Stiri despre unteatru

  32 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Richard Bovnoczki, Şerban Pavlu şi Liviu Pintileasa dau voce primelor poveşti înscrise de bucureşteni pe Harta Colecţionarului de Amintiri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Richard Bovnoczki, Şerban Pavlu şi Liviu Pintileasa dau voce primelor poveşti înscrise de bucureşteni pe Harta Colecţionarului de Amintiri

  Treizeci de poveşti de dragoste, realităţi urbane, pagini de jurnal şi experienţe emoţionante, toate trăite şi împărtăşite de bucureşteni în urma apelului de înscrieri lansat în luna august, vor fi mapate pe harta afectivă a capitalei, în cadrul unui amplu proiect multimedia în care oamenii recuceresc oraşul.

 • Dostoievski
200, omagiu la Bucureşti, printr-un performance la
Arbor.art.room
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dostoievski 200, omagiu la Bucureşti, printr-un performance la Arbor.art.room

  Elena Bria, autoare a unei Încoronări gigantice, pictoriţă cu o tuşă de Sargent, revelaţie a artei basarabene, vine în România pentru a expune la Arbor.art.room. Cu această ocazie, va fi omagiat şi genialul scriitor rus, universul pictoriţei având evidente afinităţi cu opera acestuia.

 • Unteatru sărbătoreşte zece ani. „Pelicanul“ se joacă, duminică, în aer liber, la Roaba de Cultură în Herăstrău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unteatru sărbătoreşte zece ani. „Pelicanul“ se joacă, duminică, în aer liber, la Roaba de Cultură în Herăstrău

  La împlinirea a zece ani de activitate, Unteatru sărbătoreşte vreme de zece zile bucuria de a fi pe scenă, alături de întreaga sa comunitate, la Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău.Sambata seara s-a jucat, in aer liber, in parc,unteatry „Alcesta”, dupa Euripide, iar duminica seara, de la ora 21.00, se joaca "Pelicanul" de Strindberg.

 • Dinspre Est vine uraganul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dinspre Est vine uraganul

  Dacă îi întâlneşti pe stradă, ai zice că sunt doi oameni blajini. Şi cultivaţi. Ştim cu toţii că faţa omului îi trădează nivelul de educaţie. Sau credem că ştim.

 • În Drept, în Strâmb...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În Drept, în Strâmb...

  Noaptea nu doar toate pisicile sunt negre, ci şi majoritatea personajelor din celebra piesă caragialiană „O noapte furtunoasă“, montată într-un spectacol de maximă concentrare şi umor aşijderea de Andrei şi Andreea Grosu la unteatru. În scenografia minimalistă imaginată de Vladimir Turturica, o scenografie foarte apropiată de ceea ce în semiotica deja uitată se chema „semn zero“.

 • Regizorii Andrei şi Andreea Grosu: „Noi, independenţii, trebuie să ne facem auziţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorii Andrei şi Andreea Grosu: „Noi, independenţii, trebuie să ne facem auziţi“

  Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii teatrului „Unteatru“, vorbesc despre independenţa tinerilor artişti, despre drumul spre libertate, bucuriile,dar şi despre obligaţiile şi riscurile pe care şi le asumă creatorii care pornesc la drum pe cont propriu, dincolo de sistemul instituţionalizat. Cei doi regizori au fost invitaţi la "Adevărul Live", în cadrul Interviurilor FNT (15-30 octombrie).

 • Zarecinaia: „Eu sunt un pescăruş“. Dar ce este un „pescăruş“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zarecinaia: „Eu sunt un pescăruş“. Dar ce este un „pescăruş“?

  Cea mai mare greşeală pe care-am putea-o face despre spectacolul „Pescăruşul“, montat recent de Andrei Şerban la unteatru, ar fi să căutam în acesta realismul cehovian (nici măcar cel stanislavskian, şi cu atât mai puţin cel atât de dorit şi clamat de marxiştii timpurii). Dar, dacă acesta nu este un spectacol „realist“, atunci ce este? Mai degrabă unul conceptual, cum rar se vede cu succes în teatrul românesc.

 • Înceata,
timida, greu acceptabila, implacabila alunecare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înceata, timida, greu acceptabila, implacabila alunecare

  „Vârstele lunii“ este, din câte se pare, ultimul text scris de celebrul dramaturg american Sam Shepard. O poveste simplă, omenească despre doi bărbaţi în vârstă, singuri. Primul, pe nume Byron, şi-a pierdut definitiv soţia care a plecat de ceva vreme către o altă lume, cel de-al doilea (Ames) fiindcă a fost părăsit căci a călcat pe bec. A avut o întâmplătoare şi imprudentă aventură de o noapte. Acum drastic, scump plătită.

 • Mai mult ca perfectul: andreeaşiandreigrosu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai mult ca perfectul: andreeaşiandreigrosu

  Un nou brand românesc s-a impus pe piaţa culturală în ultimii opt ani. Fără tigăi gratuite, împărţite prin supermarketuri, fără zâmbete sclipitoare pe la televiziuni, fără mari campanii de publicitate. Pentru că nu se adresează celor mulţi. Ci celor aleşi. Adică celor care mai cred în inteligenţa emoţională împărtăşită.

 • CRONICĂ Pescăruşul minimalist şi dus la esenţe de Andrei Şerban, la Unteatru FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Pescăruşul minimalist şi dus la esenţe de Andrei Şerban, la Unteatru FOTO

  Zilele acestea, la Unteatru, a avut loc premiera spectacolului „Pescăruşul”, de Anton Cehov, regizat de Andrei Şerban, cu regizorul secund în persoana Sânzianei Stoican, şi asistat de Florin Liţă şi Cosmin Alexandru Purice. Un Cehov atipic, adus, în anumite privinţe, în prezent, spectacolul lui Andrei Şerban, care are două distribuţii, mizează în totalitate pe jocul actorilor, decorul fiind inexistent, iar recuzita minimală.

 • Unpescăruşlaunteatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unpescăruşlaunteatru

  Prima colaborare a lui Andrei Şerban cu un teatru independent românesc e o întoarcere la rădăcinile sale americane, ale experimentelor de la teatrul La MaMa. De aceea, afirmaţia sa că Pescăruşul lui Cehov este o piesă pe care n-a înţeles-o pe deplin niciodată trebuie luată în sens metaforic. Probabil sunt puţini regizori, chiar şi în lume, care s-o fi pus în scenă de cinci ori.

 • Andrei Şerban montează „Pescăruşul“ de A. P. Cehov la unteatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Şerban montează „Pescăruşul“ de A. P. Cehov la unteatru

  Premierele spectacolului "Pescăruşul" vor avea loc pe 16 şi pe 17 iunie la unteatru, de la ora 15.00, iar avanpremierele sunt programate pe 12, 13, 14 şi 15 iunie 2018, de la ora 19:00. Andrei Şerban va participa la câte o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul după fiecare premieră. Spectacolul face parte şi din "Zilele unteatru", festivalul consacrat pentru perioada verii în capitală şi aflat în 2018 la ediţia a opta.

 • Spectacolul din „Hamlet”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul din „Hamlet”

  La una dintre trecutele ediţii ale Festivalului Internaţional „Shakespeare“ de la Craiova, mai exact cea din anul 2010, unul dintre punctele de maxim interes a fost reprezentat de spectacolul cu piesa „Hamlet“ montat de Thomas Ostermeier la Teatrul „Schaubühne“ din Berlin.

 • Alte trei
spectacole româneşti la FITS 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alte trei spectacole româneşti la FITS 2017

  Revin la comentarea câtorva dintre spectacolele româneşti aflate pe afişul celei de-a XXIV ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

 • Molly Sweeney sau Lumea interioară ca prioritate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Molly Sweeney sau Lumea interioară ca prioritate

  Nu credeam că o piesă atât de subtilă şi profund... vorbită precum Molly Sweeney scrisă de un dramaturg aplecat spre psihologie în relaţiile cu lumea precum irlandezul Brian Friel, jucată în România acum peste un deceniu (Bulandra, regia Alex. Dabija) fără prea mare ecou, mai poate trezi interes azi când altele par a fi priorităţile teatrului.

 • Jurnal de
premiere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de premiere

  Comentez, în rândurile ce urmează, două dintre cele mai recente premiere. Care au marcat sfârşitul anului teatral 2016 îmbogăţind afişul unora dintre cele mai proeminente instituţii de spectacole din România.

 • Tunelul cu mistere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tunelul cu mistere

  Statutul lui Mircea Eliade în România comunistă, cea în care am trăit primii 30 de ani din viaţă şi în care mi-am făcut studiile, mai puţin cele doctorale, era unul marcat de ambiguitate. Asemănător cu cel al lui Eugѐne Ionesco.

 • Homo viator
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Homo viator

  Pe la mijlocul anilor 70 ai secolului trecut i-au fost redescoperite piesele şi au fost publicate în volum, iar în anii 80 una dintre ele a avut parte de o reprezentare meteorică la Teatrul Dramatic din Braşov. Aşa că Gellu Naum, cel mai înzestrat suprarealist român a trebuit să aştepte anii 90 pentru a fi reprezentat pe scenă.

 • Oana
Pellea şi întâlnirea cu Gellu Naum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oana Pellea şi întâlnirea cu Gellu Naum

  Spectacolul „N(aum)”, după texte de Gellu Naum, cu Oana Pellea şi Cristina Casian, va avea premiera în această seară la Teatrul Metropolis din Bucureşti, la ora 19.00, următoarea reprezentaţie fiind programată pe data de 12 noiembrie.

 • La ţigănci, un proiect Bucureşti 555
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La ţigănci, un proiect Bucureşti 555

  Călătoria fantastică a profesorului de pian Gavrilescu la ţigănci încape cum se vede şi în spaţiul de câţiva metri de la Unteatru. Loc tot mai căutat pe harta teatrală a Bucureştiului, acest teatru independent păstorit cu talent de soţii Grosu, Andreea şi Andrei e găzduit de o clădire veche al cărui interior, aproape în paragină e parcă inspirat din lumea Mântulesei.

 • Fertile ambiguităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fertile ambiguităţi

  „Le Ventriloque” e titlul original al piesei scrise în 2001 de Larry Tremblay, unul dintre cei mai cunoscuţi autori de literatură dramatică din Canada francofonă de azi. În România, la Bucureşti, piesa e jucată la Unteatru, dar nu cu numele ei original, regizoarea Alexandra Penciuc şi colaboratorii ei, actorii Nicoleta Lefter şi Ionuţ Grama, şi scenograful Tudor Prodan, preferând titlul „Cel mai frumos roman din lume”.

 • A&A: AndreiṣiAndreea este o persoană aparte. Este sau sunt ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A&A: AndreiṣiAndreea este o persoană aparte. Este sau sunt ?

  Este, fiindcă sunt doi în unul. S-au cunoscut în 2009 ṣi de atunci sunt nedespărṭiṭi. În chestiunile esenṭiale, reacṭionează la fel. Ceea ce nu înseamnă că nu au ṣi divergenṭe. Intelectuale, desigur. Fiindcă la capitolul afecte nu încape separare. Sunt, adică, unul.

Modifică Setările