stiri despre usl

De când Donald Trump a devenit preşedinte în 2017, relaţiile SUA-Iran s-au deteriorat constant. Această tendinţă descendentă a relaţiilor s-a accelerat după retragerea Statelor Unite din Planul Comun şi Cuprinzator de Acţiune (JCPOA), în mai 2018, urmată de impunerea unui nou set de sancţiuni de către administraţia americană, cunoscut sub numele de maximum pressure.

acum 10 ore · comentarii (7)

Se pare că aceasta este soluţia la actuala criză din coaliţia de guvernare. Pretenţiile PNL şi ale premierului Cîţu,  că ei conduc coaliţia şi guvernul, ei ştiu mai bine de ce are nevoie România, se lovesc de cerinţele USR PLUS, care vrea colaborare, consultare, consens pe probleme sensibile şi importante. Orban şi Cîţu au spus „niet”, ei sunt şefii, ei decid, cui nu-i convine poate pleca.

acum 8 ore · comentarii (14)

Demiterea lui Vlad Voiculescu de la Sănătate a declanşat o criză politică, la nici patru luni de la învestirea guvernului condus de F. Cîţu. Criza nu a fost luată în serios de către toţi liderii politici: dacă tabăra USRPLUS a cerut – în mod rezonabil, cred eu – consultări de urgenţă, preşedintele s-a făcut nevăzut, iar liberalii şi udemeriştii au amânat până diseară o reuniune a coaliţiei, cu argumentul că nu-i bine să „discuţi la cald”.

acum 16 ore · comentarii (17)

Virusul SARS Cov-2 a angrenat statele într-o luptă acerbă pentru soluţionarea pandemiei. Fondurile de investiţii alocate, avansul ştiinţific sau  cooperarea internaţională au fost motoarele care au stat la baza elaborării primelor vaccinuri, creând perspectiva soluţionării celei mai complexe crize pe care generaţia noastră a întâlnit-o până acum.

acum 15 ore · comentarii (10)

Aş trece rapid peste drama continuă, în episoade, pe care o provoacă Vlad Voiculescu, cu numeroase interviuri pline de acuzaţii şi aruncare de vinovăţii în dreapta şi stânga, precum şi incredibilul ego care îl face să spună că un nou premier ar însemna, implicit, că el poate fi propus din nou la Ministerul Sănătăţii.

acum 6 ore · comentarii (4)

În ultimii 30 de ani, de când legăturile cu Occidentul s-au reluat influenţând atât cultura, societatea cât şi obiceiurile culinare, de când frontierele nu mai sunt bariere de netrecut ci puncte de trecere şi de circulaţie, am constatat popularitatea în creştere a multor preparate culinare din alte ţări, deşi, într-un fel sau altul, acestea se regăsesc şi în bucătăria tradiţională românească.

acum 17 ore · comentarii (18)

Când presa pune în discuţie ipoteze privind surse potenţiale sau reale de conflict, este oricând posibilă îndoiala privind veracitatea surselor sau eventuala alienere la unele sau altele din mesajele de propagandă ostilă în perioada de confruntare ideologică intensă, aşa cum este acest tmp de acum.

acum 22 ore · comentarii (53)

Nu e nici un secret că în Bucureşti va veni într-o zi un cutremur peste şase grade Richter. Eu am prins unul mai mic în 1990 într-o noapte la corturile din Piaţa Universităţii, cu vreo cîteva zile înainte să vină minerii, şi am scăpat uşor. Pandemia e tot un fel de cutremur, mai puţin distrugător în fiecare moment al ei dar la fel de dramatic şi mai solicitant pe ansamblu.

acum 4 zile · comentarii (0)

Henry Kissinger a declarat în 2019 că relaţia SUA cu China se afla „în punctul de origine al unui Război Rece”. Kissinger ar putea modifica acea afirmaţie astăzi - şi anume, ar trebui să spună că relaţia SUA-China este acum dincolo de punctul de origine al unui Război Rece şi intră într-un ”teren perfid”.

acum 4 zile · comentarii (44)

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat: "Când am fost vicepreşedinte, am cerut să fiu ultima persoană care să discute cu preşedintele înainte de luarea unor decizii importante - şi actualul vicepreşedinte îmi oferă acelaşi sfat. Ea este ultima voce din cameră şi nu omite niciodată să spună adevărul, în timp ce lucrăm pentru a ne reconstrui mai bine naţiunea."

acum 4 zile · comentarii (19)

Anul centenar al Operei Naţionale din Bucureşti, 2021, a început sub semnul incertitudinii care guvernează întreaga viaţă artistică mondială şi naţională la acest moment. Spectacolele se ţin mai mult online, perioadele în care publicul are acces în sala de spectacol sunt scurte şi imprevizibile, planurile pe termen mediu şi lung sunt tot mai greu de făcut şi respectat.

acum 22 ore · comentarii (1)
Modifică Setările