Stiri despre uniunea eurasiatica

  42 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Uniunea Europeană sau Uniunea Eurasiatică? Ce vor, de fapt, moldovenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană sau Uniunea Eurasiatică? Ce vor, de fapt, moldovenii

  La un referendum la care votanţii ar avea de ales între aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi aderarea la Uniunea Economică Eurasiatică, 48% ar selecta prima opţiune, iar 37% – pe cea de a doua. 15% dintre respondenţi nu au dorit sau nu au ştiut ce să răspundă. Rezultatele se conţin într-un sondaj realizat de IMAS, la comanda Fundaţiei pentru o Democraţie Modernă, transmite IPN.

 • Ce vor moldovenii: 31% sunt pentru Uniunea Europeană, iar 44%, pentru Uniunea
Eurasiatică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce vor moldovenii: 31% sunt pentru Uniunea Europeană, iar 44%, pentru Uniunea Eurasiatică

  Dacă ar trebui să aleagă în cadrul unui referendum aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană sau la Uniunea Eurasiatică, 44% dintre respondenţii Barometrului Opiniei Publice ar alege Uniunea Eurasiatică. Aproape 31% ar susţine aderarea la UE, restul nu ar participa la plebiscit sau sunt indecişi. Rezultatele BOP au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă la IPN.

 • Başcanatul Găgăuziei îndeamnă antreprenorii din autonomie să solicite finanţare din Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Başcanatul Găgăuziei îndeamnă antreprenorii din autonomie să solicite finanţare din Europa

  Başcanatul a prezentat antreprenorilor din autonomie sursele de finanţare externă, precum şi oportunităţile pentru sporirea competitivităţii şi pentru dezvoltarea afacerilor, îndemnându-i să opteze pentru banii Occidentului. Prezentarea a avut loc la două zile de la evenimentul în care liderii de la Comrat au declarat că viitorul Găgăuziei este lângă Federaţia Rusă.

 • Igor Dodon, la
Forumul „Găgăuzia-2016”. „În Est se află ţările frăţeşti. PSRM nu renunţă la
integrarea eurasiatică”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon, la Forumul „Găgăuzia-2016”. „În Est se află ţările frăţeşti. PSRM nu renunţă la integrarea eurasiatică”

  Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat astăzi, în cadrul Forumului „Gagăuzia-2016”, că PSRM îşi doreşte integrarea în Uniunea Eurasiatică şi Uniunea Vamală, iar organizarea referendumului de către autorităţile de la Comrat nu a fost o acţiune separatistă, ci a însemnat un gest patriotic din partea unor oameni îngrijoraţi pentru soarta patriei lor.

 • Jean-Claude Juncker i-a scris lui Vladimir Putin sugerându-i intensificarea relaţiilor UE cu Uniunea Eurasiatică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jean-Claude Juncker i-a scris lui Vladimir Putin sugerându-i intensificarea relaţiilor UE cu Uniunea Eurasiatică

  Preşedintele Comisiei Europene,Jean-Claude Juncker, i-a trimis o scrisoare preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în care îi sugerează intensificarea relaţiilor comerciale între UE şi Uniunea Economică Eurasiatică. Luna trecută, şeful CE declara că UE este necesar să-şi restabilească „relaţiile practice“ cu Rusia şi să nu lase Statele Unite să „dicteze“ în această politică.

 • Stratfor: Eurasia, un concept incert inventat de Rusia pentru Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stratfor: Eurasia, un concept incert inventat de Rusia pentru Rusia

  Eurasia este un termen ce are mai multe înţelesuri. Ne putem referi la Eurasia ca la o combinaţie între Europa şi Asia sau putem să o identificăm şi cu state precum Turcia care se situează pe ambele continente, dar Eurasia ca şi concepţie geopolitică defineşte zona ocupată de Rusia şi ţările din fosta Uniune Sovietică.

 • Nervi în Est: Summitul de la Riga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nervi în Est: Summitul de la Riga

  După cum poate observaţi, la est de România, spaţiul se tensionează continuu, în diverse forme, ca rezultat al intrării în funcţiune a diferite (dar concordante) mecanisme de presiune.

