Stiri despre uniunea euroasiatica

  42 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Expert polonez: Aşa-numita Uniune Economică Eurasiatică se bazează pe violenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expert polonez: Aşa-numita Uniune Economică Eurasiatică se bazează pe violenţă

  Prin semnarea statutului de observator la Uniunea Economică Eurasiatică, Republica Moldova s-a aliniat unui model de dezvoltare dominat de un stat care are grave probleme de imagine în relaţia cu Occidentul şi cu restul lumii. De această părere este Sławomir Dębski, directorul Institutului Polonez de Afaceri Internaţionale.

 • Lilian Carp, despre statutul de observator al Moldovei în UEE: Este o hârtie pe care Dodon poate să şi-o ţină acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lilian Carp, despre statutul de observator al Moldovei în UEE: Este o hârtie pe care Dodon poate să şi-o ţină acasă

  Unii deputaţi consideră că statutul de observator pe care l-a obţinut Republica Moldova în cadrul Uniunii Euroasiatice nu are substanţă juridică. Alţii sunt de părerea că acest statut va contribui la normalizarea relaţiilor economice cu Federaţia Rusă. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

 • Grupul de lucru Moldova – Comisia Economică Eurasiatică, în primă şedinţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grupul de lucru Moldova – Comisia Economică Eurasiatică, în primă şedinţă

  Prima şedinţă a grupului de lucru comun Republica Moldova – Comisia Economică Eurasiatică a avut loc miercuri, 8 iunie, la Chişinău. În cadrul şedinţei, reprezentanţi din Belarus, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan, Federaţia Rusă, dar şi experţi şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Moldova şi-au propus să lanseze punerea în aplicare a Memorandumului de cooperare dintre Comisia Economică Eurasiatică şi Republica Moldova.

 • Voronin respinge ideea lui Dodon de a apropia Moldova de Uniunea Economică Euroasiatică: Îmi pare rău că l-am numit ministru al Economiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voronin respinge ideea lui Dodon de a apropia Moldova de Uniunea Economică Euroasiatică: Îmi pare rău că l-am numit ministru al Economiei

  Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, se opune apropierii Republicii Moldova de Uniunea Economică Euroasiatică, iar faptul că Igor Dodon tinde spre organizaţia respectivă l-a făcut pe Voronin să se îndoiască de capacităţile economice ale preşedintelui ţării. În acest context, comunistul şi-a exprimat regretul că l-a susţinut pe Dodon la funcţia de ministru al Economiei în 2006.

 • Memorandumul de cooperare între Comisia Economică Euroasiatică şi Republica Moldova a fost semnat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Memorandumul de cooperare între Comisia Economică Euroasiatică şi Republica Moldova a fost semnat

  În cadrul forumului internaţional „Uniunea Economică Euroasiatică - Republica Moldova” ce a avut loc luni, 3 aprilie, la Chişinău, a fost semnat Memorandumul de cooperare între Comisia Economică Euroasiatică şi Republica Moldova. Semnătura pe document a fost pusă de către Igor Dodon şi preşedintele Colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Tigran Sarkisyan.

 • Moldova va semna Acordul cu Uniunea Euroasiatică la început de aprilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova va semna Acordul cu Uniunea Euroasiatică la început de aprilie

  La începutul lunii aprilie, preşedintele Igor Dodon va semna, la Chişinău, Acordul de colaborare a Republicii Moldova cu Uniunea Euroasiatică. Despre aceasta şeful statului i-a anunţat pe preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi pe premierul Pavel Filip, la întrevederea în format trilateral pe care au avut-o marţi, 21 februarie, transmite IPN.

 • Cioara de pe gard
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cioara de pe gard

  Probabil că se aşteaptă să comentez cifra de 34%. Căci, într-un sondaj recent, 34% din cetăţenii Republicii Moldova s-au pronunţat în favoarea unirii cu ţara noastră.

 • VIDEO Între Germania cancelarului Merkel şi Rusia preşedintelui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Între Germania cancelarului Merkel şi Rusia preşedintelui Putin

  În timp ce Berlinul, încă marcat de memoria colectivă a dramelor provocate în ultima conflagraţie mondială, preferă extinderea influenţei sale bazată pe tehnologia de ultimă oră, Moscova visează, cu ochii greu de citit ai preşedintelui Putin, la refacerea imperiului sovietic, cu o altă denumire, dar cu centrul puterii menţinut la Kremlin, graniţele Federaţiei Ruse extinzându-se până la suprapunerea pe cele foste sovietice.

 • Rusia vrea comerţ liber cu Uniunea Europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia vrea comerţ liber cu Uniunea Europeană

  Preşedintele rus Vladimir Putin şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov au recunoscut că scopul final al Uniunii Eurasiatice este crearea unei zone de liber schimb cu UE, deşi proiectul Uniunii Eurasiatice promovat de Federaţia Rusă apare ca un rival al Uniunii Europene, susţine Igor Boţan, director executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă (ADEPT).

 • Uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan va fi fără... Kazahstan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan va fi fără... Kazahstan

  Uniunea Rusia-Belarus-Kazahstan, cea care ar trebui să devină în curând Uniunea Euroasiatică, va fi fără de ... Kazahstan. Aceasta este decizia luată de preşedintele acestei ţări şi care a ameninţat public Rusia că dacă se va urmări atingerea suveranităţii, independenţei şi integralităţii ţării sale va recurge la acest gest.

