
Peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni în România
511.290 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech vor ajunge luni în România, conform unui anunţ făcut de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
511.290 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech vor ajunge luni în România, conform unui anunţ făcut de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
Anglia va lansa un test privind folosirea paşaportului de vaccinare pentru accesul într-un club de comedie, într-un club de noapte şi la meciurile din Cupa Angliei. Testul are scopul de a determina cum îşi poate redeschide ţara economia şi cum poate permite accesul la evenimente pentru publicul larg.
România este reprezentată de 9 companii şi două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creşterea producţiei de vaccinuri împotriva COVID-19, anunţă sâmbătă prim-ministrul Florin Cîţu.
România a decis suspendarea unui singur lot AstraZeneca ( ABV2856) şi continuarea campaniei de vaccinare cu serul britanic, deoarece „beneficiile depăşesc riscurile”, a anunţat, ieri, dr.col Valeriu Gheorghiţă.
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat luni că şi alte ţări ar putea bloca exporturi de vaccinuri anti-COVID-19, aşa cum a făcut Italia cu un lot al AstraZeneca. Autorităţile italiene au folosit pentru prima dată de interdicţia de export de vaccinuri, pentru a opri transferul a 250.000 de doze de ser de la AstraZeneca din Italia spre Australia.
Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a anunţat luni că se aşteaptă ca „100 de milioane de doze pe lună” de vaccin împotriva covid-19 să fie livrate în al doilea trimestru Uniunii Europene (UE), în care vaccinarea se desfăşoară cu încetinitorul, relatează AFP.
Personalul din centrele de vaccinare trebuie să sune oameni programaţi în zilele următoare, în cazul în care rămân doze de vaccin anti-COVID nefolosite. Este recomandarea secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, care spune că trebuie evitată irosirea vaccinului, dar prioritate trebuie să aibă cei din etapa curentă a campaniei de vaccinare.
Un studiu realizat de MedLife cu privire la imunizarea post-vaccin arată că persoanele care nu au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2 dezvoltă post-rapel un titru de anticorpi anti-Spike mai mic faţă de persoanele care au trecut prin infecţie şi s-au vaccinat cu prima doză.
România îşi ţine mereu promisiunile în beneficiul direct al cetăţenilor Republicii Moldova, a scris pe Twitter, sâmbătă, ministrul de externe Bogdan Aurescu, după ce Republica Moldova a primit primele doze de vaccin anti-covid, trimise din Bucureşti.
Peste 110.000 de locuri sunt disponibile pentru programarea la vaccinarea cu doze de la AstraZeneca, în perioada 23 februarie – 14 martie, iar locuri noi pentru persoanele de peste 55 ani vor fi deschise la începutul lunii martie, anunţă CNCAV.
Comitetul de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat bilanţul pentru ziua de sâmbătă, 30 ianuarie.
Germania comandă vaccinuri pentru 2022, pentru situaţia în care ar fi nevoie de doze de vaccin pentru menţinerea imunităţii populaţiei faţă de Covid-19, a anunţat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, potrivit Reuters.
Este permisă imunizarea femeilor gravide, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate cu vaccinurile anti COVID-19 Pfizer-BioNTech şi Moderna. Asigurarea vine de la Ministerul Sănătăţii. Dar, înainte de a se lua o astfel de decizie, este recomandat un consult.
Ucraina va primi „în viitorul apropiat” primele doze de vaccin împotriva COVID-19. Preşedintele Vladimir Zelenski a anunţat că ţara sa va primi un milion de doze pentru a începe campania de vaccinare şi a solicitat ajutor de la Uniunea Europeană în acest sens.
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a transmis, vineri, că, având în vedere scăderea numărului de doze de vaccin primite de România în 18 ianuarie, există o diferenţă între numărul de doze de vaccin disponibile şi numărul de persoane programate în următoarele trei săptămâni.
Ministerul Sănătăţii a precizat, vineri, că pacienţii care iau tratament anticoagulant sau antiagregant se pot vaccina împotriva COVID-19. Tododată, Ministerul a transmis şi o serie de precizări privind vaccinarea anti-COVID a acestei categorii de persoane.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a aprobat, miercuri, schimbarea destinaţiei unor spaţii care vor deveni centre de vaccinare.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, în cadrul personalului din învăţământ, a fost identificat un grup de 126.000 de angajaţi care sunt la interfaţa directă de lucru cu elevii şi studenţii şi care vor avea prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19 "în cadrul acestei clase de prioritate".
Numărul total de doze administrate de la data de 27 decembrie este de 235.239 de persoane, dintre care peste 233.000 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, a declarat cooordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă.
În municipiul Sibiu, administraţia publică locală a amenajat, pentru a doua etapă de vaccinare împotriva COVID, patru centru cu câte cinci punct de vaccinare fiecare.
Trebuie făcută o listă de aşteptare la fiecare centru de vaccinare pentru ca în locul persoanelor ce nu se pot prezenta la vaccinare atunci când s-au programat să fie chemate alte persoane înscrise, arată coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. El mai susţine că nu vor fi sincope în aprovizionarea cu dozele de vaccin anti-COVID.
Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Alexandru Calancea, susţine că, miercuri, 13 ianuarie, Ministerul Sănătăţii a transmis o informare prin care dintr-un flacon de vaccin anti-COVID BioNTech Pfeizer se pot face 6 doze de vaccin, cu un una în plus faţă de perioada anterioară.
Un agent şef adjunct de la Biroul Ordine Publică al Poliţiei oraşului Măgurele, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Ilfov, a fost trimis în judecată pentru trei fapte de trafic de influenţă şi pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.
După luni de zile în care a sfidat restricţiile, arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a dat de înţeles că şi-a schimbat opinia în privinţa vaccinului după ce s-a informat mai mult, iar acum studiază subiectul mai în detaliu pentru o părere avizată, în contextul unui material informativ distribuit de Patriarhia Română referitor la vaccinarea împotriva COVID-19.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că prin vaccinare am putea scăpa de pandemie, într-un timp "cât de cât definit".
Imunitatea colectivă contra Covid-19 nu va fi atinsă anul acesta, cu toate că vaccinurile au început să fie distribuite în numeroase ţări, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit AFP.
Bogaţii din ţările europene au fost foarte preocupaţi în ultima perioadă cu obţinerea vaccinului anti-COVID, în orice variantă a sa.
Prim-vicepreşesintele PSD Mihai Tudose a criticat campania de vaccinare anti-COVID, precizând că după primele două săptămâni de vaccinare au rămas peste 100.000 de doze nefolosite.
42 de persoane au primit din greşeală tratamentul cu anticorpi monoclonali Regeneron în locul vaccinului Moderna, a anunţat joi Garda Naţională din West Virginia. Oamenii au fost vaccinaţi intramuscular, la o clinică de vaccinare din Boone County.
Vaccinul anti-COVID este eficace şi sigur, iar efectele secundare sunt cele obişnuite, a asigurat profesorul Mihai Netea, imunolog şi specialist în boli infecţioase, care conduce departamentul de medicină experimentală de la Universitatea Radboud din Nijmegen, Olanda într-un interviu pentru G4Media.ro.