 1 decembrie 2017, însă înţelegerea depinde de tratatul economic dintre UE şi Canada, blocat în acest moment de Valonia, regiunea francofonă a Belgiei. Ultimatumul impus de UE Valoniei expiră în această seară

 • Termen-limită pentru Belgia privind acordul de liber schimb UE-Canada
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Termen-limită pentru Belgia privind acordul de liber schimb UE-Canada

  Uniunea Europeană a impus executivului federal belgian un ultimatum valabil până luni seara, pentru sprijinirea Acordului Comercial şi Economic UE-Canada (CETA) şi pentru înlăturarea opoziţiei clare a Valoniei. Dacă executivul belgian nu respectă ultimatumul, atunci summitul europeano-canadian pentru semnarea acordului de liber schimb va fi anulat, transmite Reuters.

 • Valonia
blochează acordul de liber schimb între UE şi Canada
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Valonia blochează acordul de liber schimb între UE şi Canada

  În pofida presiunilor internaţionale, Parlamentul regiunii fracofone Valonia şi-a folosit vineri dreptul de veto pentru a bloca semnarea, de către Guvernul federal belgian, a controversatului Tratat de liber schimb UE-Canada (CETA), relatează AFP. Valonia vrea garanţii suplimentare pentru a-şi proteja locurile de muncă.

 • Veneţia, 1900
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veneţia, 1900

  “S-a stins viaţa falnicei Veneţii”, ar putea fi subintitulată expoziţia de fotografie “Gustave Marissiaux. O poetică a privirii”, deschisă până la 31 ianuarie 2016 în Sălile Kretzulescu ale Muzeului Naţional de Artă al României – pentru că o secţiune considerabilă a acesteia este dedicată canalelor, fanatelor palazzo şi cotloanelor şi interioarelor pustii, surprinse de artist în oraşul din lagună pe la anii 1900.

 • După cinci luni de la alegeri, Belgia are în sfârşit un guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După cinci luni de la alegeri, Belgia are în sfârşit un guvern

  Partidele principale de centru-dreapta ale Belgiei s-au pus de acord marţi să formeze o coaliţie de guvernământ, avându-l ca prim-ministru pe Charles Michel. Astfel se pune capăt perioadei de cinci luni de la alegeri, în care ţara nu a avut guvern.

 • Cântarea Mons-ului, în manieră
suprarealistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cântarea Mons-ului, în manieră suprarealistă

  Expoziţia de fotografie „Marcel-G. Lefrancq. Suprarealismul cotidianului“, vernisată în acest weekend la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), prezintă 60 de lucrări ale unui artist valon mai puţin cunoscut, asociat în perioada interbelică mişcării suprarealiste belgiene. Din ele rezultă un Mons – oraşul fotografiat cu predilecţie de Lefrancq – crepuscular, apropiat mai degrabă de romantism decât de suprarealismul propriu-zis.

 • Pauza de ţigară lungeşte programul de lucru al belgienilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pauza de ţigară lungeşte programul de lucru al belgienilor

  Fumătorii belgieni sunt contrariaţi, nefumătorii jubilează: Guvernul regional din Valonia a decis să-şi cronometreze funcţionarii când ies la ţigară în timpul serviciului. Pauza se adaugă la orele de muncă.

 • Destrămarea Belgiei, în fază avansată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Destrămarea Belgiei, în fază avansată

  Politicienii valoni evocă pentru prima oară scindarea ţării, după eşecul negocierilor dintre comunitatea flamandă şi cea francofonă. Reprezentanţi de frunte ai francofonilor aduc în discuţie posibilitatea destrămării Belgiei. Printre ei - lideri ai Partidului Socialist, câştigător al alegerilor din 13 iunie, din Valonia.

 • Belgia reproduce în mic divizarea UE între
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Belgia reproduce în mic divizarea UE între "bogaţi harnici" şi "săraci leneşi"

  Ultima victorie electorală a separatiştilor în Flandra accentuează îngrijorarea valonilor faţă de o posibilă separare - cât de posibilă este aceasta? Până acolo, partenerii europeni şi pieţele financiare se tem că întârzierea formării unui nou guvern va influenţa negativ datoria în creştere a ţării cât şi preşedinţia Uniunii Europene pe care Belgia urmează s-o preia în curând.