 • Moneda unică a Uniunii Eurasiatice se lasă aşteptată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moneda unică a Uniunii Eurasiatice se lasă aşteptată

  Apariţia unei monede unice pentru uniunea economică dintre Rusia, Belarus şi Kazahstan este un eveniment care va avea loc într-un viitor neprecizat. Condiţiile economice dificile cu care se confruntă aceste ţări şi inegalităţile dintre ele fac imposibilă în acest moment o previziune asupra momentului în care va putea fi introdusă o eventuală monedă unică.

 • Corespondenţă de la Erevan. Preşedintele Armeniei: „Credeţi că, dacă în loc de Uniunea Eurasiatică semnam un acord cu UE, francezii ar fi cumpărat coniac armenesc cum fac ruşii?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corespondenţă de la Erevan. Preşedintele Armeniei: „Credeţi că, dacă în loc de Uniunea Eurasiatică semnam un acord cu UE, francezii ar fi cumpărat coniac armenesc cum fac ruşii?”

  Rolul Armeniei în regiunea Caucazului de Sud trebuie gândit mai degrabă ca o verigă de legătură între pieţele eurasiatice şi cele vestice, a explicat astăzi Serj Sargsian, preşedintele Armeniei, care a adăugat că întărirea relaţiilor cu Rusia reprezintă o prioritate pentru Erevan.

 • Belarusul face încă un pas împotriva Rusiei. Uniunea Vamală a lui Putin, în pericol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Belarusul face încă un pas împotriva Rusiei. Uniunea Vamală a lui Putin, în pericol

  Belarusul a luat decizia de a nu mai respecta convenţiile uniunii vamale promovată de Putin, astfel că vameşii bieloruşi au primit ordin să verifice amănunţit toate vehiculele care intră din Rusia „pentru a evita contrabanda cu carburanţi şi alte mărfuri”. Decizia vine la scurt timp după ce Aleksandr Lukaşenko, preşedintele bielorus, a acuzat Rusia că încalcă toate regulile uniunii vamale şi a ameninţat că va ieşi din entitatea creată de Putin.

 • Adevărul despre lista lui Dughin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul despre lista lui Dughin

  În fiecare epocă au fost oameni care s-au considerat deţinătorii adevărului şi, în acelaşi timp, gardieni ai acestuia. Unul dintre rolurile lor era acela de păstra puritatea adevărului şi de a-i dezvălui pe cei care, din diferite motive, nu îl acceptau – de cele mai multe ori, ei credeau în alt adevăr.

 • Rusia: noi paşi în refacerea imperiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia: noi paşi în refacerea imperiului

  Atunci când lumea nu mai înţelege ce face, când face şi cu cine face ce face Rusia - iar asta se întâmplă adesea - se revine cu obstinaţie la imaginea jocului de şah, reamintindu-se, ca un fel de scuză universală, că ruşii sunt excelenţi jucători de şah şi, de aici, tehnica lor desăvârşită în a-şi surprinde mereu adversarii.

 • Moldova, următoarea ţintă a lui Vladimir Putin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moldova, următoarea ţintă a lui Vladimir Putin?

  Moldova ar putea fi următoarea victimă a Kremlinului, însă Uniunea Europeană nu se arată gata de a-i sări în apărare, încep analiştii Institutului Legatum un amplu raport despre Republica Moldova, preluat într-un articol de publicaţia americană „Foreign Policy”.

 • Aleksandr Dughin: un
exerciţiu de înţelegere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aleksandr Dughin: un exerciţiu de înţelegere

  Aleksandr Ghelievici Dughin vrea să rămână în istoria Rusiei. Motivaţiile sale interioare îl privesc. Nu-mi propun un exerciţiu exclusiv de psihanaliză (deşi pe parcursul eseului am fost nevoit să devoalez semnificaţiile anumitor sentimente ale acestui individ), ci unul de înţelegere a finalităţilor pe care aşa-zisa „a patra teorie politică” le poate imprima Rusiei şi lumii.

 • Putea face mai mult Occidentul pentru Ucraina?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putea face mai mult Occidentul pentru Ucraina?

  După runda Geneva, mulţi spun că Occidentul a trimis, de fapt, Ucraina, în ghearele ursului rusesc. Şi că acelaşi Occident ar fi trebuit să acţioneze „mai ferm” împotriva Rusiei, pentru a aduce Ucraina (sau Ucraina întreagă) de partea Uniunii Europene. Dar putea face Occidentul mai mult?

