Stiri despre vaduva vesela

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cele mai bune spectacole din 2016. „Parsifal actul I“, opera în concert de la Ateneul Român, pe primul loc în topul „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune spectacole din 2016. „Parsifal actul I“, opera în concert de la Ateneul Român, pe primul loc în topul „Adevărul“

  Clasamentul celor mai bune spectacole din 2016, realizat de „Adevărul“, include următoarele cinci titluri:  „Parsifal actul I“ de la Ateneul Român, „Manon“ de la Opera Naţională Bucureşti, „Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice“ de la Teatrul Metropolis, „Văduva veselă“ de la Opera Naţională Bucureşti,  „Linoleum“ de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

 • Râsul amar din „Văduva veselă“. Andrei Şerban vizionar, despre o Românie dinainte de alegeri: „Am ajuns masa de manevră a unor golănaşi închipuiţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Râsul amar din „Văduva veselă“. Andrei Şerban vizionar, despre o Românie dinainte de alegeri: „Am ajuns masa de manevră a unor golănaşi închipuiţi“

  "Văduva veselă", în regia lui Andrei Şerban, a avut patru noi reprezentaţii la Opera Naţională Bucureşti, între 1 şi 4 decembrie. Prin includerea în libret a unor texte adaptate după Radu Paraschivescu şi Andrei Pleşu, regizorul ne pune în faţă o oglindă sarcastică a planului politic actual. Prima reprezentaţie din această serie de patru spectacole, ca o ironie, s-a jucat de Ziua Naţională.

 • Regizorul Andrei Şerban despre „Văduva veselă“, care revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti: „Spectacolul oglindeşte contradicţiile din noi“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Andrei Şerban despre „Văduva veselă“, care revine pe scena Operei Naţionale Bucureşti: „Spectacolul oglindeşte contradicţiile din noi“ VIDEO

  Soliştii, baletul şi corul Operei Naţionale Române Iaşi, alături de orchestra Operei Naţionale Bucureşti, sub bagheta maestrului Ciprian Teodoraşcu, vor interpreta, la cererea publicului, în patru seri consecutive, în spectacolul "Văduva veselă", regizat de Andrei Şerban, pe 1, 2, 3 şi 4 decembrie, de la ora 18.30.

 • O văduvă veselă într-o ţară tristă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O văduvă veselă într-o ţară tristă

  Noul spectacol al lui Andrei Şerban, „Văduva veselă”, montat la Opera Naţională Română din Iaşi în colaborare cu Opera Naţională Bucureşti, a făcut deja, aşa cum regizorul intuise de la bun început, multe valuri, deşi nu s-a jucat decât de patru ori la Bucureşti şi de trei ori la Iaşi.

 • România văduvei vesele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România văduvei vesele

  Văduva veselă a părăsit Bucureştiul, căutându-şi triumful la Iaşi. Dincolo de părerile doar aparent împărţite, nu a fost deloc un cutremur, un şoc cultural, ci un eşec, iar singurul câştig al producţiei lui Andrei Şerban este că nu a lăsat indiferent pe nimeni şi a  provocat o dezbatere, deocamdată nedusă până la capăt.

 • Cu Andrei Şerban, „Văduva Veselă” devine luxuriantă şi obositoare!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu Andrei Şerban, „Văduva Veselă” devine luxuriantă şi obositoare!

  O înscenare prolixă cu supra de măsură, o montare regizorală ce devine fastidioasă, un consum bogat de soluţii scenice ce susţin momentele unui scenariu supradimensionat; …cu trimiteri suculente spre realităţile cotidiene de la noi; un spectacol ce s-ar putea situa la limita cabaretului politic. Aceasta este actuala montare a celebrei operete vieneze, „Văduva veselă” de Franz Lehár.

 • „Văduva veselă”, un
spectacol autografiat Andrei Şerban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Văduva veselă”, un spectacol autografiat Andrei Şerban

  Este prima coproducţie realizată între teatre lirice româneşti. Un deziderat despre care am scris în repetate rânduri, apreciindu-l drept una dintre soluţiile pentru depăşirea, pe cât posibil, a lipsurilor din bugetele Operelor finanţate naţional, de la Ministerul Culturii şi local, de la primării.

