stiri despre usl

Agenda publică la nivel global este din ce în ce mai ocupată de mobilizarea trupelor ruse la graniţa cu Ucraina, de cererea acestui stat de a adera la NATO, de reacţia statelor occidentale la încercarea Federaţiei ruse de a relua un conflict despre care s-a crezut multă vreme că poate fi rezolvat cu ajutorul mecanismelor de mediere internaţională.

acum 17 ore · comentarii (38)

Asistăm la o nouă escaladare a conflictului PNL-USR PLUS. Premierul Cîţu fiind de partea PNL, evident, şi ascultând de ordinele lui Orban. Corpul de control al premierului a finalizat ancheta de la ministerul Sănătăţii şi a decis să sesizeze Parchetul General, încă nu se ştie pentru ce faptă penală comisă la ministerul Sănătăţii. Aşa ceva nu se poate fără aprobarea expresă a premierului.

acum 7 ore · comentarii (29)

Oltenia se poate mândri cu o pleiadă de personalităţi, din foarte multe domenii, care i-au marcat existenţa şi au impus-o ca o regiune esenţială pentru dezvoltarea României. Fără îndoială, însă, atunci când spui Oltenia, mai întâi îţi vine în minte legendarul personaj ”Nea Mărin”, creat şi interpretat magistral de inegalabilul monstru sacru al cinematografiei, teatrului, radioului şi al televiziunii, actorul Amza Pellea.

acum 15 ore · comentarii (4)

Pentru mulţi oficiali din guvernul SUA încercările agresive ale Turciei de a redesena ordinea regională în Orient şi în Mediterană sunt imprudente, în timp ce ”confortul” cu Putin este categoric inacceptabil pentru un aliat al tratatului NATO. Se pare că Turcia doreşte toate beneficiile aderării la NATO în timp ce eludează responsabilitatea principală de a prezenta un front unit faţă de Rusia.

acum 2 zile · comentarii (39)

Nu există apus de soare fără ca-n ziua respectivă, în ultimul an, să nu aud o părere despre COVID-19, măsuri guvernamentale şi restricţii, cele mai multe „opinii” fiind precum cele ale tuturor despre fotbal: Toţi teoretizăm fotbalul şi criticăm jucătorii, antrenorii sau arbitrii, la fel şi în cazul COVID-19.

acum 3 zile · comentarii (12)

Vârsta matusalemică – mă gândesc – îmi prilejuieşte de la o vreme surpriza unor corespondenţe, unele absolut inedite pentru mine, prin care autorii îmi relatează – definitiv uitate altfel – împrejurări din biografiile noastre când intersectarea mi-a oferit şansa de a întinde o mână de ajutor chiar binevenită, dacă nu salvatoare.

Rar un guvern unde cei care ştiu ce e de făcut să fie aşa de slabi prin raport cu populiştii care conduc şi care nu ştiu ce să facă mai repede, să îşi calce propriile reguli ca să nu ţipe familia dnei Luncă la Antena 3 sau să nu agite HORECA apele pe la Realitatea Plus cu geniala lor idee să împartă restaurantele în două, o parte pentru imunizaţi, şi una pentru neimunizaţi, ca la fumători şi nefumători.

acum 3 zile · comentarii (0)

A venit primăvara şi în România au înflorit brusc extremismul politic. Etichete exagerat de dure precum antisemitism, homofobie, xenofobie, rasism, fascism etc, au început să fie tot mai prezente atât în discursul liderilor PNL (Alina Gorghiu, Alexandru Muraru etc), cât şi în cel al preşedintelui României, Klaus Iohannis.

acum 2 zile · comentarii (60)
Modifică Setările