 • Cine va veni primul în Republica Moldova: Obama sau
Putin? 10 Lecţii Ucrainene pentru Moldoveni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine va veni primul în Republica Moldova: Obama sau Putin? 10 Lecţii Ucrainene pentru Moldoveni

  Invazia militară rusă pe teritoriul Ucrainei şi anexarea de facto a Crimeii vor produce schimbări tectonice în arhitectura securităţii nu doar în spaţiul post-sovietic, dar şi în Europa în general. Nimic nu mai e sigur în regiunea noastră, imprevizibilul şi incertitudinea domnesc peste tot. Suntem în faţa unui nou posibil Război Rece între Est şi Vest, între Rusia, pe de o parte, şi SUA, UE şi NATO, pe de alta parte.

 • Quo vadis Ucraina?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Quo vadis Ucraina?

  Evenimentele din Ucraina pot determina schimbări sau întări anumite viziuni, dar acest stat nu va mai reveni la status-quo-ul de dinainte de Euromaidan.

 • Geopolitica Armeniei sau de ce
Erevanul a refuzat Bruxelles-ul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geopolitica Armeniei sau de ce Erevanul a refuzat Bruxelles-ul

  Politica Uniunii Europene privind  Parteneriatul Estic a înregistrat două mari eşecuri, unul preconizat încă din luna septembrie atunci când Armenia anunţa că va adera  la Uniunea Vamală a Rusiei, Belarusului şi Kazahstanului, iar celălalt realizat cu ocazia summitului de la Vilnius,  când Ucraina refuza semnarea Acordului de Asociere.

 • Ce se ascunde în spatele acordului între Ucraina şi Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se ascunde în spatele acordului între Ucraina şi Rusia

  Una dintre consecinţele semnării acordului comercial între Rusia şi Ucraina, care garantează un împrumut şi scăderea preţului gazelor, asigură continuitatea regimului lui Viktor Ianukovici, tulburat de protestele masive ale proeuropenilor. Dar salvarea rapidă poate ascunde un preţ greu de plătit, potrivit unui editorial publicat de cotidianul „Kyip Post”, care îşi propune să analizeze potenţialele semnificaţii ale acordului ruso-ucrainean.

 • Ucraina
şi marea tablă de şah
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina şi marea tablă de şah

  Schimbarea bruscă a Kievului privind semnarea Acordului de Asociere în cadrul Uniunii Europene a făcut, dacă mai era nevoie, ca jocul geopolitic tacit dintre Bruxelles şi Moscova să treacă şi ultima graniţă a transparenţei.

 • Toate-s vechi şi nouă-s toate pe Frontul De
Est: panimaiete, darling?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toate-s vechi şi nouă-s toate pe Frontul De Est: panimaiete, darling?

  Iată ştirea care marchează cel mai dureros eşec al politicii europene după căderea Cortinei de Fier: „Guvernul Ucrainei, condus de Premierul, Nikolai Azarov, a adoptat joi, 21 noiembrie, decizia oficială de suspendare a pregătirilor pentru semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană la Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc săptămâna viitoare la Vilnius”.

 • Anul 2014. Să ne pregătim strategic de post-Vilnius
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul 2014. Să ne pregătim strategic de post-Vilnius

  Dintre pozele realizate de NASA mi-a atras atenţia imaginea nocturnă a continentelor văzute din satelit. Dacă pornim de la asumpţia că lumina (energia)reprezintă barometrul dezvoltării economice a unei regiuni, putem lesne observa că zonele cele mai dezvoltate: SUA, UE, India, coasta de est a Chinei, Japonia, ţărmurile braziliene şi australiene, Africa de Sud şi Indonezia sunt inundate de lumină.

 • Rusia a pierdut controlul politic asupra sudului Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia a pierdut controlul politic asupra sudului Republicii Moldova

  Încă un pas important a fost făcut în aceste zile de către Republica Moldova, prin demiterea Başcanului Formuzal de către Adunarea Deputaţilor din Găgăuzia. Prin intermediul acestuia, el fiind fost ofiţer sovietic înainte de a fi trimis să destabilizeze această zonă, Rusia controla partea de Sud a Republicii Moldova şi ameninţa permanent cu o nouă dezmembrare.

Modifică Setările