Stiri despre urzica

  55 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Remedii naturiste cu urzică pentru micoza picioarelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturiste cu urzică pentru micoza picioarelor

  Denumită şi tinea pedis sau picior de atlet, micoza piciorului este cea mai frecventă infecţie dermatofitică a pielii. 15-20% dintre persoanele adulte sunt afectate de această problemă medicală, însă în rândul anumitor categorii profesionale, precum minerii, militarii sau sportivii, incidenţa infecţiei este mult mai mare. Pe lângă produsele farmaceutice alopate indicate în tratarea micozei piciorului, există o serie de remedii naturiste.

 • Cum se prepară sucul şi maceratul de urzică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se prepară sucul şi maceratul de urzică

  Urzica, planta sălbatică despre care bătrânii spun că tratează orice te doare, are, într-adevăr, o serie lungă de proprietăţi tămăduitoare dacă o administrezi corect. Salatele, ceaiurile şi tincturile sunt cele mai comune preparate din această plantă, însă există şi alte forme eficiente în care urzica poate fi folosită pentru a beneficia de substanţele sale active.

 • 6 efecte adverse ale urzicii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6 efecte adverse ale urzicii

  Cunoscută pentru proprietatea sa de a vindeca o mulţime de afecţiuni, urzica este un remediu pe care trebuie să îl ai în casă, mai ales în plin sezon. Totuşi, planta poate da şi efecte adverse în anumite situaţii. Află care sunt acestea!

 • Cel mai bun remediu pentru anemie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai bun remediu pentru anemie

  Primăvara îţi pune la dispoziţie o serie de plante extrem de bogate în vitamine şi minerale, esenţiale unui organism puternic, mai ales dacă te confrunţi cu anemie.

 • Domenii mai puţin cunoscute în care pot fi folosite urzicile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domenii mai puţin cunoscute în care pot fi folosite urzicile

  Urzica, o buruiană aparent neprietenoasă, este o plantă apreciată de sute de ani în gastronomie, dar şi în medicina umană şi veterinară, cultă şi tradiţională. Principiile active din plantă au un spectru foarte larg de utilizare, în special în bucătărie şi fitoterapie, dar pot fi folosite şi în vopsitorie, grădinărit şi nu numai.

 • Plante-remediu împotriva anemiei. Cum se prepară cea mai bună băutură tonică, eficientă pentru stări de leşin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante-remediu împotriva anemiei. Cum se prepară cea mai bună băutură tonică, eficientă pentru stări de leşin

  Cu toate că fierul se găseşte atât în produse de origine animală (ficat, carne, peste, ouă), cât şi în cereale, legume, leguminoase, pâine şi fructe, elementul chimic considerat principalul aliat în lupta cu anemia este mult mai bine absorbit de organism dacă provine din produse de origine animală decât din cele vegetale. Există totuşi o serie plante eficiente în combaterea anemiei.

 • Topul frunzelor
comestibile: ce beneficii au pentru sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul frunzelor comestibile: ce beneficii au pentru sănătate

  Folosim curent în alimentaţie frunze comestibile de la sute de plante, de la sfeclă şi varză până la andive şi spanac. Care sunt frunzele comestibile cu cele mai mari beneficii pentru sănătate aflaţi din materialul următor.

 • Buruieni bune pentru
sănătate. Ce plantă contribuie la reducerea substanţială a colesterolului şi a
presiunii sangvine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buruieni bune pentru sănătate. Ce plantă contribuie la reducerea substanţială a colesterolului şi a presiunii sangvine

  Dacă în cele mai multe cazuri buruienile pot cauza multe pagube recoltelor din grădini, sunt şi buruieni, nu foarte multe la număr, cu proprietăţi recunoscute în tratarea a numeroase boli. Iar câteva dintre aceste plante sunt mai sănătoase decât multe dintre medicamentele de pe piaţă. Vă prezentăm în cele ce urmează o parte dintre buruienile benefice pentru sănătate.

 • Plantele medicinale îţi sporesc fertilitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plantele medicinale îţi sporesc fertilitatea

  Dacă îţi doreşti să devii părinte şi rezultatul întârzie să apară apelează la soluţiile oferite de plantele medicinale. Atât femeile cât şi bărbaţii îşi pot spori fertilitatea cu ajutorul leacurilor.