 • Putin vrea înlocuirea Uniunii Euroasiatice cu Rusia mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin vrea înlocuirea Uniunii Euroasiatice cu Rusia mare

  Aşa cum semnalam, popasul lângă lacul Seliger, nu a fost un simplu moment pe agenda preşedintelui Vladimir Putin, brusc animat, chipurile, de dorinţa de a se adresa unor juni din Rusia. Dincolo de arătarea pisicii nucleare, aliaţilor din NATO, şi de agitarea oratorică a contopirii voite, de către liderul de la Kremlin, a ucrainenilor cu poporul rus, a fost ţintit, incredibil, dar adevărat, şi Kazahstanul. Pe când Republica Moldova?

 • Cristian Ghinea: Cum să gâdili Rusia ca să nu se supere?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Ghinea: Cum să gâdili Rusia ca să nu se supere?

  O idee stupidă bîntuie Europa şi pregăteşte terenul pentru ca europenii să clipească primii sub privirea de barbugiu geopolitic a lui Vladimir Putin: Europa ar fi provocat Rusia, iar aceasta doar reacţionează.

 • Emisarul Kremlinului face azi „escală“
la Chişinău, în drum spre Tiraspol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emisarul Kremlinului face azi „escală“ la Chişinău, în drum spre Tiraspol

  Vicepremierul rus Dmitri Rogozin va ateriza astăzi pe Aeroportul Internaţional Chişinău şi va pleca direct în regiunea transnistreană, unde va inspecta mai multe obiective construite din banii oferiţi de Rusia şi va participa la parada militară de 9 mai de la Tiraspol, aşa cum a făcut şi anul trecut.

 • Drumul Mătăsii, teatrul şi Eurasia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drumul Mătăsii, teatrul şi Eurasia

  De curând am fost la un spectacol de teatru deosebit, a cărui regie este semnată de maestrul Dan Puric. El se numeşte „Drumul Mătăsii” şi este, de fapt, o alegorie a ceea ce este istoria lumii, chiar dacă la început spectatorii nu ar dori să abordeze şi această dimensiune a spectacolului.

 • Unde se decide soarta Ucrainei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde se decide soarta Ucrainei?

  Răspunsul, în condiţii normale, ar trebui să fie evident: în Ucraina şi prin dorinţa cetăţenilor acestei ţări. Dar, ca întotdeauna, în termeni de realpolitik, situaţia este mult mai complicată decât ceea ce pare să fie evident şi logic.

 • Uniunea Euroasiatică, sperietoare sau şansă la
graniţa de est a UE?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Euroasiatică, sperietoare sau şansă la graniţa de est a UE?

  La graniţa de est a UE, se naşte (din nou) un colos. Asta este o certitudine. Ce nu ştim încă este dacă el va avea picioare de lut sau dacă, dimpotrivă, prefigurează o realitate de putere într-atât de amplă încât să repună în discuţie, la modul foarte serios, actuala tablă de şah a geopoliticii mondiale.

 • Chinezii combat Uniunea Euroasiatică a lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chinezii combat Uniunea Euroasiatică a lui Putin

  Crearea unei Uniuni Eurasiatice este un proiect strategic al preşedintelui rus Vladimir Putin, dar nu merge cum a fost planificat. La sfârşitul săptămânii trecute, oficiosul Partidului Comunist Chinez ( PCC ) a publicat două articole critice la adresa Uniunii Eurasiatice, lăudând în schimb un plan chinez numit „Drumul mătăsii“.

 • Ce nu ne spun propagandiştii pro-Est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce nu ne spun propagandiştii pro-Est

  Moldova încă nu a semnat nimic cu Bruxelles-ul, se vorbeşte cel mult de parafarea unor acorduri în noiembrie la Vilnius (şi asta doar dacă reuşim să menţinem stabilitatea politică), dar s-au şi mobilizat vârtos trompetele pro-estice care anunţă iminenţa unui dezastru naţional: mici şi neputincioşi cum suntem, profetizează ei, ne vom „topi“ în creuzetul european.

 • Cristian Ghinea: Ce este, cu ce se mănâncă şi ce mahmureală produce Uniunea Euroasiatică?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Ghinea: Ce este, cu ce se mănâncă şi ce mahmureală produce Uniunea Euroasiatică?

  ● Întrebat de un ziarist ce părere are despre dorinţa unor forţe politice moldoveneşti ca ţara să adere la Uniunea Euroasiatică, preşedintele Nicolae Timofti a răspuns ironic că „Eu după cîte ştiu, nu există o asemenea uniune.“ Are dreptate, dar acest argument nu va mai funcţiona mult timp. Uniunea Euroasiatică capătă rapid formă, sub ochii noştri.

 • Îl lăudăm pe Putin sau plecăm în munţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îl lăudăm pe Putin sau plecăm în munţi?

  Se întâmplă lucruri ciudate, în patria mea, a dumneavoastră, a cui o mai vrea...Preşedintele poposeşte la Chişinău şi este criticat pentru demersul său. Ministrul de externe, în loc să treacă Oceanul, pentru un dialog adecvat, la Departamentul de Stat, conform parteneriatului strategic cu americanII, aterizează la Moscova, luând poziţia iepuraşului, în faţa omologului rus.

Modifică Setările