Stiri despre valeriu rusu

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Armata dintre Prut şi Nistru - la o rememorare necesară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Armata dintre Prut şi Nistru - la o rememorare necesară

  Pe 3 septembrie 2020, în garnizoanele aflate în judeţele dintre Prut şi Nistru, cei ce apără Tricolorul - în arealul geopolitic situat între defensiva NATO, pe graniţa de est a României, şi capul de pod al Federaţiei Ruse, din Transnistria - marchează Ziua Armatei Naţionale, în care ordinele se mai dau în limba lui Mihai Eminescu şi se menţine vie conştiinţa inevitabilităţii reîntregirii, pe cale democratică, cu România.

 • Am cunoscut un moldovean liber
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am cunoscut un moldovean liber

  Liber de prejudecăţi. Un european ai cărui părinţi au vorbit iniţial, înainte de a folosi graiul iubirii, limbi diferite. Dar au înţeles să trăiască pe acelaşi tărâm frumos al Moldovei răsăritene.

 • La
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La "Oastea Moldovei": Trăiască naţia! Sus cu ea!

  Eveniment publicistic, dincolo de Prut. Tocmai a ieşit de sub tipar noul număr al unei reviste tipărită în condiţii grafice excepţionale, probă onestă a unui pod trainic, mediatic, între cele două maluri ale Prutului, la nivelul Armatei Naţionale a Republicii Moldova şi a Armatei României. Este un semnal deliberat, al unui lider cu convingeri europene clare. Un conaţional care îşi respectă cuvântul dat.

 • De Ziua Armatei României, ministrul Armatei de peste Prut îi felicită pe fraţii de arme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De Ziua Armatei României, ministrul Armatei de peste Prut îi felicită pe fraţii de arme

  La 25 Octombrie, militarii activi şi în rezervă salută Drapelele de luptă, onorând astfel Ziua Armatei României, garantul suprem al existenţei statului naţional unitar român. La 24 octombrie am luat legătura la Chişinău, cu liderul Armatei Naţionale a Republicii Moldova, care, prin intermediul cotidianului ADEVĂRUL a transmis un mesaj emoţionant fraţilor de arme, din dreapta Prutului.

 • INTERVIU Vitalie Marinuţa: „Misiunea de menţinere a păcii în raioanele de est ale Republicii Moldova este epuizată”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Vitalie Marinuţa: „Misiunea de menţinere a păcii în raioanele de est ale Republicii Moldova este epuizată”

  În exclusivitate, pentru cotidianul „Adevărul”, la finalul primei zile a vizitei întreprinse la Bucureşti, ministrul Apărării al Republicii Moldova, Vitalie Marinuţa, mi-a acordat un interviu în care s-a dovedit a fi un interlocutor franc, un conaţional cu sufletul cald, un lider cumpănit şi vizionar al organismului militar de peste Prut, ce vrea, pentru camarazii săi, egalitatea de şanse a militarilor din Uniunea Europeană.

Modifică Setările