Stiri despre unt

  78 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum ne îmbolnăvesc
comercianţii de produse alimentare: brânzeturi cu  mucegai şi lapte,
caşcaval, iaurt, unt şi sana expirate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne îmbolnăvesc comercianţii de produse alimentare: brânzeturi cu  mucegai şi lapte, caşcaval, iaurt, unt şi sana expirate

  Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat 15 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 39.000 de lei, în urma unor controale efectuate la magazinele alimentare din municipiul şi judeţul Galaţi. Au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 1.935 de lei şi definitiv produse în valoare de 4.080 de lei.

 • Cum a apărut untul şi care este diferenţa dintre cel sărat şi nesărat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a apărut untul şi care este diferenţa dintre cel sărat şi nesărat

  Nelipsit din alimentaţia noastră, untul poate fi folosit în nenumărate preparate, de la prăjituri sofisticate, până la simpla degustare pe pâine. Te-ai gândit însă vreodată care este difetenţa dintre variantă lui sărată şi cea nesărată? Iată ce trebuie să ştii.

 • Cum se pregăteşte rapid delicioasa tartă
cu broccoli şi caşcaval
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se pregăteşte rapid delicioasa tartă cu broccoli şi caşcaval

  Dacă doriţi să pregătiţi un preparat sănătos şi delicios, atunci tarta cu broccoli şi caşcaval este o opţiune foarte bună. Prepararea tartei durează în total aproximativ trei ore. Tarta cu broccoli şi caşcaval poate fi consumată şi caldă şi rece şi este perfectă şi în cazul unui prânz luat la birou.

 • Untul care previne îmbătrânirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Untul care previne îmbătrânirea

  Untul de cacao este extras din boabele de cacao, care sunt bogate în grăsimi naturale, au o textură cremoasă şi un miros dulce. Untul de cacao este folosit pe scară largă sub diferite forme, mai ales în industria cosmetică, unde este considerat cel mai bun ingredient pentru piele.

 • Alimente bogate în colesterol de evitat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente bogate în colesterol de evitat

  Conform celor mai recente statistici, mai mult de jumătate dintre români suferă de colesterol mărit. Principalii factori care duc la creşterea valorilor colesterolului rău sunt alimentaţia şi stresul. Iar problemele de sănătate pe care le poate provoca sunt: hipertensiune arterială, diabet, probleme renale, boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, atac de cord şi ateroscleroză.

 • ANALIZĂ De ce se scumpesc alimentele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ De ce se scumpesc alimentele

  Ouăle, untul, fructele şi legumele s-au scumpit semnificativ în ultimele luni, dar nici alte alimente nu au fost scutite de creşterea preţurilor. Producătorii susţin că ei nu au majorat preţurile, astfel că ministrul Agriculturii a cerut o anchetă, aruncând şi această vină pe marile supermarketuri. Cauzele scumpirilor sunt însă multiple.

 • Tipuri de unt mai puţin cunoscute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tipuri de unt mai puţin cunoscute

  Untul, care unul dintre cele mai versatile produse lactate, nu este folosit numai la masa de dimineaţă, ci este utilizat şi la gătit. În plus, untul este produsul lactat consumat de foarte mulţi oameni deoarece este o alternativă sănătoasă la margarină.

 • Ce este untul ghee
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este untul ghee

  Untul ghee este unul dintre ingredientele de bază ale bucătăriei indiene, cu o istorie de peste 3.000 de ani. Este o grăsime pentru gătit, care se obţine din unt, de aici şi o altă denumire sub care este cunoscut, aceea de unt clarificat.