Stiri despre ura

  109 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O Americă nebună, nebună, nebună...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O Americă nebună, nebună, nebună...

  Am petrecut recent un weekend, un fel de „city break“, la Craiova, invitat de Teatrul Naţional din localitate. Motivul principal: o nouă reprezentaţie cu „Radio“, spectacolul montat de Bobi Pricop după textul clasic al lui Eric Bogosian despre America anilor ’80. Plimbându-mă prin Cetatea Băniei, mi s-a părut un loc complex, cu un farmec inedit faţă de restul ţării, şi voi reveni în aprilie, la Festivalul Shakespeare.

 • Alegerile trec, noi rămânem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile trec, noi rămânem

  Campania electorală a început cu un mare bluf, pe care l-am cam înghiţit cu toţii. Un interviu cu un sociolog, PSD-ist dar ce mai conta, care ne spunea că este gata victoria democraţiei.

 • Ura şi la gară şi în rest!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ura şi la gară şi în rest!

  Ura e prizonieratul care dă gardianului libertatea de a-şi suprima libertatea. Cursa e încăpătoare. Cînd toată lumea urăşte, viaţa e simplă şi nesfîrşită. Furia unei generaţii trece în mintea celei ce îi urmează. De fapt, urîm pentru a fi fericiţi de necazul lăsat celor pe care îi creştem şi-i ajutăm să fie ca noi: infirmi, tulburaţi şi furioşi.

 • YouTube va elimina videourile care neagă Holocaustul şi îndeamnă la ură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  YouTube va elimina videourile care neagă Holocaustul şi îndeamnă la ură

  YouTube va elimina videourile care neagă Holocaustul şi alte ”evenimente violente bine documentate”, aceasta fiind o inversare majoră a politicii companiei, care respinge criticile că oferă o platformă pentru promovarea urii şi a hărţuirii, transmite Reuters.

 • România medievală: şi în 2019 suntem repetenţi la lupta împotriva urii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România medievală: şi în 2019 suntem repetenţi la lupta împotriva urii

  Consiliul Europei pune România la zid pentru discursul rasist şi intolerant din societate, dar şi pentru indiderenţa autorităţilor şi a sistemului de justiţie penală faţă de crimele comise din ură şi faţă de discriminarea împotriva romilor şi a minorităţilor sexuale, criticând dur Poliţia pentru discriminare rasială.

 • Sărăcia urii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărăcia urii

  A avea grijă de amărâţii noştri nu înseamnă a încuraja lenea, ci a interveni vital acolo unde societatea a eşuat. Sau acolo unde chiar indivizii au eşuat – dar nu merităm cu toţii o a doua şansă? Sunt mulţi tineri în ţara asta care nu au părăsit bătătura în care s-au născut şi au crescut, care au fost nevoiţi şi obligaţi de contextul socio-economic familial să nu termine şcoala.

 • Medicul Vasi Rădulescu: Îmi doresc o ţară cu oameni care nu mai consideră o moarte „meritată“ prin prisma orientării sexuale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Medicul Vasi Rădulescu: Îmi doresc o ţară cu oameni care nu mai consideră o moarte „meritată“ prin prisma orientării sexuale

  Moartea creatorului de modă Răzvan Ciobanu a generat un nou val de ură pe reţelele sociale, acolo unde orientarea sexuală şi statutul social al fostului jurat din emisiunea „Bravo, ai stil!” au fost criticate. Vasi Rădulescu, unul dintre cei mai populari medici din România, a condamnat tendinţa de a considera moartea unui om ca fiind „meritată“.

 • Marian Godină: „Noi, românii, începem să ne urâm între noi şi să ne dezbinăm tot mai tare, exact aşa cum e mai bine pentru cei ce vor să ne conducă în interesul lor”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marian Godină: „Noi, românii, începem să ne urâm între noi şi să ne dezbinăm tot mai tare, exact aşa cum e mai bine pentru cei ce vor să ne conducă în interesul lor”

  Poliţistul Marian Godină a scris pe site-ul său despre tendinţa internauţilor de a comenta negativ la orice subiect. „Când scriu despre poliţişti, anticipez că vor fi multe comentarii negative, dar dacă aş scrie un articol despre procurori? Dar despre taximetrişti? Sau despre muncitorii care asfaltează străzi?”, se întreabă Godină. Concluzia lui este că despre orice profesie ar scrie, ar exista comentarii negative.