 • „Văduva veselă“... de cine?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Văduva veselă“... de cine?

  Anul trecut, aflam că Andrei Şerban va monta Văduva veselă de Lehar la Opera din Iaşi, proiect la care a început lucrul efectiv, cu ansamblul teatrului liric, acum câteva luni.

 • La veuve. Neagră
şi tristă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La veuve. Neagră şi tristă

  PREMIERĂ Mecanismul imaginat de regizorul Andrei Şerban pentru actualizarea „Văduvei vesele“ funcţionează în gol, spectatorul neputând rezona nici cu spectacolul vetust, nici cu contemporaneizarea forţată, care sună ca nuca-n perete.

 • Deschidere de stagiune la ONB şi ONRI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deschidere de stagiune la ONB şi ONRI

  Acum ştim. Stagiunea 2016-17 de la ONB se va deschide cu opereta Văduva veselă de Franz Lehár, în regia lui Andrei Şerban şi coprodusă cu ONRI (Iaşi - pentru cine nu e familiar cu acronimul).

 • „Văduva veselă“ se arată, în coproducţie, la Operele din Bucureşti şi din Iaşi. Regizorul Andrei Şerban ne invită la un spectacol 
„cum n-a văzut Parisul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Văduva veselă“ se arată, în coproducţie, la Operele din Bucureşti şi din Iaşi. Regizorul Andrei Şerban ne invită la un spectacol 
„cum n-a văzut Parisul“

  În premieră absolută, o coproducţie Opera Naţională Română Iaşi - Opera Naţională Bucureşti: cea mai faimoasă dintre toate operetele, „Văsuva veselă” de Franz Lehar, în noua montare a lui Andrei Şerban, este propusă într-o versiune cu totul originală. Sunt doar patru reprezentaţii la Bucureşti la Opera Naţională Bucureşti, pe 1, 2, 3 şi 4 septembrie, iar la Iaşi, pe 9, 10  şi 11 septembrie, vor fi trei reprezentaţii.

 • „Văduva veselă” clujeană cucereşte publicul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Văduva veselă” clujeană cucereşte publicul

  Venind în întâmpinarea preferinţelor melomanilor, pasionaţi în egală măsură de operă şi de operetă, conducerea Operei Naţionale Române din municipiul de pe malul Someşului s-a gândit să programeze ca nouă producţie un titlu îndrăgit din literatura de operetă, „Văduva veselă” de Franz Lehár.

 • Două premiere în patru zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două premiere în patru zile

  La Cluj, iubitorii genului liric au fost răsfăţaţi săptămâna trecută, pentru că în doar patru zile au fost invitaţi să urmărească două premiere de mare atractivitate, răspunzând celor mai diverse gusturi şi preferinţe.

 • „Văduva veselă“, în concert la Liric
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Văduva veselă“, în concert la Liric

  Festivalul Internaţional Elena Teodorini continuă astăzi, pe scena craioveană, cu operetă, după ce duminică le-a dăruit melomanilor un regal de muzică italiană, jazz şi muzică de film.

 • Comedie şi operetă, oferta de week-end de la Muzical!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comedie şi operetă, oferta de week-end de la Muzical!

  Teatrul Muzical “Nae Leonard” deschide în această seară stagiunea pentru tinerii interpreţi. După formalităţile de rigoare, din foaierul teatrului, tinerii vor trece “la treabă” şi vor aduce în faţa publicului canţonete si arii celebre cu proiecţii muzicale şi nu numai.

 • FOTO Amelia Antoniu a revenit pe scenă la cinci luni după ce s-a aflat la un pas de moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Amelia Antoniu a revenit pe scenă la cinci luni după ce s-a aflat la un pas de moarte

  Amelia Antoniu, prim-solista Teatrului de Operetă „Ion Dacian“, a revenit aseară pe scenă, după ce, în urmă cu cinci luni, a fost la un pas de moarte. Spectacolul „Văduva Veselă“ s-a jucat cu „casa închisă“. Niculae Gamenţ Antoniu, soţul Ameliei, a cumpărat 90 de bilete pentru cei care i-au fost alături sopranei în momentele grele.

Modifică Setările