
Touroperatorul Peregrine Adventures lansează vacanţe în România
Touroperatorul Peregrine Adventures lansează începând cu luna iunie vacanţe în România, sub forma pachetelor turistice „Secretele României”.
Touroperatorul Peregrine Adventures lansează începând cu luna iunie vacanţe în România, sub forma pachetelor turistice „Secretele României”.
Bugetul aproximativ pentru acoperirea cheltuielilor de bază ale unei vacanţe în România este puţin peste 200 de lei, se arată într-un studiu realizat de momondo.ro în 23 de state. La polul opus, cea mai scumpă ţară pentru români a devenit Islanda, dar şi Elveţia, ţările scandinave şi Luxemburg.
Două tinere de origine română din Statele Unite ale Americii şi-au filmat întoarcerea în locurile natale, de unde au plecat în copilărie. „Am văzut atât de multe lucruri şi sunt atâtea de povestit“, au relatat ele.
Vama Buzăului, o comună aflată la 45 de kilometri de Braşov, ascunde comori nebănuite. Peisaje de vis, aer curat, produse tradiţionale şi minuni ale naturii, toate îi aşteaptă pe turiştii care vor să se relaxeze şi, în acelaşi timp, să descopere România.
Campania #InvisibleRomania, pe care am creat-o din dorinţa de a ne promova ţara în presa internaţională şi nu numai, a debutat în luna mai a acestui an. Începând de astăzi, vă invit să citiţi o serie de 5 articole despre (cel puţin) 100 de motive pentru care ador România şi îmi place la nebunie să călătoresc prin ţara mea.
Proiectul meu de suflet, Invisible Us, a debutat pe 17 mai cu seria Invisible Romania, iar acum ne-am propus să facem înconjurul ţării şi să o promovăm în întreaga lume. Iată detalii...
Site-ul de călătorii Family Vacantion a realizat un clasament care la prima vedere pare că denigrează România, oferind turiştilor străini 25 de motive pentru a nu alege ţara noastră ca destinaţie de vacanţă. Însă dincolo de afirmaţii de tipul „este un loc urât, cu nimic interesant de văzut“, mesajul este cu totul altul.
O rezervaţie naturală unică în ţară, denumită popular şi ”micul canion al României” se află la doi paşi de oraşul Sebeş, în judeţul Alba. Râpa Roşie este o rezervaţie naturală, geologică, formată în argilă roşie, veche de 60 de milioane de ani. În arealul acesteia au fost descoperite fosle ale unor dinozauri.
România este o ţară cu peisaje absolut încântătoare. „Adevărul“ vă prezintă astăzi câteva dintre cele mai frumoase sate din România şi poveştile acestor zone care par rupte din Rai.
Peter Schagen, turistul al cărui film de vacanţă „Romania 2013“ a cucerit internetul, a rămas acasă, deşi trebuia să însoţească, drept premiu, delegaţia română la cel mai mare târg de turism din lume.
În cadrul campaniei “125 de locuri pentru care iubim România”, “Adevărul” vă propune astăzi o călătorie într-un ţinut magic: Horezu. Numit de Alexandru Vlahuţă “podoaba mândrei Oltenii”, oraşul Horezu este cunoscut atât în ţară, cât şi în străinătate drept locul unde lutul prinde viaţă.
Campania „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“ vă propune astăzi să vizitaţi un loc speicla din judeţul Arad.
Turiştii care vor la sfârşit de săptămână sau în vacanţă să evadeze din agitaţia oraşului au posibilitatea de a petrece clipe de vis, într-un decor extraordinar. Campania „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“ vă propune o călătorie în Rezervaţia naturală Cheile Tişiţei.
Traseul cuprins între Cheile Sohodolului, din judeţul Gorj, şi Valea cu Peşti, din judeţul Hunedoara, poate fi parcurs doar cu o maşină de teren puternică şi echipată special sau cu bicicleta off-road. Peisajele sunt deosebite, iar ca să simţi „pulsul“ naturii este indicat să pleci la drum pe bicicletă.
Puţine sunt pensiunile din ţară unde turiştii pot mânca bucate tradiţionale, ca la mama acasă, direct din gospodăria proprie. Astăzi vă prezentăm una dintre ele, pensiunea „Ferma”, în cadrul campaniei „125 de locuri pentru care iubim România” - o campanie „Adevărul”.
Campania „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“ vă propune astăzi ideea unei călători în trei locuri unice în judeţul Dolj, unde cu siguranţă, veţi avea parte de o experienţă unică. Majoritatea culelor construite în secolul 18 şi 19 în România există în Oltenia.