 • Anul 2018 şi discursul urii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul 2018 şi discursul urii

  Anul 2018 are, printre unele aspecte pozitive, câteva aspecte care trebuie să ne îngrijoreze. Între acestea, cel mai nociv mi se pare a fi discursul urii. Prezent la toate nivelurile societăţii, atât în România, cât şi în lume, ura aduce cu sine respingerea diferenţei, negativitate, violenţă şi agresivitate.

 • Statul naţional-securist şi ura pe români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul naţional-securist şi ura pe români

  De ce-şi urăşte Dragnea poporul? De ce îi mai suportă unii partidul la butoane, în ciuda cleptocraţiei PSD, care, spre a-şi scăpa şeful de gratii, a luat statul ostatic? Şi cine şi de ce a terorizat ţara în decembrie 89?

 • Un jandarm a scris o poezie inspirată de violenţele protestului din Bucureşti: „Nici voi, dar nici jandarmeria nu vrea să curgă-ntre noi sânge“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un jandarm a scris o poezie inspirată de violenţele protestului din Bucureşti: „Nici voi, dar nici jandarmeria nu vrea să curgă-ntre noi sânge“

  ”Aţi reuşit să ne-nvrăjbiţi! Din spate ura ne împinge!” este o parte din mesajul în versuri scris pe o reţea de socializare de un jandarm din Prahova. Florin Todoran, cunoscut printre colegii săi drept ”jandarmul poet”, spune că a fost şocat violenţa protestelor care au avut loc la Bucureşti, iar evenimentele recente l-au inspirat să scrie o poezie.

 • Adevărul Live: De ce e nevoie să protestăm faţă de rasismul la adresa romilor? Răspund activiştii pentru drepturile romilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: De ce e nevoie să protestăm faţă de rasismul la adresa romilor? Răspund activiştii pentru drepturile romilor

  Sute de cetăţeni români vor participa la protestul ,,Aresel! Basta! Enough!", care se va desfăşura în Bucureşti, începând cu ora 15.00. Manifestul este împotriva violenţei îndreptată asupra romilor din România, Italia şi Ucraina, ca urmare a declaraţiilor şi acţiunilor instrumentate de reprezentanţi ai guvernelor naţionale şi de grupările paramilitare de extremă dreapta. Doi dintre organizatori vor explica pe îndelete care e miza protestului.

 • Răspuns domnului Cătălin Sturza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răspuns domnului Cătălin Sturza

  Îi mulţumim domnului Cătălin Sturza pentru că a citit Raportul anual cu privire la discursul intolerant şi instigator la ură din România (Raportul), 2017, pe care ActiveWatch l-a lansat miercuri, 23 mai.

 • Fifor, eşti rasist?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fifor, eşti rasist?

  Weekendul trecut a fost meci mare în Liga a patra de fotbal: Steaua a jucat cu Rapid. Chiar dacă rivalitatea dintre cele doua echipe este arhicunoscută şi, nu de puţine ori, meciurile dintre cele două echipe au devenit un etalon al frumuseţii fotbalului, jocul de sâmbătă va rămâne în istorie ca un simbol al grotescului şi al urii împroşcate fără nici un discernământ.

 • Ura ca moştenire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ura ca moştenire

  „Mamaie, noi furăm copii?”. „Ce-ţi veni, copilă?”. „Ştii, azi la grădiniţă mama lui X a spus că dacă nu stă cuminte o să vină un ţigan să o fure!”. Mama s-a cam blocat şi a încercat să bălmăjească un răspuns fără să ştie cam de unde să înceapă. Ochii negri ai nepoată-mii se înecau în lacrimi şi mâinile îi atârnau pe lângă corp. „Spune-mi!”, se auzi vocea ei nervoasă, „Vreau să ştiu! Acum!”.

 • De ce ura îşi are limitele ei... legale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ura îşi are limitele ei... legale

  La 1928, Oliver Wendell Holmes Jr., pe atunci judecător al Curţii Supreme a SUA, afirma că într-o societate liberă trebuie să protejăm „nu numai exprimarea liberă a celor care sunt de acord cu noi, ci şi libertatea pentru gîndul pe care îl detestăm”. Cu aproape jumătate de secol mai tîrziu, Curtea de la Strasbourg explica clar nevoia de a proteja sub umbrela libertăţii de exprimare şi acele formulări care „ofensează, şochează sau deranjează”.

 • Despre ură şi violenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre ură şi violenţă

  Miza dezbaterii despre iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei este, de fapt, fracturarea societăţii române.