Stiri despre universitati

  386 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Iaşi: Ceasul bilanţului pentru rectorii universităţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iaşi: Ceasul bilanţului pentru rectorii universităţilor

  Şefii din mediul universitar ieşean îşi laudă realizările cu puţin timp înainte de alegeri, care vor avea loc avea loc în toamnă. După aproape patru ani de mandat, majoritatea rectorilor prezintă un raport al obiectivelor pe care le-au atins.

 • ADMITEREA 2011/ Află care sunt cele mai scumpe şi cele mai ieftine facultăţi din Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ADMITEREA 2011/ Află care sunt cele mai scumpe şi cele mai ieftine facultăţi din Moldova

  „Adevărul" a realizat un top al taxelor pentru locurile de studii unde se pot înmatricula proaspeţii absolvenţi care şi-au luat BAC-ul. La unele universităţi din Capitală tarifele sar peste 20.000 de lei pe an. Specialităţile mai puţin cotate, cum ar fi Pedagogia, au cele mai mici prețuri, susţin membrii comisiilor de admitere.

 • Leslie Hawke:„ Universităţile de aici nu ţin pasul cu Vestul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leslie Hawke:„ Universităţile de aici nu ţin pasul cu Vestul“

  Leslie Hawke, preşedintă a unei organizaţii neguvernametale specializate în educaţie, spune pentru „Adevărul"că „sistemul educativ românesc nu este competitiv, mai ales dacă îl comparăm cu situaţia din alte state europene ori din Statele Unite".

 • Sexi-consiliera de la IMM-uri nu e un caz izolat. Vezi alte familii importante din instituţiile timişorene!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sexi-consiliera de la IMM-uri nu e un caz izolat. Vezi alte familii importante din instituţiile timişorene!

  Cazul de la Oficiul pentru IMM-uri, unde mama directoare şi-a angajat fiica, nu este singular. În Timişoara sunt mai multe instituţii publice, unde lucrează părinţi cu copii, fraţi cu surori, sau cumnaţi şi nepoţi. La nicio instituţie, tupeul nu a ajuns însă atât de departe încât şeful-mamă să îşi „lege” copilul de biroul de director. 

 • Funeriu: Va mai dura o generaţie până când diplomele româneşti vor fi la standarde comparabile cu cele occidentale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Funeriu: Va mai dura o generaţie până când diplomele româneşti vor fi la standarde comparabile cu cele occidentale

  Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, la Special adevarul.ro, că procesul de clasificare a universităţilor nu le va favoriza pe cele de stat în defavoarea celor private, că după această clasificare urmează o ierarhizare a programelor de studii, dar că va mai dura cel puţin o generaţie până când diplomele româneşti vor ajunge la standarde comparabile cu cele occidentale şi valoarea lor va conta pe piaţa muncii europen

 • Universitatea „Vasile Goldiş“ a pierdut în faţa Protecţiei Consumatorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Universitatea „Vasile Goldiş“ a pierdut în faţa Protecţiei Consumatorilor

  Comisaratul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a câştigat ieri procesul cu filiera bistriţeană a Universităţii de Vest Vasile Goldiş din Arad. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au amendat anul trecut toate universităţile din judeţ pentru nereguli în ceea ce priveşte contractul de studii încheiat între studenţi şi universitate.

 • PENIBIL Scrisoare analfabetă pentru absolvenţii ieşeni cu aviz de la Ministerul Educaţiei şi universităţi. Vezi aici greşelile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PENIBIL Scrisoare analfabetă pentru absolvenţii ieşeni cu aviz de la Ministerul Educaţiei şi universităţi. Vezi aici greşelile

  Tinerii din promoţiile 2005 şi 2009 au primit o epistolă plină de greşeli gramaticale şi ortografice de la universitatea la care au absolvit în care li se cerea să completeze un chestionar pentru piaţa muncii. Scrisoarea face parte din studiul naţional de monitorizare a carierei profesionale a absolvenţilor, program iniţiat de Ministerul Educaţiei. Responsabilii de studiu din Iaşi susţin că au preluat conţinutul întocmai cum le-

 • Cluj: Vrei să studiezi în străinătate? Află aici mai multe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cluj: Vrei să studiezi în străinătate? Află aici mai multe

  Liga Studenţilor Români din Străinătate organizează, astăzi, la Cluj, la Casa de Cultură a Studenţilor, Târgul European al Educaţiei. Studenţi şi absolvenţi români de peste hotare vor răspunde la întrebările ce le vor fi adresate de cei interesaţi, a rândul lor, de a studia în străinătate.