Una dintre zonele frumoase ale judeţului Arad este Parcul Natural Lunca Mureşului, care este situat în vestul României. Parcul se întinde până în judeţul Timiş, iar unele trasee pot fi parcurse la pas. „Adevărul“ vă prezintă în cadrul campaniei „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“ o zonă absolut încântătoare din ţara noastră.
O drumeţie pe Vârful Bistriciorul, în Munţii Călimani, nu face altceva decât să confirme că Dumnezeu ne-a binecuvântat ţara cu unele dintre cele mai spectaculoase privelişti din lume. Pornirea se face dintr-un loc de vis, iar cucerirea celor 1.990 de metri ai Vârfului Bistriciorul îţi permite să admiri frumuseţea lacului Colibiţa, a Pasului Tihuţa, a Vârfului Pietrosul sau a perlei Munţilor Bârgăului, Vârful Heniu.
Iubitorii de călătorii cicloturistice pot parcurge în jumătate de zi unul din cele mai frumoase trasee spre lacul Cuejdel din Neamţ. „Adevărul“ vă prezintă, în cadrul Campaniei „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, un colţ de ţară cu peisaje mirifice spre rezervaţia naturală care seamănă izbitor cu Lacul Roşu.
Campania „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă” poposeşte astăzi din nou în Vaslui şi vă propune un traseu pe două roţi în cea mai pitorească zonă a judeţului - Valea Racovei, având ca plecare municipiul Vaslui şi punct terminus Mănăstirea Floreşti.
Campania „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“ propune cicliştilor experimentaţi o excursie până la staţia meteo de pe Vârful Lăcăuţi.
De o frumuseţe nepământeană, drumul care leagă Buşteniul de cabana Mălăieşti este un traseu pe care trebuie să-l faci măcar o dată în viaţă. Vă invităm să-l descoperiţi în cadrul celei mai frumoase campanii Adevărul „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“.
Parcul Natural Lunca Mureşului oferă mai multe trasee turistice care pot fi parcurse cu bicicleta. Astfel, în cadrul campaniei „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“ vă prezentăm o zonă cu adevărat spectaculoasă.
Pitorescul Văii Ierii, arie protejată de importanţă judeţeană, atrage tot mai mulţi turişti. Zona a fost supranumită „Elveţia” Apusenilor. Adevărul vă propune un traseu care să vă permită să vedeţi frumuseţile din zonă: Săvădisla - Valea Ierii - Muntele Mare - staţiunea Muntele Baişorii - Băişoara – Săvădisla.
La aproximativ 60 de kilometri de Sibiu, în inima naturii şi în decorul de poveste al munţilor Făgăraş, un complex turistic dezvoltat de un investitor german vă aşteaptă cu cele mai bune preparate din păstrav, pâine şi deserturi de casă, lacuri de pescuit şi peisaje care îţi taie respiraţia.
La Vârful Câmpului, o localitate situată pe moşiile boierilor de odinioară, se află un adevărat paradis pentru cei cărora le place viaţa fără griji de la ţară, aerul curat şi plimbările călare în mijlocul naturii. „Adevărul“ vă prezintă în cadrul campaniei „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“ un loc absolut încântător.
Lângă o carieră de sulf cu totul spectaculoasă începe un drum care acum sute de ani lega Transilvania de Bucovina, prin Munţii Călimani. Acesta ne oferă posibilitatea nu doar să trecem dintr-o regiune istorică în alta, ci şi să admirăm peisaje cu totul deosebite.
Cine trece prin Galaţi şi are câteva ore libere nu trebuie să rateze o experienţă unică: o masă la 150 de metri altitudine, într-un restaurant pe două niveluri din turnul de radiocomunicaţii din oraş. Dacă, să presupunem că nu veţi fi satisfăcuţi de bucătăria restaurantului, cu siguranţă plecaţi mulţumiţi de imaginile pe care le veţi vedea.
La doar 10 kilometri de Sibiu, un sat românesc autentic, pitoresc şi plin de poveşti frumoase vă aşteaptă să-l descoperiţi în cadrul celei mai frumoase campanii Adevărul, „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”.
Întinsă pe o suprafaţă de aproape 60 de hectare, Rezervaţia forestieră şi botanică Bădeana reprezintă unul din cele mai pitoreşti locuri din judeţul Vaslui. Dincolo de flora şi fauna adăpostită de codrii întinşi, oamenii locului au transmis de generaţii o legendă, cea a stejarului secular cu icoane încastrate.