 • Infuzia de urzică, remediu pentru rinita alergică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Infuzia de urzică, remediu pentru rinita alergică

  Suferi de alergii sezoniere sau de rinită alergică? Atunci bucură-te de rezultatele acestor simple şi naturale remedii. Rinita alergică afectează o mare parte a populaţiei, printre care şi pe tine.

 • Remedii garantate împotriva
asteniei de primăvară. Cât de mult ajută organismul mesele bogate în urzici sau lobodă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii garantate împotriva asteniei de primăvară. Cât de mult ajută organismul mesele bogate în urzici sau lobodă

  Numeroase persoane se confruntă în luna martie cu astenia de primăvară, acea stare de slăbiciune generalizată şi cauzată de schimbările de temperatură şi de lumina în exces. Organismul nu are vitalitate şi forţă din cauza carenţelor alimentare, pentru că iarna se consumă multe alimente conservate, care au un aport redus de vitamine şi săruri minerale.

 • Urzica, aliatul sănătăţii tale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urzica, aliatul sănătăţii tale

  Unul dintre cele mai bune tonice pentru corp, bogate în vitamine şi minerale, îl reprezintă urzicile. Însă beneficiile acestora pentru sănătate nu se opresc aici.

 • Plante care te lecuiesc de durerile articulare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante care te lecuiesc de durerile articulare

  În cele mai multe cazuri, când spui că te dor oasele, resimţi de fapt o durere articulară, la nivelul încheieturilor, precum cea cauzată de osteoartrită. De vină poate fi procesul de îmbătrânire a cartilajelor din zona articulaţiilor umerilor, membrelor, coapselor. Unele plante au puterea de a alina acest tip de durere.

 • Urzica din Coreea aclimatizată în România, viitorul bucătăriei. Specialiştii o văd potrivită chiar şi pentru sarmale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urzica din Coreea aclimatizată în România, viitorul bucătăriei. Specialiştii o văd potrivită chiar şi pentru sarmale

  O plantă asemănătoare urzicii, gustoasă dar şi cu proprietăţi medicale, ar putea ajunge peste câtva timp un ingredient nelipsit din bucătăria românească. Pentru aroma sa specială, poate fi folosită în aproape orice preparat culinar, inclusiv la sarmale. Se numeşte Perilla Frutescens şi a fost adusă din Coreea de cercetătorii buzoieni, pentru aclimatizare.

 • Remedii naturiste pentru miopie. Cum
combate polenul afecţiunile oculare. Reţeta mixturii miraculoase pentru ochi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii naturiste pentru miopie. Cum combate polenul afecţiunile oculare. Reţeta mixturii miraculoase pentru ochi

  Miopia sau tulburările vederii afectează o proporţie semnificativă a populaţiei globului. Conform ultimelor statistici al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 800 de milioane de oameni au miopie. Trebuie spus însă că această afecţiune oftalmologică se poate prin tratament optic (ochelari de vedere, lentile de contact), chirurgical sau prin metode naturiste. Iată mai jos câteva dintre cele mai bune metode naturiste pentru miopie.

 • Proprietăţile miraculoase ale urzicilor. Conţin substanţe esenţiale care ne întăresc organismul şi ne scapă de toxine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proprietăţile miraculoase ale urzicilor. Conţin substanţe esenţiale care ne întăresc organismul şi ne scapă de toxine

  Pentru a ne reface organismul după o alimentaţie bazată pe carne, grăsimi şi conservanţi, nutriţioniştii recomandă primăvara consumul cât mai multor verdeţuri, iar urzica este vedeta acestei perioade. Această plantă care creşte pretutindeni este ceea ce îi trebuie organismului nostru pentru a elimina toxinele acumulate în timpul iernii şi pentru a ne asigura imunitatea în faţa infecţiilor.

 • Ceaiuri pentru afecţiuni ale rinichilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceaiuri pentru afecţiuni ale rinichilor

  Cele mai frecvente afecţiuni ale rinichilor sunt pietrele sau calculii renali. Aceste probleme trebuie tratate de la primele simptome. În cazurile de litiază renală mai puţin severe, pot da rezultate foarte bune ceaiurile pentru afecţiuni ale rinichilor.

 • Cele mai bune remedii pentru curăţarea sângelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune remedii pentru curăţarea sângelui

  Ştim cât de important este ca sângele şi vasele sangvine să fie sănătoase, de aceea apelăm la tot felul de tratamente pentru a ne asigura de acest lucru. Un ajutor de încredere sunt remediile care ajută la purificarea sângelui, fortifică imunitatea şi ne apără de boli.

Modifică Setările