 • Iaşi: Fuziunea universităţilor, măr al discordiei între rectori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iaşi: Fuziunea universităţilor, măr al discordiei între rectori

  Proiectul comasării instituţiilor de învăţământ superior din centrul universitar într-o singură entitate este susţinut doar de unul din cei cinci şefi. Prezent la Consiliul Naţional al Rectorilor care a avut loc la Iaşi săptămâna trecută, ministrul educaţiei a declarat că are un proiect de suplimentare a bugetului instituţiilor de învăţământ superior. 

 • Daniel Funeriu:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Daniel Funeriu: "Există prea multe universităţi şi prea puţini studenţi"

  Încurajează fuziunile între universităţi, susţinând că în prezent resursa universitară este dispersată şi că există prea multe universităţi şi prea puţini studenţi. Este vorba despre ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, care a efectuat, vineri, o vizită la Iaşi.

 • Chişinău: Cât e şpaga în sesiunea de iarnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinău: Cât e şpaga în sesiunea de iarnă

  Deghizați în studenți, reporterii „Adevărul" au aflat chiar de la „colegii" de universitate bursa mitei pentru a trece examenele la facultate. Experimentul a demonstrat că la Universitatea de Stat (USM) şi la Academia de Studii Economice (ASEM) o notă de trecere costă între 50 şi 300 de euro.

 • Studenţii britanici, revoltaţi de taxele mari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studenţii britanici, revoltaţi de taxele mari

  Universităţi de prestigiu din Marea Britanie au fost asediate de tinerii care nu vor să scoată mai mulţi bani din buzunar. Ei au cerut în stradă să nu crească taxele. Decizia Guvernului de la Londra a creat un adevărat haos în capitală şi în alte câteva mari oraşe ale Angliei, unde studenţii au protestat violent.

 • Francezii nu vor să fie măsuraţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Francezii nu vor să fie măsuraţi

  Un studiu al Guvernului de la Paris privind calitatea educaţiei superioare a stârnit nemulţumiri ale profesorilor şi ale studenţilor. Sondajul a cercetat în ce măsură tinerii şcoliţi în universităţile din Franţa se angajează în primele 30 de luni după absolvire.

 • Universităţi din 13 ţări vin la Cluj ca să-şi atragă studenţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Universităţi din 13 ţări vin la Cluj ca să-şi atragă studenţi

  Universităţi din 13 ţări îşi vor prezenta oferta educaţională în cadrul primei ediţii din Cluj a târgului educaţional Romanian International University Fair 2010, care va debuta mâine, de la ora 10.00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

 • SUBIECT CERUT DE CITITORI Educaţia universitară migrează spre online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUBIECT CERUT DE CITITORI Educaţia universitară migrează spre online

  Patru universităţi, printre care şi Politehnica din Timişoara, lansează un proiect ambiţios. Cele patru instituţii vor crea, din fonduri europene, o platformă online prin care studenţii şi profesorii facultăţilor de geodezie pot împărtăşi informaţii.

 • Universităţi din 12 ţări vin la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Universităţi din 12 ţări vin la Cluj

  La ediţia de toamnă a Romanian International University Fair 2010, ce va avea loc pe 2 noiembrie la Casa de Cultură a Studenţilor, tinerii liceeni, studenţi şi tineri vor afla modalităţile prin care studiile în străinătate devin la fel de accesibile financiar precum cele din România.

 • Studenţii, jupuiţi de tarifele universităţilor ieşene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studenţii, jupuiţi de tarifele universităţilor ieşene

  Cursanţii au de achitat taxe usturătoare, de ordinul sutelor de lei, la secretariatele facultăţilor dacă cer eliberarea unor acte de studii. Cea mai costisitoare instituţie este Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa", unde mediciniştii trebuie să plătească de până la cinci ori mai mult pentru diploma de licenţă, foaia matricolă sau permisul de bibliotecă decât studenţii celorlalte universităţi din Iaşi

 • Universităţile, codaşe la calitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Universităţile, codaşe la calitate

  Facultăţile din România sunt mai degrabă interesate să scoată studenţi pe „bandă rulantă“. Societatea Academică Română arată că universităţile nu se axează pe performanţă, iar evaluarea lor nu se face pe rezultatele obţinute.

Modifică Setările